Į televiziją grįžta Ž. Vaškytė

  • Teksto dydis:

Vasario 12-ąją LNK eteryje startuos nauja laida „Rytas su LNK“, prie kurios vairo stoja į eterį po motinystės atostogų grįžtanti Živilė Vaškytė ir nauji, dar televizijoje nematyti veidai – Gabrielė Tetenskaitė ir Mantas Bružas.

Pirmadieniais –penktadieniais nuo devynių ryto rodomą laidą trijulė ves pasikeisdama, taip sudarydama tris rytinės laidos vedėjų poras.

„Buvau nusiteikusi išbūti su vaikais visą planuotą laiką. Bet mane vėl parsiviliojo anksčiau. Pastaruoju metu vis sulaukdavau klausimų ir iš pažįstamų, ir iš nepažįstamų, kada grįšiu, kodėl manęs taip ilgai nėra eteryje, kur dingau… Smagu visiems pranešti, kad jau grįžtu. Ne veltui sakoma, kad motinystė yra puiki proga atsitraukti ir pamąstyti, ką norėtum keisti, padaryti geriau, kaip save realizuoti. Turiu idėjų, pasiūlymų, juk turiu daug patirties tiek kaip žurnalistė, tiek kaip laidų vedėja“, – šypsosi po dvejų metų pertraukos į televiziją grįžtanti Živilė. 

Buvau nusiteikusi išbūti su vaikais visą planuotą laiką. Bet mane vėl parsiviliojo anksčiau.

Pasak Živilės, vėlyvesnis rytas labai patogus jai, kaip mamai, auginančiai du mažus vaikus . „Išeisiu iš namų jiems dar miegant, o grįšiu apie pietus. Žinoma, sugebėsiu pasiilgti jų ir per tas valandas. O jiems gal bus įdomu ir mane pamatyti ekrane. Smalsu, kaip jie reaguos“, – juokiasi Živilė, 4-erių Fridos ir 1,7 m. Herkaus mama.

Simboliška – laidos vedėjos karjerą Ž. Vaškytė pradėjo nuo rytinės laidos. „Rytas – sunkiausias darbas eteryje, bet jam jaučiu didžiausią nostalgiją. Matyt, taip ir prisikviečiau pasiūlymą. Keltis anksti nėra lengva, bet gera žinoti, kad su tavimi keliasi daug žmonių ir kad jiems padedi atsibusti, smagiai pradėti dieną. Juo labiau, kad ši laida prasidės kiek vėliau ir tikiu, kad ją žiūrės daug mamų, taip pat auginančių vaikus“, – sako naujos laidos vedėja.

Živilės partneriai laidoje bus G. Tetenskaitė ir M. Bružas. Klausytojams jau pažįstami jų balsai – Gabrielė ir Mantas yra vienos radijo stoties laidų vedėjai. 

G. Tetenskaitė atvira – net dirbdama radijuje pasvajodavo apie darbą televizijoje, bet vis pastumdavo šią svajonę šalin. „Anksti keltis tikrai nebus problema, ilgą laiką dirbau nuo 7 val. ryto ir jaučiau neapsakomą malonumą krebždėti namuose gurkšnodama kavą ir pasitikdama saulę, kuomet, rodos, visas pasaulis dar miega, o dieną pabaigti esu įpratusi radijo eteryje dešimtą vakaro“, – pasakoja Gabrielė. Savo karjerą Gabrielė pradėjo „Žinių radijuje“ . Po to mėgavosi karjeros pauze, pagal studentų mainų  programą studijuodama Portugalijoje. Įgavusi įkvėpimo, pasitikėjimo savimi ir visokeriopos patirties, grįžo į Lietuvą.

Jos kolega M. Bružas taip pat prisipažįsta, kad iki šiol jo didžioji aistra ir duona buvo radijas. „Buvau girdimas, o dabar dar tapsiu ir matomas. Ko gero, tai ir bus pagrindinis pokytis ir iššūkis naujame darbe. Juk radijuj tiesioginio eterio metu gali ir pasikasyti nosį, ir nusižiovauti, ir nevaržomai gestikuliuoti. Televizijoje jau reikia galvoti, kaip atrodai ekrane“.  

Sulaukęs pasiūlymo, Mantas priėmė jį nedvejodamas. „Aišku, jauduliuką jaučiu, bet būtent šios laidos formatas ir profesionalų komanda, su kuria dirbsime, leidžia jaustis užtikrintai ir tikėtis geriausio rezultato. Eteryje stengsiuosi būti nuoširdus, linksmas ir paprastas. Toks, koks esu gyvenime. Norisi, kad žiūrovai ekrane matytų šiltą ir draugišką žmogų“.

Vilniuje gimęs ir užaugęs Mantas sako esantis miesto vaikas, bet negalintis gyventi be savaitgalių pajūryje, ilgų žygių ar bet kokio aktyvaus laisvalaikio gamtoje. „Esu matematikas, grojantis gitara trijų akordų dainas, kartais rašantis eiles, bet gerbdamas aplinkinius, nuo savo kūrybos juos saugau. Galvoje turiu ilgą sąrašą dalykų, kuriuos norėčiau dar išbandyti ir patirti gyvenime. Televizija ten įrašyta labai ryškiomis raidėmis“, – šypsosi naujos rytinės laidos vedėjas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Kumai

Kumai portretas
Tiesiai į dešimtuką :D

kuma

kuma  portretas
dar viena bezdzione grizta gales maivytis ir tampytis televizijoje slikstu ziureti budavo dabar kai sugris galima bus vel neziureti lnk
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių