Pereiti į pagrindinį turinį

J.Milušauskienė – susižadėjusi vestuvių planuotoja

2010-04-04 11:00
Neskubi: vedybų planuotoja Justė šįmet tuoktis dar neketina.
Neskubi: vedybų planuotoja Justė šįmet tuoktis dar neketina. / Justės Baronaitės-Milušauskienės asmeninio archyvo nuotr.

Jau beveik treji metai, kai J.Baronaitė-Milušauskienė mūvi sužadėtuvių žiedą. Tačiau buvusi prodiuserio J.Milušausko žmona šiemet tuoktis dar neketina.

Mylimasis pasipiršo katedroje

Ar savo amžių slepiančios jaunatviškos moteris pasąmonėje jau kirba mintys apie jos pačios vestuves, jei pasirinko tokį darbą? Justė juokiasi: "Esu šeimos švenčių planuotoja, o vedybos – viena pagrindinių ir nuostabiausių švenčių. Šis darbas – savotiška tąsa po televizijos. Daug bendrauju su pramogų pasaulio žmonėmis, organizavau ne vieną renginį, šventę, po to – vestuves..."

Juste, bet tu nepasižymėdavai diplomatija, būdavai tiesi, o šįkart išsisuki nuo klausimo: ar jau subrendai savo vestuvėms? J.Baronaitė-Milušauskienė šypsosi.

"Norėčiau būti amžinai susižadėjusi, – laiminga ištarė Vilniaus katedroje jai pasipiršusiam mylimajam. – Tačiau šią vasarą dar nesituoksime."

Vestuvėms, neslepia Justė, reikia subręsti. Vieną dieną pabusi ir suvoksi, kad tu tam pasirengęs. Tai, lygina ji, kaip danguje tekanti ir staiga visu grožiu nušvitusi saulė ar per vieną akimirką išsiskleidęs žiedas.

Su K.Kaikariene sveikinasi

Apie mylimąjį ji nekalba. Tabu. Tačiau prasitaria, kad jis – lietuvis, nors, jai išvykus į kelionę po Egiptą ir Jordaniją, pasklido įvairių gandų.

"Vestuvės negali būti rengiamos paskubomis – tai vienas gražiausių virsmų. Ir nuotaka neturi išvakarėse dar ieškoti fotografų, muzikantų ar ant stalo dėlioti korteles su svečių vardais. Jaunieji – pagrindiniai vestuvių veikėjai, tačiau jie neturi galvoti apie tokius dalykus."

Ar nėra pernelyg rizikingas žingsnis sunkmečiu dirbti vestuvių planuotoja? Juolab kad ši profesija dabar labai populiari ir konkurentų, ko gero, tikrai nestinga.

Taip, vestuvių planuotojų dabar yra užtektinai, tačiau kiekvienas turi savo stilių, pažįstamų ratą, argumentuoja Justė. "Šioje šventėje, – kalba ji, – man svarbu sukurti emocinį lauką. Sunkmečiu jaunavedžiams dar labiau reikia vestuvių planuotojų, nes neretai jaunieji švaisto pinigus ten, kur galima pataupyti, ir priešingai."

Pajuokavus, ar su ja dar sveikinasi žinoma vedybų planuotoja Kristina Kaikarienė, Justė kvatojasi: "Taip, o kodėl turėtume nesisveikinti?"

Pirmosios vestuvės– idealios

Ar išsiskyrusi ir dar kartą nesusituokusi moteris gali dirbti šį darbą? Justė šypsosi: "Tu apie prietarus? Manau, kad tai dvelkia viduramžiais. Esu profesionalė, panaudoju kūrybinius ir režisūros sugebėjimus. Pirmiausia siūlau tai, ko norėčiau savo vestuvėse. Žinoma, svarbu įsiklausyti į kiekvienos poros norą ir atiduoti dalį savo širdies."

Ko norėtų savo vestuvėse Justė? Ar jos antrosios vestuvės skirsis nuo pirmųjų?

"Jos buvo idealios, – prisimindama pirmąsias šypsosi Justė. – Galbūt jau tada paaiškėjo mano talentas? Nes savo vestuves organizavau aš!"

Ceremonijų pradžioje – klasika, po to – modernios detalės. To savo vestuvėse norėtų Justė. Jūros krantas, kaimo sodyba, prabangus viešbutis, modernus restoranas, pilis?

"Nežinau kodėl, bet nuo mažens mane traukia pilys ir dvarai, – kalba J.Baronaitė-Milušauskienė. – Gal todėl, kad senelis buvo dvarininkas?"

Mielai stovėtų kitoje pusėje

Justė – žaidėja. Taip prieš kelerius metus jis kalbėjo apie save. Ar šis darbas žaidėjai neatsibos?

"Šventė ir yra žaidimas – balionai, gėlės, spalvoti senoviniai automobiliai, smokingai, ryškios suknelės, – šypsosi vedybų planuotoja. – Jei žmogus nežais per savo svarbiausią šventę, bus labai liūdna."

Galbūt Justei reikėtų paskubėti kelti savo vestuves, nes, organizuodama jas kitiems, persisotins šios šventės?

"Per kiekvienas vestuves pasikraunu gerų emocijų", – tikina J.Baronaitė-Milušauskienė. Bet neslepia: ji mielai stovėtų kitoje barikadų pusėje ir atsipalaidavusi siaustų šventės sūkuryje.

Pradėjusi dirbti vestuvių planuotoja, ji turbūt organizuos ir antrąsias savo vestuves? Justė ryžtingai purto galvą: "Ne, ne, ne! Jokiu būdu pati neplanuosiu savo vestuvių! Aš mėgausiuosi geromis emocijomis."

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų