Pereiti į pagrindinį turinį

"Kino pavasaris" ruošiasi startui

2010-03-06 15:54
"Kino pavasario" vykdomasis direktorius A.Ramaška.
"Kino pavasario" vykdomasis direktorius A.Ramaška. / Gediminas Bartuška

Kino gurmanams atėjo laikas užsiimti eilę prie bilietų kasų – į kino teatrų sales su daugiau nei šimtu filmų iš 50-ies šalių tradiciškai, jau penkioliktą kartą, sugrįžta "Kino pavasaris".

Apsispręsti lengva nebus

Neabejingiems kino menui vilniečiams vėl ateina sudėtingas laikas. Kovo 18–balandžio 2 d. į sostinę grįžta tarptautinis kino festivalis "Kino pavasaris", kai iš daugiau nei šimto dėmesio vertų filmų kinomanai turės išsirinkti tuos, kuriuos nori pamatyti labiausiai.

Suglumusiems nuo didžiulio pasirinkimo organizatoriai gali tik patarti pasiskaityti filmų aprašymus ir apsispręsti, kas jiems artimiausia. Dėmesio neverti filmai į festivalį apskritai nepatenka. "Klausti mūsų, kuriuos filmus labiausiai reikia pamatyti, tai tas pats kaip klausti mamos, kurį vaiką ji labiausiai myli", – šmaikštavo "Kino pavasario" vykdomasis direktorius Algirdas Ramaška.

Festivalis šiemet vyks net trijuose kino teatruose – "Forum Cinemas Vingis", "Skalvija" ir "Pasaka". Juose išsiskirstys festivalio programos, vyks įvairūs su kinu susiję renginiai ir mėgėjams, ir profesionalams.

Dokumentikoje – A.Valinsko pasirodymas

Tie, kuriems filmas – ne tik pramoga, bet ir rimtomis temomis skatinanti susimąstyti priemonė, neliks abejingi dokumentinių filmų programai. Programos sudarytojo Edvino Pukštos nuomone, didžiausias dokumentinių filmų pranašumas tai, kad jie leidžia mums patekti į šiaip neprieinamas pasaulio vietas.

Iš Kazachstano stepių, kur krinta daiktai iš kosmoso, su šveicarų režisieriumi pakilsime į kosmosą ir nusileisime Lietuvoje, kur mūsų linksmuoliai, Tautos prisikėlimo partijos atstovai, išrinkti į Seimą, juokina ne tik Lietuvą, bet visą pasaulį, kur tik rodomas filmas "Žvaigždžių liga". Jis debiutavo Londone ir mes išgirdome juoką, sklindantį iš ten", – intrigavo E.Pukšta ir atskleidė, kad į festivalį atvyks ir šio filmo kūrėjas ir galbūt sutiks papasakoti, kaip jam pavyko įtikinti Tautos prisikėlimo partijos narius pasakyti tai, ko jie nepasakytų niekam iš Lietuvos žurnalistų.

Pradeda prekybą bilietais

Prekyba bilietais prasidės jau nuo pirmadienio – kovo 8 d.

Bilietų kainos šiemet tokios pačios kaip pernai – 10, 12, 14 litų. Jei norite sutaupyti, nepraleiskite akcijų. Kovo 8-ąją Moters dienos proga bilietai į bet kuriuos festivalio filmus dailiosios lyties atstovėms bus parduodami po 8 litus. Kovo 11-ąją bilietai į lietuviškus filmus visiems bus parduodami po 6 litus. Tiesa, norėdami įsigyti šių pigesnių bilietų, būtinai turite pirkti juos kino teatrų kasose, o bilietų už įprastą kainą galima nusipirkti internetu. Į filmus kino teatre "Forum Cinemas Vingis" – per jo sistemą, į "Skalviją" arba "Pasaką" – per "Bilietų pasaulį".

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų