I. Zasimauskaitė keičia eurovizinį pasirodymą: talkins ir J. bei Č. Norvaišos

Šiųmetė Lietuvos atstovė „Eurovizijoje“ Ieva Zasimauskaitė jau pradėjo rimtai ruoštis pasirodymui Lisabonoje.

Trečiadienį LRT TELEVIZIJOS studijoje vyksta televizinių efektų filmavimo darbai, kuriuose Europos žiūrovai išvys ir legendinę šokėjų porą – Jūratę ir Česlovą Norvaišas. Patys šokėjai tvirtina, kad visuomet stebi „Euroviziją“, ir net turi sėkmės receptų atlikėjams.

Žino, kuo sudominti Europą

„Ten reikia parodyti pagyvenusį veidą iš Kauno, dėl to ir sutikome filmuotis“, – juokiasi ilgametę patirtį turinti šokėja J. Norvaišienė, ir netrukus priduria, kad paprašyti I. Zasimauskaitės bičiulės Eglės Straleckaitės, filmuotis sutiko lengvai. „Esame Lietuvos patriotai, sergame už Ievą, norisi padėti. Jei mūsų veidai kažką dar lemtų, labai džiaugtumėmės“, – kalba moteris.

J. Norvaišienė tikina, kad, kaip ir visuomet, atidžiai stebėjo nacionalinę „Eurovizijos“ atranką. Šiemet juos džiugino konkursinius kūrinius pateikusių mūsų kompozitorių gausa. „Manome, kad mūsų vokalistai buvo stipresni, nei pačios dainos. Tik džiaugiamės, kad buvo daug lietuvių kompozitorių kūrinių. Tai – jau didelė pažanga. Reikia skatinti mūsų kompozitorius, kad jie labiau įsijungtų, skatinti juos turėtų ir radijas bei televizija. Pas mus skamba per mažai lietuviškų kompozitorių kūrinių. Manau, taip neraginame kurti mūsų autorių“, – svarsto šokėja.

Jūratė ir Česlovas Norvaišos/ V.Radžiūno (lrt.lt) nuotr.

Anot Č. Norvaišos, jie kartu su žmona sirgo už I. Zasimauskaitę, tačiau favoritų turėjo ir daugiau – porai įsiminė Rūtos Ščiogolevaitės parašyta daina „Melody“, kurią atliko Živilė Gedvilaitė. „Patiko mums tas valsas. Ir su šokiais kažką buvo galima sugalvoti tam kūriniui. Dar labai patiko Monika-Marija ir „The Roop“ atrodė įspūdingai“, – vardija Č. Norvaiša.

Pora tvirtina visuomet stebinti didžiąją „Euroviziją“ ir serganti už Lietuvą. „Patys kadaise dalyvavome šokių „Eurovizijoje“. Kada tiksliai tai buvo, neatsimenu, bet Leninas jau buvo miręs“, – juokauja Č. Norvaiša.

J. Norvaišienės teigimu, labiausiai iš didžiausiame pasaulio muzikos konkurse dalyvavusių lietuvių jai įsiminė „LT UNITED“, atstovavę Lietuvai su kūriniu „We Are The Winners“.

„Tokia pusiau beprotybė atkreipia dėmesį. Pirmiausia reikia nustebinti, o tuomet sudominti. Yra toks principas gyvenime, veikia ir „Eurovizijoje“. Kai ant scenos pradėjo „darkytis“ šokėjas, ir dar ta daina, užtikrintai pareiškianti, kad mes nugalėtojai – visi pamatę pastatė ausis ir susidomėjo, kas čia tokie“, – kalba J. Norvaišienė.

Pamiršta, kad laimėjo atranką

Nacionalinėje „Eurovizijos“ atrankoje I. Zasimauskaitė nugalėjo su pasirodymu, kurio metu scenos ekranuose buvo rodomi pagyvenusių porų vaizdai. Tačiau gegužę žiūrovai išvys kitokį vaizdą – jau anksčiau žiniasklaidoje pasirodžius pranešimams, kad Lisabonos scenoje bus atsisakoma LED ekranų, I. Zasimauskaitės komanda nusprendė pasitelkti kitokius televizinius efektus, kuriuos matys tik televizijos žiūrovai.

„Jau ruošiamės Lisabonai, pirmajam pusfinaliui. Šiandien televizijos efektams filmuosime labai daug gražių žmonių: ir vaikų, ir vyresnio amžiaus žmonių, jie bus įvairių tautybių. Dainuojame Europai, visam pasauliui, norime parodyti, kad meilė būna ne tik tarp lietuvių. Nesvarbu, kokios tautybės esi, bet, man atrodo, jaučiame visi tą patį“, – šypsosi atlikėja.

Ieva Zasimauskaitė/ V.Radžiūno (lrt.lt) nuotr.

Ji tikina labai besidžiaugianti, kad Č. Ir J. Norvaišos sutiko jai pagelbėti. „Be galo smagu. Eglė Straleckaitė paprašė, kad jie atvažiuotų ir mums padėtų. Labai džiaugiuosi, kad sutiko. Sakė, kad jie sirgo už mane, mano pasirodymą, labai džiaugiuosi, kad jie prisidės prie mano pasirodymo, kurį išvys Europa“, – kalba dainininkė.

Nors atrodo, kad nuo pergalės nacionalinėje atrankoje iki pasirodymo didžiojoje „Eurovizijos“ scenoje laiko yra nemažai, atlikėja tikina, kad jos dar laukia galybė darbų, ir kone visi savaitgaliai jau yra suplanuoti gastrolėms.

„Jau netrukus pradėsime turą po užsienį. Šį savaitgalį važiuojame į Latviją, pirmąjį „Eurovizijos“ pre-party, ten pristatysime savo dainą, pasirodysime televizijos šou ir duosime interviu radijo stotims. Vėliau laukia Tel Avivas, Londonas, Amsterdamas ir Lisabona, kur skrisiu net du kartus. Pirmą sykį nusifilmuoti pristatomajam atvirukui, kurį žiūrovai išvys prieš mano dainą, o antrąkart skrisiu jau ruoštis pasirodymui“, – tvirtina I. Zasimauskaitė.

Atlikėja tikina, kad per darbus net pamirštanti, jog yra laimėjusi nacionalinę atranką, nes kiekvienam pasirodymui ir koncertui ruošiasi lygiai taip pat: atiduoda visą save. „O kad laimėjau, prisimenu tik tada, kai kas nors gatvėje ar parduotuvėje susistabdo ir sako: sveikinu. Tokių sveikintojų tikrai labai daug“, – pažymi atlikėja.


Su daina „When We`re Old“ I. Zasimauskaitė „Eurovizijoje“ pasirodys pirmajame pusfinalyje, gegužės 8-ąją.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Norvaišienė balsavo už mokyklos sunaikinimą

Norvaišienė balsavo už mokyklos sunaikinimą portretas
Kovo 20 d Savivaldybės posėdyje Norvaišienė balsavo už seniausios Kauno mokyklos sunaikinimą, jai nerūpi šventi dalykai, o dabar apie senatvę šoks eurovizijoj, gėda

Ponia Norvaisiene

Ponia Norvaisiene portretas
kokie kompozitoriai,ju Lietuvoje jau seniai nera,likes vienintelis Raudonikis.Musuose jau estrados nera ,liko tik Kucinskas,Donskovas,Ciapas kurie dar dainuoja.Apie ka jus kalbat ponia miela atsipeikekit ,nera kompozitoriu estrados Lietuvoje.O LRT TV tai tkrai galetu pakartot senus estrados koncertus butu tikrai miela prisimint.

nabasnikas

nabasnikas portretas
Su pagrabu giesme ,toli nenueisi.
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių