Pereiti į pagrindinį turinį

I.Šakalienei širdį glosto augintiniai

2010-12-12 12:00
I.Šakalienei širdį glosto augintiniai
I.Šakalienei širdį glosto augintiniai / Vytauto Liaudanskio nuotr.

Klaipėdos savivaldybėje kietu būdu garsėjanti Miesto tvarkymo skyriaus vedėja Irena Šakalienė prisipažįsta turinti slaptą aistrą. "Padaryčiau viską, kad tik jis prisiglaustų", – sakė ji.

Namuose – 9 kačiukai

Taip žinoma moteris prabilo ne apie vyrą. Mažai kas iš kolegų žino, kad klaipėdietės širdį šildo augintiniai – katė Braškė ir katinas Mangas. Kasdien per pietus namo ji lekia taip pat ne vyrui pietų šildyti, o pamaitinti savo augintinių.

„Nežinau, kas su manim darosi, kai pamatau tas akytes. Rizikuoju pasirodyti juokinga, nes tas, kas neaugino jokio gyvūno, niekada manęs nesupras“, – kalbėjo I.Šakalienė.

Buvo laikas, kai Šakalių name vienas kitą gainiojo net devyni katinai. Tos pačios šiuo metu myluojamos Braškės atsivesti devyni kačiukai tikra to žodžio prasme siaubė šeimos būstą.

Laikotarpį, kai namuose augo devyni katinai, I.Šakalienė vadina pačiu sudėtingiausiu.

„Namus siaubdavo tikra piratų gauja. Tačiau viską jiems atleisdavau, juk taip gražu stebėti, kaip jie žaidžia“, – prisiminė klaipėdietė.

Nuo katinų Šakalių namuose kenčia ne tik daiktai, užuolaidos, bet ir gėlės.

„Teko katinais apdalyti visus draugus, keletą atidavėme geriems žmonėms. Dukros po kurio laiko vis patikrina, ar tikrai į geras rankas papuolė mūsų augintiniai“, – pasakojo moteris.

Iš visos vados šeima nusprendė pasilikti negrynaveislį Mangą.

"Šakalys namuose piktindavosi, kad aplinkui vienos merginos gyvena, todėl nusprendėme jam palikti kompanioną – katiną Mangą“, – juokėsi dvi dukras su vyru išauginusi I.Šakalienė.

Laisvę veršeliui!

Vaikystę Kuršėnuose praleidusi I.Šakalienė prisiminė jau tada kaime pagarsėjusi dėl meilės keturkojams.

„Karvės man labai gražios, todėl išgirdusi, kad tėvai žada pjauti vos paūgėjusi veršelį, ryžausi jį išgelbėti. Atsikėliau labai anksti ir paleidau jį pievas. Tačiau šis nespėjo pabėgti ir neišvengė savo lemties“, – prisiminė moteris.

Perlą pavogė

Miesto tvarkymo skyriaus vedėja I.Šakalienė tikino, kad visa jos šeima – tiek abi dukros, tiek ir vyras be augintinių neįsivaizduotų namų.

Katė Braškė į Šakalių namus atvyko iš sostinės. Katytę I.Šakalienės dukrai gimtadienio proga padovanojo draugas.

„Pas mus visuomet koks nors gyvūnas būdavo. Prieš tai auginome nuostabaus grožio Britanijos trumpaplaukę katę, kuri buvo tikra numylėtinė“, – pasakojo savivaldybės tarnautoja.

Pilko kailiuko veislinė Perla buvo namų puošmena, tačiau vieną dieną augintinė pradingo.

„Mes įtariame, kad ją pavogė. Labai jau įspūdingos išvaizdos katė buvo“, – kalbėjo moteris.

Prieš veislinę gražuolę Šakaliai vienuolika metų augino paprastą kiemo katę – Princę.

„Buvo labai protinga ir meili katė“, – prisiminė moteris.

Pyktis atlėgo

Kas rytą I.Šakalienė vienintelė iš šeimos narių turi keltis pamaitinti katinus.

„Pabudę ėdesio jie prašo kniaukdami prie durų. Niekas iš šeimos neskuba lipti iš lovų, todėl aš turiu keltis jų pamaitinti ir išleisti į kiemą“, – tikino moteris.

I.Šakalienė net pietų pertraukos metu skuba į namus, pamaitinti katinų.

„Aš ta, kuri šeria, kuopia, rūpinasi, o visą meilę jie atiduoda dukroms. Tačiau gyvūnai, matyt, jaučia, jog viską padaryčiau, kad tik kuris jų susirangytų, prisiglaustų ir imtų murkti. Tokie padarėliai moka suteikti žmogui džiaugsmo ir netgi pakeisti jo emocijas“, – atviravo žinoma klaipėdietė.

Prieš kelias dienas I.Šakalienė apstulbo pravėrusi namų duris.

„Didžiausia vaza su rožių puokšte buvo sudaužyta į šipulius. Pamačiusi, galvojau, įkrėsiu katinams į kalį, tačiau kol sutvarkiau šukes – atlyžau“, – tikino moteris.

Nelaimė sukrėtė

I.Šakalienė, dirbdama Klaipėdos savivaldybėje, tikino su siaubu vartanti ataskaitas apie mieste sugaudytus beglobius šunis ir kates.

"Juk juos visus reikia numarinti. Man širdis plyšta. Tokius pinigus sumokame už šią paslaugą. Mano nuomone, reikėtų sterilizuoti ri paleisti šiuos gyvūnėlius. Gamtoje turi būti pusiausvyra, juk sterilizuotos katės nesidaugintų, o graužikus ir kenkėjus naikintų", – kalbėjo I.Šakalienė.

Šią savaitę uostamiestį sukrėtęs gaisras, kuriame gyvi sudegė gyvūnų prieglaudos augintiniai, klaipėdietę ypač sujaudino.

"Jei tiesa, kad būta padegimo, šie žmonės degs pragare. Tokio žiaurumo nesu mačiusi. Ne veltui sakoma, kad reikia bijoti žmonių, o ne šunų", – tikino moteris.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų