„Jaunimo linijos“ iniciatyva: didžiuosiuose miestuose – jausmų kambariai

  • Teksto dydis:

„Vienas iš didžiausių mūsų visuomenės vargų, kad mėgstame vaidinti, kokie esame psichologiškai stabilūs. Tikra, sveika emocinė laimė yra tada, kai žmogus gali laisvai pripažinti turintis emocinių problemų. O vaidindami, kad esame kažkokie labai kieti ar robotukai, vengiame ir atsisakome savo svarbiausios dalies – emocijų“, – neabejoja dainininkas, prodiuseris, visuomenės veikėjas Jurgis Didžiulis.

Jis kviečia visus prisidėti prie emocinę paramą teikiančios tarnybos „Jaunimo linija“ socialinės iniciatyvos „Jausmai kaip daiktai“, kurios tikslas – paskatinti žmones nekaupti jausmų ir išgyvenimų viduje, o išdrįsti apie juos prabilti atiduodant daiktą „Jaunimo linijai“.

Socialinės iniciatyvos metu sostinės prekybos ir laisvalaikio centre „Panorama“ atidarytas inscenizuotas kambarys kaupiamiems jausmams. Netrukus tokie atsiras Kaune ir Klaipėdoje. Žmonės ten kviečiami nešti nereikalingus, nebenaudojamus arba įvairias emocijas keliančius daiktus ir ten juos palikti. Tai gali būti drabužiai, namų apyvokos reikmenys, aksesuarai, žaislai. Šiuo projektu siekiame atkreipti dėmesį į emocinės pagalbos svarbą ir skirti „Jaunimo linijai“ 2 proc. gyventojų pajamų mokesčio.

J. Didžiulis pritaria idėjai, kad jausmai yra kaip daiktai – jais apsikrovus ne tik sunku judėti, bet ir mąstyti. „Esame emocijų valdomos būtybės ir kuo daugiau kalbėsim apie savo emocijas, tuo geriau save iššifruosime. Labai svarbu turėti su kuo pasikalbėti, nes emocijas reikia išlaisvinti. Labai svarbu, kad kažkas pasakytų: jo, suprantu, kaip jautiesi“, – sako J. Didžiulis.

Labai svarbu turėti su kuo pasikalbėti, nes emocijas reikia išlaisvinti. Labai svarbu, kad kažkas pasakytų: jo, suprantu, kaip jautiesi.

Prodiuserio nuomone, geras pokalbis gali būti labai naudingas. Kartais tai, kas yra viduje, lengviau išlaisvinti kalbantis su svetimais žmonėmis. Skrendant lėktuvu, važiuojant traukiniu, keliaujant, nes tuo metu jaučiama didesnė laisvė, noras bendrauti atviriau.

„Turiu labai gerų draugų, su kuriais ne tik aš sau leidžiu paatvirauti kritiniais laikotarpiais, bet jie irgi nori su manimi kalbėtis. Kai yra sunku, kai yra problemų darbe, šeimoje, kai įvyksta nelaimė. Geri draugai ir tikra šeima su tavimi yra ne tik džiaugsmo akimirkomis. Jie yra su tavimi nuolat ir visada“, – sako J. Didžiulis.

Sukauptoms emocijoms skirti inscenizuoti kambariai veiks ne tik Vilniuje. Nuo balandžio 6 dienos, ketvirtadienio, pilnų emocijų sukauptus daiktus kviečiama atnešti į prekybos centrą BIG (Klaipėdoje), o nuo balandžio 18 d. – į prekybos ir laisvalaikio centrą „Mega“ (Kaune).


„Jaunimo linija“ veiklą pradėjo 1991 m. ir šiuo metu yra viena didžiausių nemokamos emocinės paramos telefonu, elektroniniais laiškais ir pokalbiais internetu tarnybų Lietuvoje. Dėl emocinės paramos „Jaunimo linijos“ telefonu (8 800 28 888) kas mėnesį kreipiasi iki 6 tūkst. žmonių ir sulaukiama iki 140 laiškų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

gamta

gamta portretas
kada jis kalbejo protingai ogi nepamenu dabar apie kambarius kuriems net lesu nieks neduos svarbu pas mus atkreipti demesi nessvarbu kad tai nesamone
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių