Pereiti į pagrindinį turinį

Išrinkta Izraelio atstovė „Eurovizijai“: atlikėja E. Golan trylika metų gyveno Rusijoje

2024-02-07 09:11
DMN inf.

Eden Golan laimėjo galimybę atstovauti Izraeliui šių metų gegužę vyksiančiame „Eurovizijos“ dainų konkurse Švedijoje, pranešė „Eurovision.tv“.

Teisėjams ir žiūrovams balsavus namuose, E. Golan surinko daugiausia balsų.

„Šiais metais labiau nei bet kada džiaugiuosi galėdama atstovauti savo šaliai didžiausioje Europos scenoje. Pažadu padaryti viską, ką galiu, ir 2025 m. „Eurovizijos“ konkursą atnešti į Izraelį“, – sakė E. Golan.

E. Golan – 20-metė, kilusi iš Tel Avivo. Scenoje kaip šokėja ji pradėjo koncertuoti dar vaikystėje, tačiau būdama devynerių sužinojo, kad gali ir dainuoti.

„The Times of Israel“ portalo teigimu, būdama šešerių E. Golan su šeima išsikraustė į Rusiją ir ten praleido trylika metų. Į ji Izraelį grįžo maždaug prieš dvejus metus.

E. Golan feisbuko nuotr.

Šių metų konkurso daina bus atrinkta kitą mėnesį, o už Izraelio dalyvavimą atsakingas visuomeninis transliuotojas teigė, kad šiemet dainoje turi būti keletas hebrajiškų žodžių, „atsižvelgiant į sudėtingą laikotarpį“.

Kadangi Izraelis visame pasaulyje sulaukia kritikos dėl savo veiksmų Gazos Ruožo kare, kai kurie ragino neleisti šaliai dalyvauti konkurse. Islandijoje, Suomijoje ir Švedijoje raginimai buvo ypač stiprūs. Kai kurie atlikėjai ragino savo šalis pasitraukti, jei Izraeliui nebus uždrausta dalyvauti konkurse, tačiau kol kas nė viena šalis oficialiai to nepadarė.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų