Pereiti į pagrindinį turinį

Į vaikų "Euroviziją" važiuos kaunietis Bartas

2010-09-28 10:20
Į vaikų "Euroviziją" važiuos kaunietis Bartas
Į vaikų "Euroviziją" važiuos kaunietis Bartas / Tomo Raginos nuotr.

Po finalinio atrankos į vaikų "Euroviziją" etapo paaiškėjo Lietuvos atstovas – tai jau trečiąkart šio kelialapio siekęs kaunietis Nojus Bartaška-Bartas.

Vėlų sekmadienio vakarą vykusiame finale keturiolikmečiam Bartui, pristačiusiam smagią dainą "Oki-doki", daugiausia simpatijų skyrė ir žiuri, ir žiūrovai. Kaip pranešė portalas lrt.lt, jaunajam atlikėjui taip pat atiteko Lietuvos autorių teisių gynimo agentūros (LATGA-A) įsteigta 5 tūkst. litų premija.

Nacionalinės atrankos į vaikų "Euroviziją" finale dalyvavo 12 dalyvių. Susumavus žiūrovų ir žiuri komisijos balsus, į finalą pateko trys: Bartas, Milita Daikerytė (daina "Tarp tavęs ir manęs") ir grupė UPS (daina "Čiuk-čiuku").

Trejetui pasirodžius dar kartą, komisija priėmė Bartui palankų sprendimą. Antra vieta ir 3 tūkst. litų LATGA-A premija atiteko grupei UPS, trečia vieta ir 2 tūkst. litų premija – Militai Daikerytei.

Atlikėjo tėtis Saulius Bartaška dienraščiui prisipažino: nebuvo tikri, kad Bartas laimės, tačiau giliai viduje to tikėjosi. "Pergalės tikėjomės tik kažkur širdies gilumoje. 100 proc. nebuvome įsitikinę, kad laimėsime", – vakar sakė jis.

Pats jaunasis atlikėjas teigė, kad pirmiausia po pergalės šokinėjo iš laimės. "Jaučiuosi nuostabiai. Giliai širdyje tikėjomės, kad galime nugalėti. Iš pradžių rėkavome ir iš laimės laipiojome sienomis. Tik laimėjęs atranką prisiminiau posakį, kad trečias kartas nemeluoja", – įspūdžiais dalijosi N.Bartaška-Bartas.

"Pergalės atšvęsti su komanda nuvažiavome į kavinę. Ten ramiai pasikalbėjome, atsipalaidavome", – pridūrė Bartas.

Ko Bartaškų šeima tikisi iš vaikų "Eurovizijos" konkurso, kuris lapkričio 20 d. vyks Minske?

"Finaliniame etape dalyvauja visa Europa. Sunku pasakyti, ar nugalėsiu. Kaip bus, taip bus. Bet giliai širdyje visada tikimės laimėti", – žadėjo Bartas, kurį dar neseniai kauniečiai žinojo kaip populiarios berniukų grupės "Kvinta" narį.

Anot atlikėjo tėčio, laimėti nacionalinę atranką padėjo puikiai suburta komanda. "Mums padeda ir vilniečiai. Labai daug prisidėjo mūsų draugas Vudis-Arvydas Martinkėnas – jis buvo mūsų aranžuotojas. Kartu generavome visas idėjas, kaip turi atrodyti Nojus scenoje. Steponas Januška padėjo pasirengti būtent šiam finalui – jis buvo Nojaus mokytojas. Žinoma, tai tik dalis komandos, kuri dirbo kartu", – dėstė S.Bartaška.

"Pirmiausia reikia gerai pasiruošti. Dar geriau, nei buvo, o tai yra įmanoma. Turime daug dalykų, kuriuos dar galima pataisyti, – sakė S.Bartaška. – Negaliu pažadėti, kad laimėsime čia kaip loterijoje. Tačiau, ką darysime, kad laimėtume, tikrai žinome."

Atlikėjo šeima tikisi sulaukti ir miesto valdžios paramos.


Trečias kartas bus laimingas?

Nojus Bartaška-Bartas – jau antrasis kaunietis, kuris bandys užkariauti vaikų "Eurovizijos" sceną. 2008-aisiais šiame dainos konkurse dalyvavo kita mūsų miesto atstovė – Lina Joy, ji konkurse užėmė 13 vietą.

Geriau sekėsi 2009-aisiais konkurse dalyvavusiai Eglei Jurgaitytei – ji iškovojo trečią vietą. Pernai Lietuva konkurse buvo nusprendusi nedalyvauti.

Pirmasis vaikų dainų konkursas buvo surengtas 2003 m. lapkritį Danijos sostinėje Kopenhagoje.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų