Kanados naftos pramonės vadovai užsipuolė L. DiCaprio

  • Teksto dydis:

Holivudo žvaigždė Leonardo DiCaprio (Leonardas DiKaprijas) susilaukė Kandaos naftos pramonės vadovų nemalonės dėl savo planų kurti naują dokumentinį filmą.

Filmo „Titanikas“ („Titanic“) žvaigždė ir režisierius Darrenas Aronofsky (Darenas Aronofskis) praėjusią savaitę atvyko į Kanados Albertos provinciją, rinkti medžiagos filmui, kuris parodytų naftos produktų gavybos naftinguose smėlynuose daromą poveikį gamtai.

Tačiau vietos prekybos atstovai negaišdami laiko sukritikavo šias dvi garsenybes ir pareiškė, kad jų susidomėjimas aplinkosaugos problemomis yra greitai praeinantis „kaprizas“.

Kanados naftos gamintojų atstovas pareiškė: „Mus kanadiečius vis labiau vargina tų kelioms valandoms arba kelioms dienoms į regioną atvykstančių garsenybių aplinkosaugininkų, siūlančių savo idėjas ir spendimus kaip panaudoti šiuos resursus, kaprizai“.

Albertos energetikos ministrė Diana McQueen (Diana MakKvin) taip pat sureagavo į garsenybių apsilankymą.

„Mes gerbiame žmonių teisę turėti savo nuomones. Tačiau mes taip pat manome, kad protingi žmonės suvokia pasaulio poreikius visoms energijos formoms, taip pat ir neatsinaujinančių išteklių, jų protingą panaudojimą savo reikmėms. Naftingieji smėlynai Albertos ir Kanados gyventojams ne tik suteikia ekonominių galimybių, bet už iš jų eksploatavimo gaunami mokesčiai ir procentai suteikia galimybę finansuoti infrastruktūrą ir programas, kurios prisideda prie Kanados aukšto pragyvenimo lygio“, – parašė ministrė.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių