Pereiti į pagrindinį turinį

Po pasisakymo apie gėjus M. Basanovas sulaukė ir palaikymo

2015-06-09 13:20
Mario Basanovas
Mario Basanovas / Asmeninio archyvo nuotr.

Po kritikos lavinos ne tik Lietuvoje, bet ir visame pasaulyje sulaukusio muzikanto Mario Basanovo pasisakymo apie homoseksualus, užsienio šalyse žinomas lietuvis sulaukė ir palaikymo.

Muzikos festivalių Europoje organizatoriai lietuvio vardą braukia iš atlikėjų sąrašo, tačiau socialiniuose tinkluose Mario, vėliau atsiprašęs už savo žodžius, sulaukia ne tik pašiepiančių žinučių. Marijų Adomaitį (kurio sceniniai vardai yra ir "Ten Walls", ir Mario Basanovas) palaiko ir brolis – dainininkas, kompozitorius Linas Adomaitis, viešai pasisakęs socialiniame tinklapyje: "Marijus Adomaitis yra kūrybinga ir vakarietiškų pažiūrų asmenybė. Atvirai pasakysiu, mūsų šeimoje visada buvo skiepijama tolerancija ir platus požiūris į pasaulį. Net ir bendraudami tarpusavyje neleidžiame juokelių apie kitaip galvojančius žmones. Todėl visa ši istorija yra didelis nesusipratimas. Aš visada palaikiau ir palaikysiu BROLĮ, nes jo muzika neša kur kas prasmingesnę ir gilesnę informaciją, nei visas šis burbulas."

M. Basanovas sulaukė ne tik kritikos, bet ir daug palaikymo Lietuvos ir užsienio interneto portaluose. Taip pat – garsiojo muzikos leidinio "Bilboard" socialiniame tinkle. Štai keletas jų:

"Šitoj situacijoj už netoleranciją, nepakantumą ir homofobiją turėtų būti pliekiama pati garsiai klykianti "nuskriaustųjų" pusė."

"Žodis TOLERANCIJA yra šešių eilių autostrada, kur jau seniai yra tik vienos krypties eismas. Bet kokią savo nuomonę šiuo klausimu išsakyt yra absoliučiai rizikinga. Jūs gi kumštis! Laikykitės."

"Tikrai šitoje situacijoje labai nustebino, kad žmogaus nuomonė šitame "demokratijos"ir "tolerancijos" persmelktame pasaulyje yra visiškai nepriima ir tau jokiu būdu jos negalima išreikšti, jei ji nėra tokia, kokia TURI BŪTI. Ir šitaip nubraukti visus talentingo žmogaus darbus, šitaip nusisukti, apspjaudyti ir sutrypti tiesiog nesuvokiama. Na, lietuviai visada pasidžiaugs degančiu kaimyno namu, ypač jei tas namas gražesnis už jo, bet visas likęs pasaulis. Liūdna ir apgailėtina. Bet kas mūsų nenužudo, tas daro stipresniais. To ir linkiu."

"Netradicinės orientacijos žmonėms mes turime būti tolerantiški..." Nuolatos tai girdime... O kur gi ta tolerancija iš gėjų ir lesbiečių pusės, kai savo nuomonę ir įsitikinimus dėsto normalios pakraipos žmonės...? O gal nuo šiol bus skirstoma: čia gėjų muzika, čia ne gėjų? Manau, kad čia gerokai išpūstas burbulas. Mariaus muzika nuo to nė kiek nepasikeitė... Po šio nesusipratimo man ir neramu darosi. Jeigu šitaip stipriai atšaukinėjami koncertai, sutartys. Tai susidaro toks vaizdas, kad aplink tik gėjai ir liesbietės. Pasaulis eina iš proto..... Mariau – stiprybės tau!"

"Gėjai patys užkibo ant homofobiškumo ir tolerancijos kabliuko. Patogu toleruoti panašius į save, bet pabandykite toleruoti tuos, kurių nuomonė diametraliai priešinga jūsiškei."

"Visi, kurie jį palaikote, negyvenote Lietuvoje ir neįsivaizduojate, kokia ten homofobų šalis. Tai, ką parašė "Facebook" – tik ledkalnio viršūnė. Man jo negaila. Homofobas buvo pamokytas. Prisikarksėjo."

"Tokiam žmogui ne vieta muzikos pasaulyje."

"Stebiuosi, kad šiais laikais užsipuolėme šį vaikiną. Žinoma, negalime įžeidinėti žmonių dėl religinių, politinių pažiūrų, rasės, seksualinės orientacijos. Tačiau jei žmogus turi savo nuomonę, už kurią dar atsiprašė, kodėl dabar užmirštama toleranciją ir dėl savo nuomonės išsakymo jis ignoruojamas, atimama teisės dalyvauti festivaliuose?"

"Na ir kas, kad jis kvailai pakomentavo, bet žmogus atsiprašė, jis jų nežudė? Ir klausykime jo muzikos."

"Gerai kažkas pasakė. Ar toks susidorojimas su atlikėju nesikerta su žodžio laisvės ir saviraiškos gynėjų principais, kad negalima bausti žmogaus už jo nuomonę, kad ir kokia ji bebūtų? Kur tos tūkstantinės minios, kurios reikalautų didžiųjų europinių festivalių organizatorių liautis diskriminuoti kitokių pažiūrų muzikos atlikėjus? Pasaulyje galima viešai tyčiotis iš islamo, Mahometo, Jėzaus Kristaus, tačiau tampa tabu kalbėti apie homoseksualus, tarytum apie kokią privilegijuotą asmenų kastą – šventesnius nei dievus."

"Už diskriminaciją, neapykantą kitokiai nuomonei, ir naujai užgimusią HETEROFOBIJĄ boikotuoti reikia visą sąrašą atlikėjų. Šalinam iš savo "playlistų" visokius baimę normaliems žmonėms įgijusius: Fort Romeau, Rhythm Control ir kitus. Kai muziką nustelbia fobijos, tai profesionalumui vietos nebelieka. Šaunuolis, Mario, viskas susidėlios į vietas, atsirinksi, kas yra kas. Tiesiog reikės šiek tiek daugiau laiko. Lai heterofobai susidegina."

Šią paskutinę žinutę viešai parašė Kauno milijonierius Ugnius Kiguolis.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų