Pereiti į pagrindinį turinį

Koncerte Motinos dienai – solistų šeima

2009-04-30 09:00
Kartu: K.Zmailaitė ir E.Seilius įsitikinę, kad šeiminis solistų duetas turi daugiau galimybių tobulėti.
Kartu: K.Zmailaitė ir E.Seilius įsitikinę, kad šeiminis solistų duetas turi daugiau galimybių tobulėti. / K.Zmailaitės ir E.Seiliaus asmeninio archyvo nuotr.

Kauno miesto simfoninis orkestras sezoną baigia tradiciniu Motinos dienai skirtu koncertu.

Šiltą ir šventišką atmosferą žada kartu koncertuosianti solistų šeima – Kristina Zmailaitė (sopranas) ir Edmundas Seilius (tenoras).

Jie dainuos gražiausias arijas iš operų ir operečių. Be klasikinės muzikos gerbėjams gerai pažįstamų kūrinių, skambės ir retai atliekami, sudėtingi kūriniai. Vienas tokių – K.Zmailaitės atliekama Elektros arija iš Wolfgango Amadeus Mozarto operos "Idomenėjas" Lietuvoje skambės pirmą kartą. Taip pat programoje – kompozitorių Georges Bizet, Giuseppe Verdi, Giacomo Puccini, Gioacchino Rossini, Gaetano Donizetti, Johanno Strausso, Franzo Leharo kūriniai.

E.Seilius įsitikinęs: nueiti į koncertą kartu su mama yra šimtą kartų geresnė dovana, nei vien nupirkti jai bilietą. Ar po televizijos projekto "Triumfo arka" išgarsėjęs solistas Motinos dienos proga pasveikins žmoną, su kuria augina dukrelę Barborą? "Mes koncertuosim kartu, tai ir bus sveikinimo dalis. Su antrąja puse dainuoti yra šventė – tuomet scenoje išgyveni daug daugiau visokių emocijų nei įprastai", – prisipažino atlikėjas.

Dainuoti su žmona – lengviau ar sudėtingiau nei su kita scenos partnere? "Yra daug pliusų, yra ir minusų. Kai artimas žmogus dainuoja scenoje, labai jaudiniesi užkulisiuose. Čia gal ir pliusas – nespėji už save jaudintis. Tas jaudulys, kai dainuoji su savo žmogumi, daug didesnis, nei būtų su kita scenos partnere", – prisipažino solistas.

Jis įsitikinęs, kad tokio dainavimo pliusai nustelbia visus nedidelius minusus. "Kai su žmogumi puikiai sutari, randi bendrą kalbą – gilesnė ir muzikinė esmė atrodo. Labai daug laiko skiriame savianalizei – po kiekvieno koncerto pasišnekame, kas buvo gerai, kas – nelabai, ką taisysim. Tuo užsiimti su kitais scenos partneriais tiesiog nelieka laiko. Toks labai artimas duetas turi daugiau galimybių tobulėti, jau nekalbant apie puikią dvasinę savijautą", – pasakojo atlikėjas.

Motinos dieną koncertuojanti šeima sukvies mamas į savo namus Vilniuje. "Mes užsiėmę, mūsų mamos – irgi. Retai susibėgam, bet šįkart turėtume pasimatyti visi", – planavo E.Seilius.

Kauno valstybinam simfoniniam orkestrui koncerte diriguos Martynas Staškus. Tai paskutinis orkestro koncertas šį sezoną, tačiau iš miesto muzikinio gyvenimo orkestras visai vasarai neišnyks – jo atliekamos muzikos ir toliau bus galima klausytis miesto renginiuose, Pažaislio muzikos festivalyje.


Kauno miesto simfoninio orkestro ir solistų K.Zmailaitės, E.Seiliaus koncertas Motinos dienai Kauno valstybinėje filharmonijoje (L.Sapiegos g. 5) – gegužės 1 d. 18 val.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų