A. Karaliūnaitė prikaupė atsargų ir šeimos evakuacijai paruošė tris vietas

  • Teksto dydis:

Karas Ukrainoje į visų mūsų gyvenimą atnešė daug sumaišties bei nerimo. Tad nenuostabu, kad eiliniams piliečiams kyla vis daugiau klausimų. Ar esu pasiruošęs ekstremalioms situacijoms? Ar moku ginti ir gintis, ar galėčiau padėti sužeistiesiems? Ar žinau, kur reikia slėptis nuo pavojų ir kokių atsargų reikia būtinai turėti namuose?

Šaulys ir dainininkas Vytautas Mackonis  ruoštis išgyvenimui pradėjo pačią pirmą karo Ukrainoje dieną. Jis susikrovė net 19 kilogramų sveriančią kuprinę ir pagalvojo apie kelis planus, kaip apsaugos savo šeimą ir kaip eis ginti tėvynės. „Sureagavau žaibiškai, nes žinau, kad pasiruošimas užima daugiausia laiko. Tai pirmą dieną aš tik galvojau ir planavau, ką man reikės susipirkti. O kitą dieną ėmiau viską dėlioti ir pakuoti. Užtrukau apie 8 valandas“, – sako žinomas vyras.

Vytautas neslepia: jis pasipildė ir savo amunicijos atsargas. Šaulys turi ginklą savigynai ir medžioklinių šautuvų. „Ir šovinių teko pasipildyti. Jeigu kas atidėlioja rytojui, tai nelaukit, nes, kad rasčiau savo kalibro šovinių, teko apvažiuoti devynias parduotuves“, – teigė V. Mackonis.

Įvairiems išgyvenimo scenarijams ruošiasi ir žolininkė Adelė Karaliūnaitė. Neseniai ji patyrė siaubingą gaisrą. Nelaimė pamokė, kad kiekvienas iš mūsų ekstremaliai situacijai turime būti pasiruošę 100 procentų ir kad nelaimės akivaizdoje lieki vienas pats. Žinodama realią situaciją Adelė ėmė atsakingai rūpintis, kad namuose turėtų pačių įvairiausių atsargų. „Jau turiu keturis balionus dujų, dujinę viryklę, malkų, elektros generatorių, kuro, konservuotų įvairių dalykų, dideles vandens atsargas, turiu rūsyje šaltinėlį, kuris nuolatos bėga, vandens rezervuaras – apie toną. Galų gale, šeima gali evakuotis į tris paruoštas vietas“, – šį vakarą LNK laidoje „KK2 penktadienis“, 19.30 val., pasakos Adelė.

Moteris neslėps įsigijusi ir mainams tinkamų dalykų: degtukų, degtinės, cigarečių, cukraus, arbatos bei kavos.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių