Jūsų atostogoms: 10 Baltijos pajūrio perliukų

  • Teksto dydis:

Vasara prie Baltijos jūros primena gražius ir saulėtus Palangos, Jūrmalos ar Pernu paplūdimius, kuriuos lietuviai, latviai ir estai dažniausiai renkasi savo atostogoms. Vis dėlto vasaros atostogas pajūryje galima praleisti kur kas turiningiau nei vien deginantis saulėje įprastuose kurortuose.

Apžvelgę daugiau nei 90 milijonų atsiliepimų ir šimtus tūkstančių keliautojų rekomendacijų, Booking.com atrinko geriausias Baltijos pajūrio kryptis, kurias verta aplankyti dar šią vasarą. Gurmaniško maisto skanavimas, muzikos festivaliai, žvaigždžių stebėjimas ar ekstremalus sportas – tai tik keletas veiklų, kuriomis galima užsiimti Baltijos šalių pakrantėje.

Norėdami rasti tinkamiausią atostogų kryptį, pasinaudokite Booking.com kelionių paieškos platforma, kurioje nurodę savo pomėgius, pavyzdžiui, šuolius parašiutu, vyno degustacijas ar gyvą muziką, atrasite kitų keliautojų rekomenduojamas vietoves, kurios tikrai nustebins ir pradžiugins.

Muhu, Estija

Vaizdingoji Muhu – trečia pagal dydį Estijos sala, kurioje mėgsta atostogauti patys estai. Žavinga tradicinė kultūra, idiliški žvejų kaimeliai, išskirtinis maistas, nuostabi gamta bei netolimas kelias iki Estijos SPA rojaus – Saremos salos – tai tik kelios priežastys, dėl kurių verta aplankyti Muhu. Galima apsistoti ir kadagių bei ošiančios jūros apsuptuose jaukiuose būstuose, ir kadaise dvaru buvusiame viename prabangiausių Estijos viešbučių.

Kesmu, Estija

Šiaurinėje Estijos pakrantėje įsikūrusį ramų Kesmu kaimelį supa laukine gamta žavintis nacionalinis parkas, kuriame yra net vilkų ir meškų. Natūraliu gamtos grožiu pasižymintis Kesmu garsus tuo, kad ilgą laiką jame atostogauti vykdavo žymiausi Estijos kompozitoriai, o nuo XVI a. veikianti laivų kapitonų mokykla ir čia vykdoma laivų statyba išpuoselėjo išskirtines ir unikalias jūrininkystės tradicijas, kurias galima geriau pažinti apsilankius jūrų muziejuje ar plaukiant vikingų laikų laivo kopija. Atostogas rugpjūčio mėnesį praturtins kasmetinis trijų dienų folklorinės muzikos festivalis, šiemet skirtas šiaurinių salų kultūrai ir paprastai pritraukiantis daugiau nei 10 000 svečių.

Noarotsis, Estija

Nesvarbu, ar ieškote ramaus kampelio atostogoms, ar norite išmokti plaukti burlentėmis, ar gauti adrenalino dozę, vakarinėje Estijos pakrantėje įsikūrusiame Naorotsyje galėsite išbandyti įvairius užsiėmimus. Smėlis ir pušynai sukuria atpalaiduojančią atmosferą, o liepos mėnesį Elbiku kaimelyje vykstantis burlenčių sporto festivalis sutraukia ne tik jo entuziastus, bet ir norinčius pirmąkart išmėginti šį vandens sportą. Jei dar nepakanka adrenalino, laisvalaikį galima praleisti ir trijų sudėtingumo lygių nuotykių parke, kuriame teks nugalėti aukščio baimę.

Narva Jeesū, Estija

XIX a. Narva Jeesū pamėgo Rusijos aukštuomenė, todėl dažnai vykdavo atostogauti į šią Estijos Rivjera vadinamą vietovę, kuri šiandien yra ir vienas seniausių bei mėgstamiausių pajūrio kurortų šalyje. Laisvalaikiu čia galima mėgautis gausybe SPA procedūrų, apžiūrėti etnografijos muziejaus ekspoziciją, pasivaikščioti jachtų uoste ar tiesiog pasidžiaugti saule, baltu smėliu ir pušynų gaiva ilgiausiame Estijos paplūdimyje, besidriekiančiame 7,5 kilometro. Booking.com svečiai taip pat rekomenduoja šią vietą dėl sveikatingumo procedūrų ir puikios gamtos.



NAUJAUSI KOMENTARAI

ww

ww portretas
Baltijos juros papludimius... dazniausiai atostogoms renkasi lietuviai? Nejuokinkite. Kadangi tu sauletu dienu buna palyginti mazai,o daznai ir lietus lyja,ir juros vanduo saltas,dauguma lietuviu ir ne tik renkasi Turkijos,Egipto,Graikijos kurortus,kur praktiskai visada geras oras ir siltas vanduo,nekalbant apie visa kita. O apie kainas geriau patyleti,kiek lupa tie Baltijos juros kurortai,nes jie nori per 1,5 - 2 men. uzsidirbti visiems metams, Grazu,ar ne?
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių