Pereiti į pagrindinį turinį

J.Jankevičius – už humorą be tabu

2009-05-24 09:00

"Humoro klubo" elitui priklausantis Justinas Jankevičius Klaipėdos ir klaipėdiečių nemini bloguoju. Uostamiestyje nuo mušeikų nukentėjęs vyrukas į pajūrį grįžta be pykčio.

Pavojingi – tik besmegeniai

Šeštadienio vakarą J.Jankevičius su "Humoro klubo" vėliava vėl užlips ant scenos Klaipėdoje – klube "Dr. Who". "Nematau reikalo griežti dantį. Tiesiog karts nuo karto žmogui pasiseka apturėti kokį nors linksmesnį nuotykį. Gyvenu toliau, viskas tvarkoje – dantų man neišmušė, nieko nesulaužė. Žmonės gatvėse į panašias situacijas patenka kiekvieną dieną, todėl nereikia sureikšminti vieno atvejo", – ramiai dėstė Justinas.

Muštynių istorijoje taškas dar nepadėtas. Anot J.Jankevičiaus, tebevyksta ikiteisminis tyrimas: "Vienas iš trijų mušeikų lyg ir buvo sulaikytas. Jau greitai viską turėtume išsiaiškinti".

Nors "Humoro klubas" ir jo aštrialiežuviai vertinami gan prieštaringai ir nestinga besisvaidančiųjų žaibais, J.Jankevičius nemato reikalo nerimauti: "Humoras nėra pavojingas dalykas – debilai yra pavojingi".

Eksperimentas tęsiasi

Incidentas Klaipėdoje netapo impulsu atidžiau rinktis žodžius ant scenos. "Nėra žmonių, iš kurių pasijuokti man būtų tabu. Arba yra tvarkoje juoktis iš visko, arba nėra tvarkoje juoktis iš nieko – tokios pozicijos laikausi. Esmė tame, kokioje aplinkoje juokauji ir su kokia auditorija bendrauji. Aišku, egzistuoja tam tikros nerašytos normos – nejuokaujama apie vėžiu sergančius vaikus, vienišus "užsiparinusius" senukus", – kalbėjo J.Jankevičius.

Nors nesiryžtų spėlioti, ar "Humoro klubas" ilgai gyvuos televizijos eteryje, Justinas mano, kad pagrindinius tikslus jau pavyko pasiekti. "Laidą padarėme eksperimento vardan – norėdami pasižiūrėti, kaip žmonės priims Lietuvoje dar naują "stand up comedy" žanrą. Manau, viskas puikiai pavyko, surenkame pilnas sales. Žmonėms suteikėme progą atrasti naujus komikus", – samprotavo J.Jankevičius.

Į klausimą, koks humoras jam neskanus, Justinas atsakė akimirksniu: "Egzistuoja keistas lietuviškas standartas – vyras apsirengia moterimi, kažką tarmiškai rėkia apie provincijos gyvenimo subtilybes, vaidina girtą ir nugriūva šokdamas. Šitoks humoras, kurį dažniausiai galima pamatyti festivalio "Juokis" metu, man nejuokingas".

R.Žilinsko parodija – stalčiuje

Ruošiantis pasirodymams kūrybinės kančios J.Jankevičiaus nekamuoja. Humoristas miega ramiai, o daugelis "bajerių" gimsta tiesiog spontaniškai. "Specialiai nesitaikau nė į vieną žmogų. Jei sugalvoju, kad būtų juokinga pasakyti kažką apie vieną arba kitą pilietį, kurį visi mes gerai pažįstame, nesikuklinu kaip tūla lietuvaitė ir tiesiog rėžiu. Lietuvoje pasigendu charakteringai kalbančių veikėjų, kurių dar nebūtų apdainavusi laida "Dviračio šou" ir kuriuos galėčiau pats pamėginti pamėgdžioti", – kalbėjo "Humoro klubo" virtuozas.

Kelią į žvaigždes nutiesusi Seimo nario Roko Žilinsko parodija pačiam Justinui jau atrodo išsisėmusi: "Pasidėjau ją į stalčių. Galbūt tą parodiją prisiminsiu ant kelių sūpuodamas anūką".

Atranka: kurpdamas savo istorijas ant scenos J.Jankevičius mėgsta patraukti per dantį išraiškingai kalbančius veikėjus.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų