Ispanų tenoras J. Carreras paskelbė svarstąs apie savo muzikinės karjeros pabaigą

Garsusis ispanų tenoras José Carreras paskelbė, kad ketina baigti savo muzikinę karjerą. „Galvoju, kad dainuosiu dar dvejus metus“, – sakė 73-erių atlikėjas agentūrai „dpa“.

Po to jis ketina visas jėgas skirti savo leukemijos fondui, taip pat šeimai ir savo draugams. J. Carreras prieš tris dešimtmečius pats įveikė leukemiją.

Tenoras pasakojo, kad labai paiso savo sveikatos. Triskart per savaitę jis sportuoja su asmeniniu treneriu. „Be to, mėginu laikytis disciplinos valgant“, – pasakojo atlikėjas. Apskritai jis esą gyvena disciplinuotą gyvenimą. Kartu jis juo mėgaujasi visa širdimi – pavyzdžiui, simfoniniuose koncertuose, operoje ar futbolo stadione rungtyniaujant „FC Barcelona“.

J. Carreras atskleidė, kad Kalėdas švęs Barselonoje su abiem savo vaikais ir penkiais vaikaičiais, kurių amžius nuo 6 iki 14 metų.

Atlikėjas prisipažino neturįs ypatingų kalėdinių norų. „Tačiau muzika mane domina visada“, – pabrėžė jis. Jį gali sužavėti ne tik klasikiniai kūriniai, bet ir, pavyzdžiui, tokių „dievukų“, kaip Eltonas Johnas, Tomas Jonesas ar Frankas Sinatra atliekamos dainos. „Vis dėlto, kai paklausau šių atlikėjų dešimt minučių, pagalvoju: Mahleris yra geriau“, – atviravo J. Carreras, kurio širdis priklauso klasikinei muzikai.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių