Pereiti į pagrindinį turinį

Kokius telefonus naudoja Lietuvos įžymybės?

2010-08-08 16:00
Pirkinys: neseniai V.Juozapaitis įsigijo naują mobilųjį telefoną
Pirkinys: neseniai V.Juozapaitis įsigijo naują mobilųjį telefoną / DMN archyvo nuotr.

Mažas ir stilingas. Patikimas. Su integruotomis naujausiomis  informacinėmis technologijomis! Išskirtinis! Kai kurios Lietuvos įžymybės itin kruopščiai renkasi mobilųjį telefoną, tarsi jis būtų svarbi įvaizdžio dalis. Kiti savo telefono visiškai nesureikšmina.

Kasmet – naujas telefonas

"Kasmet pakeičiu bent vieną mobilųjį", – šiuo metu pramogų verslininkas Jogaila Morkūnas jų turi tris: "Blackberry Bold", paprastą "Nokia" ir "Nokia E 72".

Jogaila pripažino, kad jam ypač svarbu naujausios informacinės technologijos, todėl jis patenkintas juodos spalvos "Blackberry Bold": "Galiu "guglinti", "brauzinti", peržiūrėti elektroninį paštą. Tiesa, gaila, kad tas telefonas ne apelsino spalvos."

Svarbu, pastebėjo Jogaila, kad mobilusis telefonas išlaikytų neišsikrovęs bent parą. J.Morkūnui nepadarė įspūdžio šiuo metu madingi pirštų pagalvėlėmis liečiant ekraną valdomi mobilieji telefonai: labai nepatogu. Jį nuvylė ir dalies žmonių išgirtasis "IPhone".

Neretai mobilųjį telefoną pametančio pramogų verslininko telefone "Blackberry Bold" skamba sena, jo mokyklos laikų muzika: "Žmonės, kurie niekada nekeičia mobiliojo telefono ir juose skamba senas "Nokia" garsas, man nekelia pasitikėjimo."

Milijonierius nusivylęs

"Blackberry Bold" turi ir žinomas klaipėdietis verslininkas, "Nesė Group" valdybos pirmininkas milijonierius Kazys Paulikas.

Priešingai nei J.Morkūnas, jis nėra patenkintas šiuo telefonu. Jis, įsitikinęs verslininkas, pernelyg orientuotas į amerikietiškąją rinką: "Man nepatogu juo rašyti."

"Blackberry Bold" verslininkas ketina pakeisti kitu amerikietišku produktu – naujausia "IPhone" versija. Pasak K.Pauliko, naujausią modelį giria jo brolis.

"Man svarbu, kad mobiliojo telefono elementas bent parą išlaikytų, – prisipažino verslininkas. – Dirbame pramogų versle, todėl ne paskutinėje vietoje ir mobiliojo telefono išvaizda. Man netinka seno modelio mobilusis telefonas."

K.Paulikas turi ir dar vieną mobilųjį telefoną – "Vertu". Prestižinį telefoną jis gavo dovanų. Vienos pirmųjų versijų, jau nenauju, "Vertu" jis patenkintas: mobilusis telefonas nekart krito ant žemės. Tačiau, priešingai nei kai kurie naujesni "Vertu" modeliai, tebeveikia patikimai.

I.Budrienei svarbiausia – išvaizda

"Mano "Samsung" – mažas, moteriškas, patogus ir stilingas – pieštuko formos", – verslininkė Inga Budrienė jau ne vienus metus ištikima tam pačiam modeliui. – Turiu jau ketvirtą tokį telefoną. Įpratau, patogu valdyti. Be to, labai nemėgstu vyriškų, grubių ir sunkių telefonų."

Ingai nepatiko telefonai su sensoriniu ekranu. Moteriai nesvarbu, ar telefone integruotos naujausios IT.

Jos mobiliojo telefono melodija dažnai keičiasi: vis naują dainą verslininkei atsiunčia sūnus. Tiesa, dabar skamba ne anksčiau atsisiųstoji Alano Chošnau ir net ne pačios I.Budrienės dainuojama daina, bet tradicinė melodija.

"Svarbu, kad galėčiau kalbėtis, rašyti trumpuosius pranešimus, – teigė I.Budrienė, kuri netrukus užsienyje ieškos jau negaminamo lūpdažio formos mobiliojo telefono. – Svarbu, kad jis būtų stilingas."

Svarbiausia, kad jis skambėtų

"Nokia 3710". Tokiu mobiliuoju telefonu naudojasi vieno turtingiausių Lietuvos žmonių Visvaldo Matijošaičio žmona Irena.

Tiesa, šį moters pasirinkimą nulėmė itin prasta jos rega: "Man padėjo išsirinkti telefoną, kuriame didesnėmis raidėmis matytųsi adresatų vardai. Ypač sunku saulėje, nes tuomet nieko nematau."

Vengianti rašyti SMS moteris išskyrė "Nokia" modelius – juos itin patogu valdyti: "Esu vyresnės kartos žmogus, bet suprantu, kad dabar – didelės mobiliųjų telefonų galimybės. Jei turėčiau puikią regą, mielai jomis pasinaudočiau."

Jie krenta į vandenį!

Atėjau, pamačiau, išsirinkau. Taip kalba apie savo sidabrinės spalvos mobilųjį telefoną "Nokia" (modelio nepamena) dizaineris Aleksandras Pogrebnojus.

42-erių vyrui nesvarbu nei mobiliojo telefono stilius, nei integruotos funkcijos. Svarbiausia, tikino Aleksandras, kalbėti ir rašyti SMS: "Tiesa, neretai keičiu telefonus, nes žvejoju ir jie dažnai įkrenta į vandenį..."

Telefono funkcijos nėra svarbios ir Lietuvos penkiakovininkui 2008 m. Pekino vasaros olimpinių žaidynių prizininkui ir 2006 m. pasaulio čempionui Edvinui Krungolcui.
Telefonu "Sony-Ericson 801" besinaudojančiam vyrui svarbiausia, kad jis galėtų skambinti, rašyti SMS ir mobiliajame telefone būtų muzikos grotuvas.

J.Žilėnienė nori išskirtinumo

Krepšininkas Paulius Jankūnas yra didelis patogiai valdomų "Nokia" mobiliųjų telefonų gerbėjas, tačiau susiviliojo ir kol kas yra patenkintas amerikietiškuoju "IPhone 3GS".
"Patogu, – prie per ekraną valdomo telefono Paulius įprato labai greitai. – Be to, "IPhone" patogu naudotis internetu."

Dizaineriai Julijai Žilėnienei nepatinka, kai žmonės praranda išskirtinumą ir savo veidą: "Dabar daugybė žmonių su vienodais "IPhone".

Koks 40 metų dizainerės mobilusis? Julija šyptelėjo: "Nokia". Žalios ir  baltos spalvos. Patiko, kaip atrodo, ir pirkau. Man svarbiausia telefono stilius ir galimybė susisiekti su kitais žmonėmis."

Dizainerė neliūdi dėl bent kartą per metus pametamų mobiliųjų telefonų. Julija filosofavo: "Smagu. Dingsta nereikalingi numeriai, o paskui vėl atsiranda numeriai tų žmonių, kurie tau svarbūs."

Trys G.Juodeikos mobilieji

"Nokia" yra telefonas, o visa kita – "gaidys". Taip skambiai išsireiškė restorano "Legenda" bendraturtis Gediminas Juodeika, kuris per ilgą laiką pakeitė ne vienos firmos mobilųjį telefoną.

Vyras turi tris telefonus: "Nokia 6700 Classic", "Nokia 6500 Classic" ir "Nokia 9500".
G.Juodeikai nesvarbu, ar mobiliajame telefone yra naujausios IT. Skambinti, rašyti trumpąsias žinutes ir galimybė kokybiškai fotografuoti – šias mobiliojo telefono savybes išskyrė Gediminas ir pasidžiaugė, kad klasikinis ir kokybiškas "Nokia 6700 Classic" turi 5 megapikselių vaizdo kamerą.

"Kažkas puikuojasi prabangiu automobiliu, namu, o aš nusipirkau kokybišką ir solidų telefoną", – šypsosi G.Juodeika.

"Kai morališkai pavargstu, persidedu kortelę ir naudojuosi kitu telefonu, – prisipažino buvęs pramogų pasaulio atstovas. Beje, jo stalčiuje namuose yra ir kinų ganybos "Vertu" telefono kopija. – Kai apsivelku kostiumu ir einu į svarbu susitikimą, pasiimu "Nokia 6700 Classic", kai pramogauju gamtoje – senąjį šios modelio telefoną."

Nekart pametęs mobilųjį telefoną G.Juodeika juokėsi prisiminęs, kad telefoną yra išmetęs iš penkto aukšto balkono, o kartą, imdamas iš draugo rankos, jį panardino į alaus bokalą.

Ilgi nagai trukdo

"Paskui madą nespėsi bėgioti, nes mobilieji telefonai keičiasi labai greitai, – įsitikinusi blondinė Skaistė Steikūnaitė. "Olialia" mergina turi rožinės spalvos telefoną "Nokia Lluvia". Jai svarbu, kad telefonas  moteriškai atrodytų. – Noriu, kad elementas laikytų bent dvi paras, galėčiau skambinti, rašyti SMS, fotografuoti. Taip pat svarbu, kad jame būtų nemaža atmintis."

Skaistė nusivylė "IPhone", nes pradžioje ją sužavėjęs amerikiečių gaminys itin nepatogus rašyti trumpąsias žinutes: "Jei turi ilgesnius nagus – išvis sunku, nes telefoną valdyti reikia pirštų pagalvėlėmis, o vairuojant – beveik neįmanoma!"

Dažnai, priklausomai nuo nuotaikos, savo telefono melodijas keičianti S.Steikūnaitė dabar ketina atsisiųsti žaviosios Veros Brežnevos dainą "Meilė".

Skaistė juokiasi prisiminusi, kaip kartą mobilusis telefonas įkrito į vonią: "Jis tik pūkšt, o Jėzau Marija, į vonią! Sureagavau labai greitai. Išėmiau kortelę, bateriją, išdžiovinau fenu ir jis vėl puikiai veikė!"

Rožinis telefonas – baisu!

"IPhone" nuvylė ir vieną garsiausių Lietuvos šokėjų Editą Daniūtę.

"Jame pernelyg daug telefonui nereikalingų funkcijų", – senesnės laidos "IPhone" kritikavo Edita, nepatogu valdyti, žiemą neįmanoma nenusiėmus pirštinių rašyti SMS, atsidarius puslapį internete, nebuvo galimybės jo neišjungus grįžti į pagrindinį meniu, be to, neretai jis pakibdavo, kaip kompiuteris.

Romoje taksi paliktą "IPhone" E.Daniūtė pakeitė į sidabriniu "Nokia 6303 Classic". Edita gyrė suomių gaminamus telefonus ir kritikavo jai nepatikusius LG, "Motorola".
Editai svarbu, kad telefonas būtų mažas, patogus, būtų galima naudotis internetu. Ir jokiu būdu, nusijuokė E.Daniūtė, – ne rožinės spalvos ar puoštas Swarovski kristalais.
"Gaila, kad "Nokia" telefone nėra trijų dažnių, nes dabar išvykstu į Japoniją, – apgailestavo Edita. – Kartą ten nuvykusi neturėjau kompiuterio, neveikė ir telefonas, todėl buvo labai liūdna."

V.Juozapaitis – ne dinozauras

Dainininkas Vytautas Juozapaitis nustebo išgirdęs klausimą apie mobiliuosius telefonus, nes pokalbio išvakarėse, per akciją, jis pirko naują telefoną  "IPhone", kuriuo pakeitė trejus metus turėtą senuką "Nokia 73".

"Man svarbu, kad telefonas būtų patogus, puiku, kad jame galima naudotis naujomis IT, – "IPhone" valdymas pirmąsias dvi dienas Vytautui nekėlė jokių keblumų. – Internetas, naršyklė, elektroninis paštas, didelis ekranas. Puiku!"

"Naujasis pirkinys – žaismingas, o naujosios IT priverčia atjaunėti smegenis. Nesu dinozauras", – juokėsi V.Juozapaitis ir prisipažino, kad visada stengiasi išnaudoti visas telefono funkcijas.

Kokia melodija jau skamba naujajame "IPhone"? V.Juozapaitis šyptelėjo: "Mielas, geras senovinio telefono skambutis, kuris pažadina visus mano kaimynus.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų