Kauno vaikų chorui – tarptautinės žiuri aplodismentai

Austrijoje, Bad Ischlio mieste, XI tarptautiniame chorų konkurse Kauno A.Kačanausko muzikos mokyklos vaikų choras „Perpetuum mobile“ pelnė Aukso diplomą.

Tarptautiniame chorų konkurse, kuriame pirmą kartą šio konkurso istorijoje tokį aukštą apdovanojimą pelnė kolektyvas iš Lietuvos, dalyvavo 21 choras iš Latvijos, Lietuvos, Vokietijos, Austrijos, Rusijos, Ukrainos, Serbijos, Slovėnijos.

„Perpetuum mobile“ (choro vadovė mokytoja Beata Kijauskienė, koncertmeisterė mokytoja Zita Kučinskaitė) dalyvavo C kategorijoje (vaikų ir jaunimo chorų), kurioje varžėsi 12 chorų. „Varžytis reikėjo su jaunimo chorais, kurių amžius nuo 17 iki 25 metų, – pasakojo B.Kijauskienė. – Konkurso dalyviai turėjo padainuoti po keturis kūrinius, iš kurių mažiausiai du kūriniai turėjo būti atlikti a cappela, t. y. be instrumentinio pritarimo. Chorus vertino profesionalūs muzikai, keturių asmenų tarptautinis žiuri iš Austrijos, Vokietijos, Kroatijos.“

Choras „Perpetuum mobile“ padainavo harmonizuotą lietuvių liaudies dainą „Oi tu, ąžuolėli“, G.Martini „Tristis eft anima mea“, J.Tamulionio „Šarkela varnela“, A.Piazzollos „Libertango“.

Po puikaus ir profesionalaus konkurso programos atlikimo chorui „Perpetuum mobile“ plojo ne tik žiūrovai, bet ir žiuri nariai. Klausytojus sužavėjo aukšta vokalinė kultūra, kokybiškai atlikti kūriniai. Pasak choro vadovės B.Kijauskienės, toks garbingas kolektyvo įvertinimas tarptautiniame chorų konkurse yra itin reikšmingas pasiekimas A.Kačanausko muzikos mokyklos choro gyvavimo istorijoje, tačiau jokiu būdu neatsitiktinis.

„Tai ilgo, kruopštaus ir kantraus darbo rezultatas, – pridūrė „Perpetuum mobile" vadovė. – Vaikai įdėjo daug jėgų ir ryžto, kad jų atliekami kūriniai skambėtų profesionaliai ir įdomiai.“

Beje, choras kasmet dalyvauja tarptautiniuose Lietuvos, užsienio chorų konkursuose ir festivaliuose, laimėjo prizines vietas Klaipėdoje, Belgijoje, Slovakijoje, Vokietijoje, Italijoje. Koncertavo ne tik Lietuvoje, bet ir Rusijoje, Latvijoje, Čekijoje, Suomijoje, Vokietijoje.

„Šiemet muzikos mokyklą baigia jau trečias mūsų šeimos vaikas, šio choro dalyvis Mykolas, – mintimis dalijosi jaunojo choristo mama Virginija Vitkienė. – Džiaugiuosi, kad daug pastangų tiek iš vaikų, tiek iš tėvų, o ypač – mokytojos B.Kijauskienės, reikalavęs procesas taip aukštai įvertintas. Vaikus ši patirtis motyvavo, išmokė atlikti darbą kruopščiai, iki galo. Be abejonės, muzikinis išsilavinimas yra vertybinio ugdymo pamatas, svarbus asmenybės formavimosi etape, ir džiaugiuosi, kad Lietuvoje jis vis dar nesunkiai prieinamas.“



NAUJAUSI KOMENTARAI

Sveikinam

Sveikinam portretas
Šaunuoliai!

anonimas

anonimas portretas
Pats geriausias choras! nuostabus prisiminimai! Nuostabi Beata, tik graziausi ir nuosirdziausi zodzia jaii! SAUNUOLIAI

sveikiname

sveikiname portretas
sveikiname visus!
VISI KOMENTARAI 8

Galerijos

Daugiau straipsnių