Pereiti į pagrindinį turinį

Jaunųjų koncerte – kanklės ir džiazas

2009-03-26 09:00

Koncertą "Pievų taku..." savo gimtajam miestui surengs jaunoji Klaipėdos kanklininkė Karolina Mickutė su draugais.

Karolina – jauna, talentinga muzikantė, nuo 2004 m. pradėjusi dalyvauti miesto ir šalies konkursuose, juose pelniusi garbingiausias prizines vietas, apdovanota Klaipėdos miesto mero diplomu už pasiekimus meno srityje. Ąžuolyno gimnazijos moksleivė, būdama devynerių pradėjo mokytis J.Kačinsko muzikos mokykloje pas mokytoja Liną Laukaitytę. Šiuo metu Karolina mokosi džiazo vokalinio dainavimo 2-oje klasėje. Šiemet K.Mickutė jau perėjo atranką ir pateko į tautinių instrumentų atlikėjų respublikinį konkursą suaugusiųjų grupėje.

Jaunosios muzikantės ir jos draugų atliekami D.Radičio, V.Bagdono, J.Švedo, A.Kubiliūno, V.Paketūro, L.Guriliovo, D.Cimaroso kūriniai užlies daugeliui netikėtais harmoningais kanklių, klarneto ir džiazo muzikos garsais.

Kanklės yra vienas seniausių lietuvių liaudies styginių muzikos instrumentų. Žinių apie kankles galima rasti lietuvių liaudies dainose, pasakose. Istoriniuose šaltiniuose kanklės pirmą kartą paminimos tik XVI a. Senosios kanklės Lietuvoje buvo žinomos tik vakarinėje ir šiaurinėje krašto dalyje ir įėjo į bendrą Baltijos tautų paplitimo plotą iki pat Suomijos. Kanklėms buvo teikiama magiškoji paskirtis, o kankliavimas laikytas ypatinga meditacijos forma. Buvo kankliuojamos tik etninės Baltijos tautų melodijos. Vėlesniais amžiais į Baltijos regioną plintant bendratautėms dainoms ir šokiams buvo kankliuojama ir naujoviška muzika. XIX a. kankliavimas Baltijos šalyse ir Lietuvoje tapo tautinio atgimimo simboliu.

Muzikinio vakaro metu kanklėmis gros K.Mickutė ir Deimantė Rimkutė, džiazo improvizacijas atliks J.Karoso muzikos mokyklos klarnetininkų trio. Koncertą ves Giedrius Gustas.

Koncertas "Pievų taku..." – šiandien 18 val. I.Simonaitytės bibliotekos konferencijų salėje (Herkaus Manto g. 25).

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų