Pereiti į pagrindinį turinį

Kas nepasakyta ir neišdainuota apie S.Mykolaitį

2009-03-05 09:00
DMN inf.

Jau tradicija tampa kovo mėnesį Vilniaus mokytojų namuose surengti dainuojamosios poezijos koncertą, skirtą aktoriaus, režisieriaus, bardo Sauliaus Mykolaičio atminimui.

Prieš trejetą metų iš gyvenimo pasitraukusio menininko atminimą savo dainomis pagerbs jo bičiuliai, kolegos Saulius Bareikis, Marius Jampolskis, Agnietė Laurinaitytė, Gediminas Storpirštis, Mindaugas Ancevičius, Ieva Narkutė, Ričardas Mikalajūnas, Jonas Talandis, Andrius Bialobžeskis. Koncerte taip pat dalyvaus ir aktoriaus duktė Justė Mykolaitytė. Jie atliks savo, taip pat publikai primins žinomiausias S.Mykolaičio dainas.

Praėjusių metų pabaigoje leidykla "Baltos lankos" išleido antrą papildytą "Bardų knygos" leidimą. Pagrindinis šios knygos papildymas – S.Mykolaičio kūrybos skyrelis. Skaitytojai čia ras ne tik dešimties jo populiariausių dainų "Užrakintas dangus", "Nieko nepasakyta", "Nemiga", "Kiemsargis", "Arbata", "Kalėdos", "Karklė", "Matrica", "Balta diena", "Debesys" tekstus, jų melodijas, ritmiką, tempą, harmonines funkcijas, bet ir akordų pirštuotes grojant gitara. Knygoje prisiminimais ir mintimis apie S.Mykolaičio kūrybą dalijasi aktorius ir bardas G.Storpirštis, teatrologė Daiva Šabasevičienė, režisierius Evaldas Jaras. Per koncertą ši knyga bus pristatyta plačiau.

Beje, kaip tik Vilniaus mokytojų namų rengiamuose dainuojamosios poezijos svetainės autoriniuose koncertuose 2002 m. S.Mykolaitis ir debiutavo kaip šio žanro atlikėjas. Tas pirmas, nedrąsus jo koncertas buvo pradžia į jo kaip bardo šlovę. Vėlesniuose koncertuose publika tikrai nešykštėjo jam dėmesio. S.Mykolaitis buvo ne tik populiarus atlikėjas. Jo sukurtas dainas į savo repertuarą yra įtraukę daugelis skirtingų kartų bardų.


S.Mykolaičio premija

Nuo 2007 m. birželio mėnesį, per Dainuojamosios poezijos svetainės sezono pabaigos koncertą, įteikiama S.Mykolaičio premija ir statulėlė už ryškiausią dainuojamosios poezijos debiutą. Kol kas išrinkti du laureatai – I.Narkutė ir M.Ancevičius. Šios premijos iniciatorius – aktoriaus brolis Darius Mykolaitis. Dalis surinktų lėšų už šio penktadienio koncertą irgi atiteks būsimam minėtos premijos laureatui.


VIETA: Vilniaus mokytojų namų Didžioji salė, Vilniaus g. 39.

LAIKAS: kovo 6 d. 19 val.

KAINA: 20, 30 litų.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų