Pereiti į pagrindinį turinį

Ką byloja ALKA apie Mažąją Lietuvą

2009-03-04 09:00
Ką byloja ALKA apie Mažąją Lietuvą
Ką byloja ALKA apie Mažąją Lietuvą / Amerikoje: ALKA yra Putname, Konektikuto valstijoje (JAV). Tai muziejus, biblioteka ir archyvas, kuriame saugoma daugiau nei pusantro šimto organizacijų ir pavienių asmenų archyvų, apimančių kultūrinę, politinę ir mokslinę išeivijos lietuvių veiklą.

Paskaita apie ALKĄ, arba Amerikos lietuvių kultūros archyvą pratęs Etnokultūros centro ir Klaipėdos universiteto Baltijos regiono istorijos ir archeologijos instituto projektą "Savitas Klaipėdos kraštas". Tai jau antras jų bendras renginys šiais metais.

Istoriniai XX a. lūžiai po pasaulį išblaškė ne tik lietuvius, bet ir etninės kultūros vertybes, tradicinius simbolius, papročius ir kalbą. Pažangieji lietuvių tautos veikėjai suprato, kokia katastrofa gali ištikti lietuviškąjį etnosą, atsidūrusį svetimoje kultūrinėje terpėje ir netenkantį savasties. Tikslas jį apginti ir išsaugoti sukūrė ALKĄ – Amerikos lietuvių kultūros archyvą. Kas tai yra, kokios jo sąsajos su Mažąja Lietuva, papasakos Klaipėdos universiteto docentė, Baltijos regiono istorijos ir archeologijos instituto vyresnioji mokslo darbuotoja dr. Arūnė Arbušauskaitė.

Paskaita – rytoj 17.30 val. Klaipėdos miesto etnokultūros centre (Daržų g. 10).

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų