Į televiziją sugrįžęs A. Kėleris: esu tik aktorius ir nenoriu būti niekuo daugiau

  • Teksto dydis:

Panevėžio Juozo Miltinio dramos teatro aktorius, režisierius, Vyriausybės kultūros ir meno premijos laureatas bei Auksinio scenos kryžiaus kavalierius Albinas Kėleris bemaž po dešimties metų pertraukos grįžo į televizijos eterį. Daugiau nei septyniasdešimt vaidmenų teatre sukūrusį aktorių žiūrovai mato pirmadieniais-ketvirtadieniais 19.30 val. populiariame TV3 seriale „Tobula kopija“.

„Man patinka mano vaidmuo. Dėl to tikriausiai man įdomus ir šis serialas“, – sako negailestingo nusikaltėlio vaidmenį kuriantis A. Kėleris.

Garsus ir talentingas aktorius televizijos žiūrovams žinomas iš tokių serialų, kaip „Gedimino 11“, „Patriotai“, „Garbės kuopa“. Iš Panevėžio kilęs, pas teatro grandą Juozą Miltinį mokęsis A. Kėleris, baigdamas vienuoliktą klasę ne tik vaidino Panevėžio dramos teatre, bet ir gaudavo atlyginimą – 65 rublius. Teatras buvo ir yra jo gyvenimas, čia jis mokėsi, brendo, tapo tuo, kas yra šiandien.

Albinas džiaugiasi, kad jau ne pirmą kartą yra kviečiamas vaidinti prodiuserių kompanijos „Videometra“ kuriamuose televizijos serialuose. „Vaidinti serialuose kažkada mane pakvietė režisierius Raimundas Banionis. Vaidinau abiejose serialo „Gedimino 11“ dalyse. Paskui sekė kitas serialas. Galiausiai ilgą laiką televizijoje nevaidinau, o dabar po daugelio metų vėl teko pasiekti filmavimo aikštelę“, – pasakoja A. Kėleris.

Dramatiško pasakojimo „Tobula kopija“ naujame sezone sezone didelę aktoriaus patirtį turintis A. Kėleris kuria vieną pagrindinių vaidmenų. Nuožmus, mažakalbis, negailestingas ir senamadiškas nusikaltėlis Antanas – toks žinomo aktoriaus kuriamas personažas.

A. Kėleris prisipažįsta, kad tikrame gyvenime nėra panašus į savo personažą, tačiau, anot jo, norint suvaidinti įtikinamai, skirtumai netrukdo: „Įsikūnijant į šį personažą man neteko susidurti su sunkumais“.

Albinas aktoriumi dirba jau nuo 1976 metų. Nors tarp meno žmonių kartais pasigirsta nuomonių, neva teatro aktorius negali vaidinti televizijoje, A. Kėleris čia nemato nieko blogo: „Bent jau aš asmeniškai nematau čia jokių priešpriešų. Darbo teatre, televizijoje ar kine yra visai kitokia specifika, bet esmė lygiai ta pati. Darome lygiai tą patį – vaidiname.“

Per ilgą aktoriaus karjerą A. Kėleris sukūrė daugybę įsimintinų vaidmenų, už kuriuos buvo įvertintas įvairiais prestižiniais apdovanojimais, tačiau paklaustas apie geriausią savo gyvenime vaidmenį, aktorius negali išskirti vieno: „Man visi vaidmenys įdomūs, nė vieno išskirti negaliu. Tačiau suvaidinti galbūt norėčiau „Kreicerio sonatoje“. Pirmiausia, tai artima man pačiam, mano požiūriui, o antra – tai būtų puikus bendradarbiavimas su režisieriumi Sauliumi Varnu.“

A. Kėlerio kūrybinė biografija liudija, kad jis – ne tik plataus spektro aktorius, bet ir gabus režisierius. Albinas yra pastatęs keturis teatro spektaklius, tačiau pats kratosi režisieriaus etiketės. „Aš esu tik aktorius. Aš joks ne režisierius, čia tik atsitiktinai taip įvyko. Aš nelabai prisimenu visuos tuos kartus, tačiau aš esu tik aktorius ir nenoriu būti niekuo daugiau“, – pokalbį baigdamas užtvirtino aktorius.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių