Karklės festivalis siūlo pasirinkti savo muzikos, pramogų ir skonių maršrutą

  • Teksto dydis:

Jau ateinantį penktadienį Lietuvos pajūryje, Karklėje, startuoja didžiausias šalyje muzikos, menų ir pramogų festivalis „Karklė 2015 Live Music Beach“. Apibūdinimas „didžiausias“ tinka kalbant tiek apie trijų dienų fiestos muzikinę bei pramogų programą, tiek apie renginio teritoriją, todėl organizatoriai pasirūpino, kad festivalio dalyviai lengvai susiorientuotų jo erdvėje ir jau dabar galėtų sudaryti savo „festivalinį maršrutą“.

Karklės festivalio rengėjai tradiciškai skelbia specialų festivalio žemėlapį, kuriame žaismingai ir kartu informatyviai pateikia visą reikiamą informacija apie renginio lokacijas, jų paskirtį bei susisiekimą tarp skirtingų festivalio erdvių.

Pagrindinė festivalio vieta nesikeičia – „Karklė 2015 Live Music Beach“ tradiciškai įsikurs Karklėje, „Žilvičio“ stovyklos teritorijoje ir jos prieigose, tačiau planuojant renginio vidines erdves padaryta nemažai korekcijų ir patobulinimų, kurie, tikimasi, padės iš naujo atrasti šią unikalią pajūrio vietovę.

Festivalis penktadienį, rugpjūčio 14 d., daugeliui jo dalyvių prasidės nuo automobilių stovėjimo aikštelės ir kempingo. Organizatoriai pasirūpino, kad vietos automobiliams statyti būtų kruopščiai paruoštos, o jų skaičius ženkliai išplėstas, idant būtų užtikrintas didesnis atvykstančiųjų automobiliais komfortas. Šiuo tikslu paruošta ir speciali eismo schema, kuri dalyvių patogumui taip pat iš anksto bus paskelbta šią savaitę.

Festivalio stovyklavietės bus atidarytos jau nuo penktadienio 11 val., tad atvykstantieji turės pakankamai laiko ramiai įsikurti ir pasiruošti tą patį vakarą vyksiantiems didžiausių festivalio žvaigždžių - „Rudimental“, „Example“, Marlon Roudette, Tiga ir kt. - pasirodymams.

Nemažai korekcijų padaryta planuojant renginio muzikines erdves. Dvi iš jų - „Livemusic.lt“ ir „Electronic“ klubai – bus įkurdintos po stogų, milžiniškuose angaruose, kurie abu kartu vienu metu talpins apie 8.000 žmonių. To dar nėra buvę ne tik Karklės, bet ir kitų šalies muzikos festivalių istorijoje.

Iš viso šiemet prekybai pateikta 12.000 bilietų, iš kurių šiai dienai dar yra likę mažiau nei tūkstantis. Tai – dovana tiems, kurie iki šiol delsė įsigyti kelialapį į „Karklė 2015 Live Music Beach“, mat tik dėl organizatorių pastangų sukurti nepriekaištingą renginio infrastruktūrą bilietų limitą buvo nuspręsta padidinti nuo 10.000, kurie jau išpirkti, iki 12.000. Nuo rugpjūčio 11 d., antradienio, 18 val., papildomi bilietai brangs. Beje, prie spartaus papildomų bilietų tirpimo prisideda ir sinoptikų šiam savaitgaliui prognozuojami itin vasariški orai, kurie, tikimasi, leis nevaržomai mėgautis viskuo, ką ruošia festivalio organizatoriai.

Koncertams po atviru dangumi skirtos trys skirtingos festivalio erdvės. Paplūdimyje, prie pat jūros, karaliaus šokių muzika, hip-hopas, be to, šalia įsikurs kasmet milžiniško populiarumo sulaukiantis „Latino“ muzikos klubas, kuriame beveik visą parą skambės šio stiliaus muzika. Paplūdimio sceną skalaus ne tik Baltijos bangos, bet ir didžiulė aplinkai nekenksmingų putų jūra.

Kopų scena tradiciškai dvelks romantika, kurią šiemet kurs Jurga Šeduikytė, Alina Orlova, Kostas Smoriginas bei daugelis kitų. Pagrindiniai didžiųjų pasaulio ir Lietuvos muzikos žvaigždžių pasirodymai vyks pagrindinėje scenoje „Žilvičio“ stadione, kuri šiemet kiek pakeitė savo lokaciją. Anot organizatorių, tai, be kita ko, susiję su įgyvendinamais netradiciniais ir itin originaliais sprendimais, kurie šių metų „Main Stage“ pavers unikaliu ir iki šiol Lietuvoje nematytu įrenginiu tiek garso, tiek vizualinio apipavidalinimo atžvilgiais.

Planuojant savo maršrutus Karklės festivalyje, vertėtų atkreipti dėmesį ir į erdves, skirtas pramogoms. Skirtingose zonose bus galima rinktis tarp tradicinio ir netradicinio sporto, daugiau ar mažiau ekstremalių gatvės bei vandens pramogų, o taip pat ramaus laisvalaikio leidimo hamakų parke, naktiniame kino teatre ar festivalio bibliotekoje.

Viena iš šiemetinių naujovių – per 1000 kv. m ploto dažasvydžio aikštelė, o bene įspūdingiausiais atrakcionais išlieka 100 metrų ilgio lynas, kuris bus nutiestas prie pagrindinės festivalio scenos, bei „kosminė“ katapulta, tačiau tai toli gražu ne viskas, nes iš viso šiemet skaičiuojama per 60 įvairių pramogų organizatorių.

Išsirinkti širdžiai mielą niekutį, suvenyrą, unikalų rankdarbį ar garderobo akcentą tradiciškai bus galima festivalio teritorijoje įskursiančiame hipių turgelyje. Tuo metu skonio receptorius žadins ir tenkins pasaulio virtuvių šefai, kuriems taip pat skirta atskira festivalio erdvė, bei gausybė barų ir kavinių visoje renginio teritorijoje.

Festivalis „Karklė 2015 Live Music Beach“ vyks visą Žolinių savaitgalį, nuo penktadienio, rugpjūčio 14 d., iki sekmadienio, rugpjūčio 16 d. Stovyklavietės veiks iki paskutinės renginio dienos 20 val.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių