Pereiti į pagrindinį turinį

Kaip pamesti būsimą jaunikį Las Vegase

2009-06-19 09:00
Tradicija: ar Holivudo kūrėjai žino geresnę vietą nei Las Vegasas, kur keturi padūkę jaunuoliai galėtų atšvęsti bernvakarį? Žinoma – ne!
Tradicija: ar Holivudo kūrėjai žino geresnę vietą nei Las Vegasas, kur keturi padūkę jaunuoliai galėtų atšvęsti bernvakarį? Žinoma – ne! / Redakcijos archyvo nuotr.

Kad pagirios Las Vegase gali asocijuotis ne tik su bjauria nuotaika, įsitikinome visai neseniai žiūrėdami smagią amerikietišką komediją "Pametę galvas Las Vegase".

Šiame filme Ashtono Kutcherio ir Cameron Diaz herojai ryte atsibunda vienoje lovoje. Abiem beprotiškai skauda galvą, ir nė vienas negali prisiminti, kodėl juodu kartu. Maža to, paaiškėja, jog Džekas ir Džoja išvakarėse ne tik išlošė Aukso puodą, bet ir begalinio džiaugsmo apimti čia pat susituokė!

Jei galvojate, kad taip negali būti, pažiūrėkite naują komediją "Pagirios Las Vegase". Tada suprasite, kad gali būti ir kur kas linksmiau.

"Pagirios Las Vegase" labai primena dar vieną filmą – režisieriaus Alexandro Payne’o "Klystkelius" (2004 m.), kuriame vesti sumanęs linksmasis mergišius Džekas, užuot pasirūpinęs tradicinėmis senbernystės palydomis, mauna su draugeliu Mailsu visai savaitei į kelionę po Pietų Kalifornijos vynuogynus. Tai buvo gražus filmas apie aistrą gyvenimui, pikantiškam vynui ir gražioms moterims. Ir, atrodo, kad autoriai tarp šių dalykų buvo linkę dėti lygybės ženklą.

Kažką panašaus matysime ir "Pagiriose Las Vegase". Likus dviem dienoms iki vestuvių, Dagas su trimis bičiuliais Filu, Stju ir Alanu ruošiasi triukšmingai atsisveikinti su viengungio gyvenimu. Vienaip ar kitaip šį šventą ritualą atlieka kiekvienas vedęs vyras – pagal savo fantaziją, išmintį ir, žinoma, finansines galimybes. Džekas gi sugalvojo paskutinę laisvo gyvenimo parą su draugais paūžti amerikietiško azarto sostinėje. Stipruolis Alanas, jaunosios brolis, šiai idėjai priešinosi nuo pat pradžių. Jis vadino Las Vegasą nuodėmės miestu, bet prispirtas prie sienos kažkodėl pasakė: "Tik turėk omeny, kad aš niekam nepasakosiu to, kas ten nutiks – net jeigu įvyktų žmogžudystė." Kad šiam vyrukui "ne visi namie", ims aiškėti vos pajudėjus. Tiesą sakant, ir kiti pakeleiviai vienas už kitą keistesni. O tokie tiesiog gimę tam, kad pritrauktų visas įmanomas bėdas.

Nelaimės prasideda vos įžengus į prabangų viešbutį. Apsistoję 4200 dolerių už parą kainuojančiame numeryje draugai stačia galva neria į svaiginančių pramogų sūkurį. Ryte po audringos nakties trys pagiringi pabroliai neberanda jaunikio. Užtai vonioje kažkodėl tupi gyvas tigras, koridoriumi vaikščioja balta višta, kambaryje klykia šešių mėnesių kūdikis, vienam kompanijos nariui trūksta priekinio danties, o apartamentai atrodo kaip po karo ar praūžusio uragano. Stju savo piniginėje randa čekį, kuriame įrašyta nemaža suma, iš kito viešbučio. Alanas aptinka automobilio stovėjimo kvitą, o Filo riešas sutvarstytas. Bet pikčiausia tai, kad niekas nieko nebeprisimena.

Kai draugai pradeda ieškoti atsakymų, ima aiškėti stulbinami dalykai. Atskleisime tik vieną – gyvas tigras priklauso pačiam... Mike’ui Tysonui. Jei norėtumėte sužinoti begalę likusių detalių, teks eiti į kiną.

"Pagirios Las Vegase" ("The Hangover") ****

Komedija. JAV, 2009 m. Rež. Toddas Phillipsas. Vaidina Bradley Cooperis, Heather Graham, Jeffrey Tamboras, Kenas Jeongas, Justinas Bartha.

veiksmas 2

humoras 3

įtampa 2

erotika 1

siaubas 2

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų