Pereiti į pagrindinį turinį

A. Jolie ragina imtis veiksmų pabėgėlių krizei Europoje išspręsti

2015-09-07 19:16
BNS inf.
AFP nuotr.

Holivudo žvaigždė Angelina Jolie (Andželina Džoli) parašė atvirą laišką Europos lyderiams, kuriame ragina suteikti prieglobstį tūkstančiams iš Artimųjų Rytų konfliktų zonų pabėgusių šeimų, kurios atsidūrė sunkioje padėtyje.

Pastarosiomis savaitėmis migrantų krizė kontinente yra viena pagrindinių temų laikraščių antraštėse.

A.Jolie, kuri yra Jungtinių Tautų (JT) pabėgėlių agentūros (UNHCR) specialioji pasiuntinė, taip pat įsitraukė į į šias diskusijas ir paragino šalių vyriausybes atidaryti savo sienas.

Atvirą laišką, kurį pirmadienį išspausdino britų „The Times“, A.Jolie parašė kartu su politike baroniene Arminka Helič, dešimtajame dešimtmetyje pabėgusia iš Jugoslavijos į Britaniją.

„Dar niekada mūsų laikais taip nereikėjo lyderiavimo, siekiant įveikti pasaulinės pabėgėlių krizės pasekmes ir priežastis. Niekas neparodo šios realybės geriau nei Europos sienas pėsčiomis kertančių pabėgėlių kolonos iš tokių šalių kaip Irakas, Afganistanas ir Sirija...“, – parašė moterys laiške.

„Per kelias pastarąsias savaites pastebėjome, kad vis daugiau visuomenės ir politikos veikėjų išreiškia savo moralinę poziciją, – priimamos pabėgėlių grupės ir skelbiama naujų pagalbos įsipareigojimų. Pirmą kartą per daugelį metų pabėgėliai yra pagrindinė naujienų ir diskusijų tema... Mums reikia tuo pasinaudoti ir tai pakeisti... Reikia, kad mes remtumėmės ne tik savo širdimis, bet ir galvomis, ir ne tik pagalba, bet ir diplomatija, ir kuo daugiau telktume savo pastangų ne tik šiems, bet ir daugeliui ateinančių metų... Tai, kaip mes reaguosime dabar, parodys, kokios mes esame šalys, mūsų humaniškumo mastą ir mūsų demokratijų stiprybę“, – rašoma laiške.

Prieš kelias dienas roko muzikos veteranas Bobas Geldofas pasisiūlė atverti savo namus pabėgėlių šeimoms, žadėdamas iš karto suteikti pastogę bet kam, kam jos reikia.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų