Iliuzionistas su oro balionais pakilo į daugiau kaip 7,5 kilometro aukštį

  • Teksto dydis:

Trečiadienį amerikiečių iliuzionistas Davidas Blaine`as su 52 helio pripildytais oro balionais pakilo į daugiau kaip 7,5 kilometro aukštį, o paskui nusileido parašiutu. Triukas „Pakilimas“ buvo atliktas virš dykumos Arizonos valstijoje.

Skrydis truko apie valandą nuo starto iki nusileidimo. D. Blaine`as naudojo specialią įrangą, kad atrodytų, jog jis skrenda, viena ranka laikydamasis už oro balionų puokštės. Dideliame aukštyje, kur oras pernelyg išretėjęs, iliuzionistas pasinaudojo deguonies balionu.

D. Blaine`as buvo užsibrėžęs tikslą pakilti 5,48 kilometro, bet pasiekė 7,58 kilometro aukštį. Tada jis atsisegė nuo oro balionų ir grįžo į Žemę parašiutu. Amerikietis paskyrė triuką savo devynerių metų dukteriai Dessai.

47 metų D. Blaine`as 2008 metais pagerino pasaulio rekordą, kai 17 minučių ir 4 sekundes išbuvo po vandeniu nekvėpuodamas. 2003 metais Londone jis 44 dienas praleido be maisto permatomoje kameroje, pakabintoje 10 metrų aukštyje. 2002 metais iliuzionistas 35 valandas išsėdėjo ant stulpo be valgio ir gėrimo, o trejais metais anksčiau išbuvo ledo kameroje Niujorke 61 valandą ir 40 minučių.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių