Jurga: bičiuliai labai ilgai nežinojo, kada mano tikras gimtadienis

  • Teksto dydis:

Jau 17 metus Lietuvos muzikos scenoje esanti Jurga savo gimtadienį pirmą kartą minės gimtadienio ture. Debiutinį albumą „Aukso pieva“ išleidusi dar 2005 metais, dainininkė nėra surengusi gimtadienio koncerto iki šiol.

Jau po kelių savaičių gimtadienį švęsianti Jurga ners į septynių proginių koncertų turą Lietuvos miestuose. Iš šventinių pasirodymų atlikėja tikisi ne tik gimtadienio jaukumo ar septyniskart užpūst žvakes ant torto, bet ir specialia programa ir ryškiais atsiminimais iš savo kūrybos žiūrovams nupasakoti savo muzikinį kelią.

„Tai gimtadienio turas, kokio dar niekada nebuvo! Dabar juokinga prisiminti, bet bičiuliai labai ilgai nežinojo, kada mano tikras gimtadienis, todėl sveikindavo net kelias savaites apie gimtadienio datą“, – turo idėją pristato Jurga.

„O šiais metais, po keleto visiems mums keistų metų, kilo mintis prisiminti ir net pralenkti visus ankstesnius gimtadienius, surengti visą mėnesį trunkantį gimtadienį ir jį atšvęsti koncertuose su per tiek metų artimais tapusiais klausytojais ir man brangia muzika!“, – sakė moteris.

Hitais „Nebijok“ ir „Aukso pieva“ į muzikos sceną įsiveržusi Jurga pasakoja, kad proginiuose koncertuose skambės specialiai gimtadienio turui paruošta programa. Svarbiausi gimtadienio turo elementai – ryškiausios dainos iš visos karjeros ir šventiškiausi kūriniai, kuriuos netikėtai sujungia „gimimo“ tema.

„Ruošdamasi turui, supratau, kad „gimimas“ yra viena svarbiausių idėjų mano dainose – kažkokio jausmo, supratimo, ir, žinoma, meilės ir svajonės gimimas. Neabejoju, kad ši programa – bus šviesus palinkėjimas sau ir visiems klausytojams to, ko labiausiai norisi!“ – sakė Jurga.

Artėjančiuose koncertuose muzikantai atliks naujas dainų aranžuotes, kūrinius iš pirmųjų Jurgos albumų „Aukso pieva“, „Instrukcija“, „+37° (Goal of Science)“ ir pačias naujausias dainas, o keletą kūrinių sau akomponuodama klavišiniais sugros pati dainininkė.

„Per kelis paskutinius metus atpratome nuo bendravimo, todėl koncertai bus labiau jaukūs nei įprastai, o kiekvienas iš jų – kažkuo išskirtinis, su skirtingais muzikantais, kiek varijuojančia programa ir kitokia muzikine staigmena kiekviename pasirodyme“, – sakė atlikėja.

Akustiniuose pasirodymuose prie Jurgos prisijungs grupės muzikantai – gitaristas Romas Rainys ir pianistas Giedrius Nakas, o vasario 10-ąją – tikslią Jurgos gimtadienio dieną – Vilniuje įvyksiantis koncertas bus pats trankiausias. Šiame pasirodyme su Jurga ant scenos lips dar daugiau kviestinių muzikantų ir ypatingų svečių.

Anot Jurgos, tai bus didžiausias jos turas po 2020 metais išleisto albumo „Jurga“ pristatymo koncertų.

„Smagiausi gimtadieniai man buvo tie, kuriuose sveikindavau kitus, dovanodavau gėlių – juk svarbiausia – žmonės, kuriems suteiki džiaugsmo ir gerų emocijų. Esu tikra, kad kartu sukursime gražią šventę visiems, o, jei džiaugsis svečiai, šypsosiuosi ir aš“, – džiaugiasi Jurga.

Gimtadienio turo pasirodymai vyks: sausio 28 dieną Šilalėje, sausio 29 dieną Palangoje, vasario 5 dieną Birštone, vasario 10 dieną Vilniuje, vasario 11 dieną Klaipėdoje, vasario 12 dieną Palūšėje ir vasario 19 dieną Druskininkuose.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių