Kanų kino festivalį sukrėtė kruvinas trileris apie manekenes kanibales

  • Teksto dydis:

Valgyti ar būti suvalgytam – tokią žinią siunčia naujas filmas „Neoninis demonas“, vaizduojantis manekenių kanibalių pasaulį. Juosta ir ypač viena jos lesbietiška nekrofilijos scena sukrėtė Kanus ir buvo garsiai nušvilpta per šių metų kino festivalį.

Filmas, kuriame pagrindinį vaidmenį atlieka Elle Fanning (Eli Faning), neįprastu kampu parodantis negailestingos konkurencijos krečiamą mados pramonę ir moterų troškimą griebtis kraštutinių priemonių, kad būtų laikomos gražiomis.

„Grožis – ne viskas; tai – vienintelis dalykas“, – sako E. Fanning vaidinama veikėja Džesi: į Los Andželą atvykusi kerinčiai graži paauglė, kuri nustelbia būrį supermanekenių.

O juk kitoms tenka gultis po grožio peiliu, kad susikurtų gerą išvaizdą – pavyzdžiui, vienai manekenei, laikančiai save bionine moterimi ir sakančiai: „Plastinės operacijos tėra gera kūno priežiūra.“

Tų moterų pavydas ir aistra galiausiai jas paskatina nužudyti Džesi ir suvalgyti jos kūną.

Šią juostą sukūrė Nicolas Windingas Refnas (Nikolas Vindingas Refnas), geriausiai žinomas dėl žanro ribas peržengiančio smurtinio filmo „Važiuok“ (Drive).

Tačiau naujajam jo kūriniui nepagailėta aštrios kritikos. Pramogų pasaulio naujienų leidinys „The Hollywood Reporter“ rašo, kad „Neoninis demonas“ yra bukinančiai lėkštas, kerėpliško tempo alegorinis kūrinys, kritikuojantis modelių pasaulį, kurio pavydo tulžimi aptekusios gyventojos laukia nesulaukia, kada galės tiesiogine prasme sukramtyti ir išspjauti viena kitą.

 

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Siaubas

Siaubas portretas
kur nusirito pasaulis? Nuo iškrypusio sekso iki kanibalizmo. Žemėje gyventi darosi baisu...
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių