Pereiti į pagrindinį turinį

Labanoro girioje - prašmatni gimtadienio puota

2008-08-23 09:00
Labanoro girioje - prašmatni gimtadienio puota
Labanoro girioje - prašmatni gimtadienio puota / D.Mikutienės asmeninio archyvo nuotr.

Pabėgti nuo civilizacijos. Į miškus, prie ežerų, į negyvenamą salą. Toks veiklių, greitų ir be galo užimtų žmonių pasirinkimas - vis populiaresnis. Jam neatsispyrė ir Seimo narė Dangutė Mikutienė. Tiesa, energija trykštanti moteris staigiai pradingusi gerokai įvarė baimės draugams ir pažįstamiems. Mat ji nežinia kur dingo net keturioms dienoms ir neatsiliepė mobiliuoju telefonu.

Buvo labai keista, nes moteris turi kvailą įprotį atsiliepti juo net naktį. Maža to, Seimo narė prapuolė kaip tik per savo gimtadienį.

"Su vyru Juliumi išsinuomavome kemperį ir patraukėme į Labanoro miškus. Prie kompanijos prisijungė mano sesuo su šeima. Poilsis laukinėje gamtoje buvo ypatingas. Maistas ant laužo, ramybė, romantika ir - nė vieno uodo. Buvau iš anksto apsiginklavusi kovos priemonėmis nuo šių kraugerių, bet nieko neprireikė. Uodai kažkur dingo", - šypsojosi į normalų gyvenimą grįžusi Dangutė.

Parlamentarė prisipažino, kad šį gimtadienį ji prisimins ilgai. Mėgstanti bendrauti, triukšmauti, kitus visokiai veiklai organizuoti moteris miškuose atsidavė savo senai aistrai. Pagalvojote apie vyrą Julių? Galbūt ir taip, bet Dangutė turi ir kitų susižavėjimo objektų. Ji turėjo progą leisti pasireikšti savo kulinarinei fantazijai.

"Gimtadienio valgiaraštis buvo prabangus: ant laužo virta žuvienė, folijoje keptos neluptos bulvės, įdarytos šonine su svogūnais ir viskuo, kas buvo po ranka, kiaušinienė. Dar buvo skanių kepsnių", - šventinio stalo patiekalus vardijo D.Mikutienė.
O koks lietuviškas gimtadienis be pirties? Buvo ir pirtis.

"Prieš mus buvę stovyklautojai buvo palikę tokią indėnišką pirtį. Ją aplopėme, aptraukėme nauju polietilenu ir užkūrę pasiekėme net 60 laipsnių temperatūrą. Įkūrėme kilnojamą SPA centrą: žolelių užpilas nuo raudonai įkaitusių akmenų skleidė fantastišką aromatą, grožio procedūroms puikiai tiko kavos tirščiai, medus ir tyras ežero vanduo", - dalijosi gimtadienio įspūdžiais D.Mikutienė.

Seimo narė tikino, kad žvaigždėtas rugpjūčio dangus buvo gražesnis už prašmatniausius fejerverkus.

"Kai grįžau iš Labanoro, mano telefonas sproginėjo nuo gautų žinučių ir praleistų skambučių", - juokėsi D.Mikutienė.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų