Pereiti į pagrindinį turinį

J. Smoriginas rėžė: geriau būsiu žvaigžde Marijampolės turguje nei Niujorke

2023-08-18 08:04

Nors vasara ritasi link pabaigos, kulinarinių atradimų ir kelionių po Lietuvą laidos „Maisto kelias“  herojai – J. Smoriginas, D. Petkevičius ir D. Kupčinskas – sustoti dar tikrai nežada! Šį šeštadienį trijulė iškeliaus į dar vieną ypatingą Lietuvos miestą – Suvalkijos sostinę Marijampolę. Ką jie atras šiame mieste?

Suvalkijos lygumų krašte gyvuojantis Marijampolės miestas – vienas iš seniausių ir kultūriškai turtingiausių miestų Lietuvoje. Šis miestas išsiskiria ne tik savo suvalkietiška tarme, lankytinais objektais ar kraštovaizdžiu, bet ir sparčiu augimu bei tobulėjimu.

Marijampolėje vyksta daugybė kultūrinių renginių, festivalių, koncertų ir parodų, kurių metu miesto gyventojai ir svečiai turi galimybę pasinerti į įvairias menų sritis – nuo teatro iki muzikos ar dailės. Būtent istorinės vertybės, kultūrinis gyvenimas bei nuolatinis vystymasis daro šį miestą ypatingu ir nepaprastu.

O ar žinojote, kad pagrindinėje Marijampolės centrinės aikštės vietoje kadaise buvo istorinis kelias Sankt Peterburgas – Varšuva? Tuo metu tai buvo itin modernus, ekonominei plėtrai bei politinei veiklai svarbus kelias. O dabar ši aikštė visuomet pilna šurmulio ir žmonių, nes tai – kone pagrindinė gyventojų susiėjimo vieta, kurioje gausu kavinukių ar parduotuvėlių.

Žinoma, po šią aikštę pasivaikščios ir laidos herojai – Jurijus, Darius ir Dominykas. Jie šią vasarą keliauja po Lietuvą su ypatinga misija – siūlo žiūrovams įdomius kelionių maršrutus, pasakoja miestų ir miestelių istorijas, atskleidžia jų tradicijas bei atranda geriausias gastronomines vietas.

Tiesa, trims muškietininkams Marijampolės miestas tikrai nėra svetimas. Darius čia yra ne kartą vaidinęs, Dominykas čia turi bičiulių, o ir Jurijaus uošvis yra kilęs būtent iš šio krašto.

„Pažįstu labai daug gerų bernų iš Marijampolės, kurie savo panas vadina „mažiukėm“, – juokdamasis kolegoms pasakos jauniausias laidos vedėjas.

Tačiau Marijampolėje gyvena ne tik romantiški vyrai – čia gausu ir įdomių veiklų, kultūrinių objektų bei skanaus maisto. Tuo įsitikins ir laidos trijulė, kuri savo kelionę šiame mieste pradės nuo meno ir kūrybos. Pirmoji jų stotelė bus tarptautinis meno projektas „Malonny“, prie kurio prisidės ir vyrukai – jie tapys ant pastato sienų.

Tačiau būti menininku – ne taip paprasta... Po tokios įdomios veiklos, laidos vedėjai šiame Suvalkijos krašte nuspręs atrasti ir naujų skonių. Marijampolėje jie apsilankys tiek įvairiausiais patiekalais garsėjančiame restorane, tiek ir picerijoje.

„Pica! Einam suvalgyti po mažą gabaliuką. Prašau, Domukai, tik po mažiuką...“ – kolegų kone maldaus Jurijus.

Prisivalgius iki soties, laidos vedėjų nuotykiai Marijampolėje tęsis ir toliau! Šiame mieste jie ne tik apsilankys muziejuje „Bulotų namai“, kur jų lauks įdomi edukacinė ir degustacinė veikla, bet ir nuvyks į Marijampolės aeroklubą „Sasnava“. Būtent čia laidos herojų lauks įsimintina ir ekstremali pramoga virš padangių – apžvalginis skrydis lėktuvėliu. 

„Tikrai labai gražu ir smagu... Tik dar labai norėčiau iššokti su parašiutu...“ – po skrydžio emocijomis dalinsis Dominykas, kuriam tokių pramogų niekada nebus per daug.

Be to, trijulė Marijampolėje apsilankys ir gyventojų pamėgtame vietiniame turgelyje! Čia J. Smoriginas sutiks ne vieną savo talento gerbėją, kurie sunkiai patikės patį Jurijų išvydę turguje.

„Supratau, kad geriau būsiu žvaigždė Marijampolės turguje nei kokiame Niujorke“, – Dariui juokaudamas pripažins Jurijus.

Kelionių ir kulinarinių atradimų laida „Maisto kelias“ – šį šeštadienį, 11.30 val.,  per TV3.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų