Pereiti į pagrindinį turinį

K. Rimdžius: lietuviai, išmokime atostogauti

2014-07-12 12:20
Kęstutis Rimdžius
Kęstutis Rimdžius / Gedimino Bartuškos nuotr.

Vasariški orai tūkstančius tautiečių išviliojo į pajūrio kurortus. Šiltuoju sezonu ilgiausiu Lietuvos podiumu virstanti Palangos J.Basanavičiaus gatvė nertai akina įvaizdžio kraštutinumais. Apie spalvingas pajūrio madas mintimis dalijosi žinomas stilistas, televizijos laidų vedėjas Kęstutis Rimdžius.

Pataria žvelgti plačiau

Po ilgos pertraukos Palangoje apsilankęs K.Rimdžius pripažino, kad matyti ryškūs stiliaus pojūčio skirtumai tarp žmonių, kurie keliauja bei semiasi naujų idėjų, ir tų, kuriems pasaulio horizontų pažinimas yra dar neatrastas pasaulis.

"Reikia pripažinti, kad daugelis mūsų mokomės per keliones. Mokomės iš kitų, stebėdami, kaip aplinkiniai rengiasi, elgiasi, ką valgo. Tai suteikia impulsą kažką naujo išbandyti ir pačiam", – įsitikinęs pašnekovas.
Stilistas skatina domėtis mada ir žvelgiant, kaip rengiasi užsienio žvaigždės – kartais pravartu prisitaikyti sau bent vieną ar kitą detalę.

Anot Kęstučio, viena ryškiausių Lietuvos pajūrio madų tendencijų – kopijuoti sceninius rūbus. "Perkelti juos į kurortinio miestelio alėją nėra pats geriausias dalykas, nes, kaip bebūtų, tai nėra gatvės drabužiai".

Ir į darbą, ir į sodą

Stilingam žmogui, anot pašnekovo, nepakanka noro keistis, domėtis mada – svarbu įvertinti ir savo figūros privalumus bei trūkumus.

"Lietuvės apskritai labai rūpinasi savo įvaizdžiu, tad kartais nutinka taip, jog tiesiog "persipuošia." Man, kaip vyrui, gražu, kai moteris yra pasitempusi, įvertina savo kūno privalumus, trūkumus ir žino, kas ir kaip dera", – kalbėjo stilistas.

K.Rimdžiaus akimis, viena didžiausių problemų, kad žmonės nesugeba suskirstyti savo spintos turinio į skirtingų temų "lentynėles": atskirti darbo, laisvalaikio, pramogų ir vakarui skirtą aprangą.
"Neretai su tais pačiai džinsais einame ir į darbą, ir į universitetą, į draugo gimtadienį ar pliažą. Arba atvirkštinis variantas, kuris, mano manymu, yra prastesnis: iš vakarinio garderobo išsirenki blizgančią suknelę, aukštakulnius batelius ir žingsniuoji J.Basanavičiaus gatve iki pajūrio".

Kęstutis pastebi, kad, palyginti su Rytų kaimynais, tautiečiai vis dėlto rengiasi santūriau.

"Rytų pusėje labai jaučiasi "brendomanija". Prekės ženklas darosi svarbu ne dėl kokybės sumetimų, o dėl žmogaus aplinkos ar socialinio statuso. Įvairūs logotipai šviečia matomiausiose vietose, ir kartais lazda gerokai perlenkiama", – kalbėjo stilistas.

"Lakierkas" reikėtų užmiršti

Atostogos – metas, kai žmonės gali sau leisti atsipalaiduoti visapusiškai. Stilistas rekomenduoja darbo drabužius paslėpti spintos gilumoje ir rinktis, tai kas patogu.

"Džinsai, šortai, madingos laisvos palaidinės, vyriško tipo marškinėliai, šilkinės, žemę siekiančios suknelės. Visus šiuos variantus galima derinti tarpusavyje. Audiniai turėtų būti natūralūs, lengvai glundantys prie kūno, vertėtų vengti aukštakulnių. Siūlyčiau pasvarstyti, ar J.Basanavičiaus gatvėje vidudienį norisi atrodyti kaip striptizo šokėjai. Lietuviai, išmokime atostogauti. Svarbiausiai jaustis patogiai ir nepersistengti. Tada viskas bus gerai", – šypsojosi pašnekovas.

Anot Kęstučio, daliai stipriosios lyties atstovų taip pat derėtų prisiminti, kad yra daugiau spalvų nei juoda ir balta.

Stilistui į akis krinta tai, kad nemažai vyrukų "dabinasi" juodomis kelnėmis su "kantu" bei juodomis "lakierkomis", baltais marškiniais arba polo marškinėliais. "Nemanau, kad juodos kostiuminės kelnės yra skirtos kurortinei Palangai", – lakoniškai įvertino K.Rimdžius.

Pašnekovas prisipažino, kad taip pat populiarus vyriškų kojinių ir šlepečių derinys jam visiškai nesuvokiamas.

"Matyt, tai atėję iš laikų, kai buvome vaikai. Kažkodėl anuomet pagal higienos normas su basutėmis ar sandalais būtinai reikėdavo mūvėti kojines. Vargu ar tais laikais tai buvo madinga, veikiau tiesiog gražu. Tačiau dabar jau metas atsisakyti viso to "grožio", – kalbėjo stilistas.

Kavinė – ne pliažas

Šią vasarą, anot pašnekovo, dominuoja visi pasteliniai tonai – nuo žalsvo, melsvo iki rausvo ir gelsvo, taip pat madinga balta spalva.

"Merginos, kurios mėgsta dėmesį ir ryškesnį stilių, gali rinktis raštuotus audinius. Dabar ypač madingi tropinių gėlių ornamentai, geometrija, kvadratai, rombai, įdomios formos, linijos", – vardijo pašnekovas.

Pasak stilisto, prie šių derinių tiktų aksesuarai su kriauklytėmis, virvių perpynimais, puikus vasariškas akcentas galėtų būti ir gintaras.

Ilgaplaukėms stilistas vasarą pataria plaukus suimti į kuodelį arba tiesiog susipinti kasą – dabar itin madingi įvairiausi pynimo būdai. K.Rimdžius siūlo rinktis ir galvos apdangalus: Panamos kepurėles, skaras, turbanus.

"Yra gausybė būdų suteikti savo įvaizdžiui išskirtinumo. Tačiau nereikėtų rinktis skrybėlės dviejų metrų kraštais – su tokia aplinkiniams atrodysite lyg po skėčiu", – palygino stilistas.

Etiketas ir apranga savaime susiję dalykai, sako Kęstutis. Todėl įpročio pajūrio kavinėse lankytis tik su maudymosi kostiumais jis nepateisina.

"Jei nori išvertęs lašinius gulėti paplūdimyje – tavo asmeninis reikalas. Tačiau manau, kad kavinėje sėdintiems žmonėms nėra malonu valgyti šalia poilsiautojų vien apatiniais. Pirma, tai neestetiška, antra – nehigieniška", – įsitikinęs stilistas.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų