Pereiti į pagrindinį turinį

Kanadiečių trupė „Cirque du Soleil“ debiutuos Brodvėjuje

Reuters nuotr.

Pasaulinio garso kanadiečių trupė „Cirque du Soleil“ rengiasi debiutui – akrobatai pirmą kartą dalyvaus Brodvėjaus miuzikle.

Gegužės pabaigoje Brodvėjuje įvyks miuziklo premjera, kuriame drauge su miuziklo artistais dalyvaus ir kelios dešimtys trupės „Cirque du Soleil“ akrobatų. Scenoje pasakojama istorija nukels į Holivudo aukso amžių.                      

„Scenoje bus 22 pasaulinio lygio akrobatai, kuriuos atrinkome iš beveik kiekvienos didesnės šalies – nuo Kinijos iki Rusijos, nuo Brazilijos iki Kanados. Ir šitie akrobatai įsilies į dainavimo, šokio ir vaidybos piešinį. Drauge su šešiolika miuziklo artistų pasakos istoriją, nors specifika skirtinga, drauge jie sudarys vientisą trupę“, – pasakoja „Cirque du Soleil“ generalinis direktorius Scottas Zeigeris.

Pasak miuziklo artistės, kai kurie akrobatų triukai atima žadą, todėl repetuojant sunkiausia vaidinti ir nepamesti savo vaidmens, pamačius atliekamą triuką nelikti iš nuostabos atvipusiu žandikauliu.

„Kai  prisijungė akrobatai, jų choreografija sustiprino, išryškino istoriją.  Tai tikrai labai gražus ir unikalus kelias. Nuostabu dirbti kartu“, – džiaugiasi aktorė Rudy Lewis.

„Tai kažkas nauja ir kažkas, ko niekada iki šiol nebuvo Brodvėjuje, tai pats įspūdingiausias dalykas. Mes publikai atnešame kažką nauja, šviežia ir stulbinama“, – džiaugsmu nesitveria akrobatas Rafalis Kaszubowskis.

Pasaulinio pripažinimo sulaukusi kanadiečių „Cirque du Soleil“ komanda susikūrė 1984 m., pradžioje tai buvo 20 keliaujančių gatvės artistų. Šiandien „Cirque du Soleil“ masiškiausias ir profesionaliausias cirkas pasaulyje, jame – 4 tūkst. darbuotojų, tarp kurių daugiau nei 1200 artistų iš daugiau nei 50 skirtingų pasaulio šalių.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų