Pereiti į pagrindinį turinį

"Kačių miesto" istorijos

2009-06-10 23:59

Visą mėnesį laisvalaikio ir prekybos centro "Panorama" lankytojai stebėjo neįprastą vaizdą: čia įrengtame 100 kvadratinių metrų dydžio "kačių mieste" gyveno beglobiai katinai.

Apie 30 murkiančių keturkojų iš "Lesės" ir "Pifo" globos namų čia įsikūrė su viltimi rasti šeimininkus ir namus. Katės ir kačiukai buvo apgyvendinti "mieste" su laipynėmis, baseinais, užpildytais kačių kraiku ir daugybe žaislų. Juos prižiūrėjo savanoriai pagalbininkai.

Lankytojai galėjo pamatyti, kaip gyvena ir ką veikia katės, pamatyti pirmuosius ką tik gimusių kačiukų žingsnius, o labiausiai patikusį priglausti. Akcijos rengėjai neslėpė džiaugsmo, kad ši savotiška avantiūra buvo sėkminga – katinėliai sulaukė didelio lankytojų dėmesio ir net 70 jų rado namus. Todėl nuspręsta akciją pratęsti.

Akcijos, prie kurios prisidėjo ir būrys Lietuvos atlikėjų, tikslas – atkreipti dėmesį į daugėjantį beglobių gyvūnų skaičių ir kartu ieškoti šios problemos sprendimo. Ypač akcentuota atsakomybės auginti gyvūną svarba, pasakotos kačių atsiradimo globos įstaigose istorijos.

Šią iniciatyvą palaikantys atlikėjai geradariams, priglobusiems "kačių miesto" gyventojus, padėkos savo dainomis. Baigiamajame projekto koncerte labdaringai dalyvaus Rūta Lukoševičiūtė, Vaida Genytė ir Vladas Kovaliovas, Agnieszka, Eva, grupės "4Fun" vokalistė Julija Ritčik, muzikinio realybės šou "Dangus" dalyvė Skirmantė.

Taip pat vyks vaikų piešinių konkursas, bus įteiktos padėkos naujiesiems kačiukų globėjams. Svajojantys apie augintinį galės jį čia pat ir išsirinkti. Vykstant renginiui bus galima paaukoti beglobių gyvūnų sterilizacijai, padedančiai reguliuoti benamių gyvūnų skaičių mieste.


VIETA: "Panorama", Saltoniškių g. 9, Vilnius.

LAIKAS: birželio 11 d. 18 val.

KAINA: nemokamai.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų