Kino premjeros: kosminis košmaras ir brangiausias Kinijos filmukas

Kino sales pasiekė 60 mln. JAV dolerių kainavusi Kinijos animacinė pasaka apie šunelio svajones ir kosminės siaubo epopėjos istorija.

Brangiausias Kinijoje

Kol naujoji JAV administracija dar tik ieško būdų padaryti Kiniją savo sąjungininke politikoje ir ekonomikoje, amerikiečių ir kinų kinematografininkai puikiausiai bendradarbiauja kurdami grandiozinius reginius. Dar nepamiršome neseniai matytos "Didžiosios sienos", kuri tapo brangiausiu visų laikų Kinijos vaidybiniu filmu, kainavusiu 150 mln. JAV dolerių.

Dabar mūsų ekranuose pasirodo brangiausia (kainavo 60 mln. JAV dolerių) Kinijos animacinė pasaka "Svajoklis Budis", sukurta pagal kinų komiksą "Tibeto šuo rokeris", kurį sugalvojo alternatyvios muzikos atlikėjas Zheng Junis. Nedideliame kalnų kaimelyje užaugęs šunelis Budis buvo auklėjamas kaip sarginis šuo, ir jo likimas, regis, tuo buvo nulemtas. Tačiau šunelio svajonės pasirodė esančios stipresnės už likimo jam skirtą dalią saugoti avių kaimenes nuo vilkų. Budį kur kas labiau vilioja miesto žiburiai ir minios gerbėjų, kurie rinktųsi į jo koncertus. Mat Budis svajoja tapti roko muzikantu. Ne tik svajoja, bet ir išvyksta ten, kur svajonės virsta realybe.

V

Vilniuje, Kaune ir Klaipėdoje – nuo gegužės 12 d.

 

 

Košmaras kosminiame rojuje

1979 m. fantastinio kino gerbėjai buvo stipriai išgąsdinti tada dar mažai žinomo britų režisieriaus Ridley Scotto filmo "Svetimas". Jame į Žemę sugrįžtančio kosminio keleivinio laivo "Nostromo" įgula iš paslaptingos planetos, pati to neįtardama, parsigabeno beveik visą astronautų komandą sunaikinusį monstrą. Ir nors pabaisa finale buvo ištrenkta į kosmosą ir susprogdinta, jos beorėje erdvėje ištaškyti kūno fragmentai gali lengvai regeneruotis. Ši aplinkybė leido dar tris kartus klonuoti šį siužetą.

Dabar prie jo vėl sugrįžo R. Scottas, pateikiantis kosminės siaubo epopėjos gerbėjams dar vieną istoriją "Svetimas: Covenant". Šio filmo siužetą režisierius susieja su ankstesniu savo darbu "Prometėjas". Taip vadinosi prieš kelerius metus kosmose pradingęs laivas, kurio paslaptį tikisi įminti naujojo erdvėlaivio "Covenant" įgula, vadovaujama kapitonės Elizabetos. Vieną "Prometėjo" narį – sintetinį robotą Deividą – astronautai suranda vienoje planetoje. Artimesnė pažintis su šiuo kosminiu rojumi pranoksta bet kokį košmarą.

N-16

Vilniuje, Kaune ir Klaipėdoje – nuo gegužės 12 d.

 

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių