Pereiti į pagrindinį turinį

Jurga – mama, kuri dainuoja

2009-03-21 09:00

Ne itin dažnai koncertais savo gerbėjus lepinanti atlikėja Jurga Šeduikytė šį šeštadienio vakarą dainuos uostamiesčio publikai.

Klaipėdai – sentimentai

Pasak Jurgos, jai svarbus ne miesto pavadinimas, o jame žmonių kuriama nuotaika. Tačiau pati prie jūros, Palangoje, užaugusi atlikėja neneigė, jog Klaipėdai jaučia sentimentus.

"Kažkada vienas žmogus sakė, kad pajūrio gyventojai žiūri kažkur toli į horizontą, kas priduoda žvilgsniui ilgesio ir žavesio", – šypsojosi Jurga.

Dainininkė prisipažino anksčiau jūros pasiilgdavusi mažiau, nes ji asocijuodavosi su kitais dalykais. "Dabar joje jaučiu ramybę ir pastovumą – audras keičia stiklo paviršius, susivėlusį rudeninį vandenį – raminantis vasariškas krantų skalavimas. Gamta – viena iš nedaugelio žmogaus gyvenimo sričių, išlaikanti pastovų ritmą. Visa kita keičiasi greičiau, nei spėji sužiūrėti, o tai išmuša iš vėžių", – dėstė pašnekovė.

Tik šįsyk po beveik dviejų valandų truksiančio pasirodymo užsukti į Palangą atlikėja veikiausiai pristigs laiko. Artimuosius savo dėmesiu Jurga planuoja pradžiuginti per Velykas.

Geriau rečiau nei bet kaip

Į aktyvią muzikinę veiklą po nedidelės pertraukos grįžtanti dainininkė su savo grupe koncertuose pristato kelis visiškai naujus kūrinius iš būsimojo albumo: "Tyliai", "Running", "Living Like You Said" bei gerai žinomas dainas iš jau išleistų albumų "Aukso pieva" ir "Instrukcija". "Džiaugiuosi galėdama pristatyti ir vieną kūrinį iš teatrinės muzikos repertuaro", – pridūrė J.Šeduikytė.

Viena populiariausių šiandienos atlikėjų, pelniusi bemaž visus įmanomus Lietuvos muzikinius apdovanojimus, prisipažino visada pasiilgstanti gyvo bendravimo su savo gerbėjais.

"Tik dėl pokalbio su publika verta lipti į sceną. Todėl geriau rečiau nei bet kaip. Be to, negaliu neigti ir to, kad didžiąją laiko dalį praleidžiu augindama savo Mažiuką", – aiškino jaunoji mama, praėjusių metų rugpjūtį su gyvenimo draugu Vidu Bareikiu susilaukusi pirmagimio.

Namai prisipildė smagybių

Kaip Jurgos gyvenimą pakeitė motinystė? "Viskas apsivertė aukštyn kojomis, – prisipažino atlikėja. – O kartu ir daug ką sustatė į vietas. Atsirado man taip sunkiai įmanomas dienos ritmas, namai prisipildė paukščių krykštavimo ir šiaip visokių smagybių."

Paklausta, ar didžioji aistra muzikuoti ir mamos pareigos lengvai suderinamos, Jurga pastebėjo, jog visada pavykdavę būti keliose vietose iš karto. "Kartais pavyksta suderinti, kartais tenka kai ko atsisakyti. Tačiau su Adu praleidžiu beveik visą laiką, kai nesu scenoje, todėl, manau, tikrai esu gera mama", – šypsojosi moteris.

Balandį gegužę akustinių koncertų turą planuojanti atlikėja kiek vėliau atsidės naujojo albumo įrašymui. "Skirtingai nuo pirmųjų dviejų albumų, trečiasis prasidėjo ne nuo garsų, o nuo vaizdų – jau dabar žinau, kaip jis atrodys, kokias emocijas atskleis ir kaip turėtų vystytis. Todėl darbuotis prie jo yra labai smagu. Įrašai jau vyksta, o dainos džiugina. Trečiasis albumas vėl bus kitoks. Koks – pasidalysiu iš karto, kai jį pabaigsime, matyt, jau šį rudenį", – kūrybiniais planais dalijosi Jurga.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų