Pereiti į pagrindinį turinį

Kaunietis architektas: randai neatbaido nuo ieškojimų

2010-11-06 17:12
Nesipuikuoja: ekstremalių akimirkų ir aktyvaus laisvalaikio G.Jurevičius nesureikšmina.
Nesipuikuoja: ekstremalių akimirkų ir aktyvaus laisvalaikio G.Jurevičius nesureikšmina. / Tomo Raginos nuotr.

Penkiasdešimtmečio proga architektas Gediminas Jurevičius dovanų gavo gelbėjimo ratą. Pasak draugų ir kolegų, ne vieną randą turinčiam kauniečiui tai – simbolinė dovana.

Specialiai adrenalino neieško

"Šio rato man būtų prireikę prieš kelias valandas, kai vos nepaskendau", – per gimtadienį, švęstą Italijos saloje, nusijuokė architektas. Prieš vakarienę vyras nusprendė išsimaudyti, ir Viduržemio jūros bangos jo vos nenunešė į jūrą.

Ketverius metus buriuojantis architektas plaukė ir su "Ambersail" komanda. "Bangos – kaip penkių aukštų namas", – ekstremaliausią akimirką išskyrė G.Jurevičius. "Ambersail" praplaukė Naujojo Amsterdamo salą, garsiausia lietuvių jachta plaukė 25 mazgų greičiu ir ją kaip plunksnelę beveik parą mėtė gigantiškos bangos.

Lietuvos ežeruose architektas išbandė kitą vandens ir vėjo stichijos malonumą: jėgos aitvarus ir burlentes.

G.Jurevičius slidinėja ir ne trasose (angl. – off piste): "Man labai patinka aktyvus poilsis, tačiau aš dirbtinai neieškau adrenalino. Geriausiai jaučiuosi ne ore ar po vandeniu, bet ant žemės."

Karvė ant kelio

Apie tai, kad jo pomėgiai pavojingi, architektui nuolat primena randai virš dešinio smilkinio, kaukolėje, ant kairės kojos.

Kartą G.Jurevičius su draugais važiavo BMW. Jokių bloga lemiančių ženklų nebuvo. Staiga nakties tamsoje į autostradą išbėgo karvė.

"Nieko nepamenu, – prisipažįsta G.Jurevičius, pirštais palietęs įdubimą kaktoje, virš dešinio smilkinio. – Nulėkiau nuo kelio, dužo stiklas, praradau sąmonę. Laimė, draugai nenukentėjo."

Po sunkios traumos vyras beveik mėnesį praleido ligoninėje, o ant kūno liko randų. Pernai G.Jurevičius patyrė dar vieną sunkią avariją – šįkart su bekelės motociklu.

Kelionė baigėsi gipsu

"East Challenge 2009 Almata–Vilnius". Taip vadinosi turėjusi būti įspūdinga kelionė balandį per Kazachiją, Kirgiziją, Uzbekiją, Turkmėniją, Azerbaidžaną, Gruziją, Armėniją, Ukrainą ir Baltarusiją.

Prieš pat kelionę iš Almatos iki Vilniaus G.Jurevičius išmoko važiuoti motociklu. Jau pirmą kelionės kalnų serpantinais dieną architekto motociklas KTM nulėkė nuo kelio. Vyras patyrė sunkią traumą: lūžo kairio kelio girnelė, susižalojo rankas.

"Koją sugipsavo, o mano kelionė baigėsi vos prasidėjusi, – šyptelėjo G.Jurevičius. – Į Lietuvą grįžau ne motociklu, o lėktuvu."

Kūną paženklino dar vienas randas: šįkart ant kojos. Bet tai neatbaidė G.Jurevičiaus nuo motociklo: jis su draugais žvyruotais Etiopijos keliais nuvažiavo apie 2600 km, taip pat pakilo iki 3200 m aukščio Biuato kalną.

"Etiopijos miestuose labai dažnai į kelią išbėgdavo asilai ir žmonės. Ten važiuodavome vos 30–40 km/val greičiu", – pasakojo G.Jurevičius.

Angelai sargai išskrido

"Man nutikusios nelaimės – atsitiktinumai, – įsitikinęs likimu netikintis architektas. – Aš saugausi ir nesielgiu avantiūristiškai. Bet sėdėti namie ir bijoti kažką daryti yra kvaila ir neįdomu."

Ar G.Jurevičius tiki, kad sudėtingose situacijose jį saugo angelai sargai?

"Netikiu tuo, – šyptelėjo architektas. – Beje, vienas mokslininkas teigia, kad angelai sargai jau seniai paliko mūsų planetą."

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų