Labdaros renginyje paaukota 5000 eurų naujam vaikų namų būstui

  • Teksto dydis:

Sekmadienį Trakų rajone, Anupriškių kaime Vilniaus Šv. Kristoforo Rotary klubo organizuotame labdaros renginyje susirinkę dalyviai ir garsūs svečiai vakaro metu paaukojo virš 5000 eurų.

Šios lėšos bus skirtos naujam Antazavės vaikų namų būstui, į kurį jie priversti persikelti perorganizuojant vaikų namus, ir mažųjų vasaros stovykloms finansuoti.

Lietingą ir vėjuotą savaitgalį saulės spinduliai bene vienintelius visoje Lietuvoje džiugino šeimas, garsius svečius ir vaikų namų auklėtinius, susirinkusius tyrinėti gyvenimą Vilniaus Šv. Kristoforo Rotary klubo renginyje „Šeimos Vasara: PaTIRTI Gyvenimą“. Čia mažuosius įspūdžių kupinoje dienoje lydėjo aktorė Kristina Savickytė-Damanskienė, kuri su vaikais žaidė žaidimus, organizavo konkursus ir linksminosi pramogų parko trasose.

Renginyje dalyvių taip pat laukė Dakaro lenktynininko Antano Juknevičiaus paskaita, kurioje sportininkas ne tik papasakojo mažiesiems apie laiką, praleistą Saharos dykumose, tačiau ir atsakė į susirinkusių tėvelių klausimus apie lenktynių techniką. Garsus virtuvės šefas Martynas Žymantas poilsio ir pramogų parke „TonyResort“ įrengė improvizacinę kulinarinę akademiją, kurioje ir vaikus ir suaugusius mokė virtuvės paslapčių, o vakare susirinkusiuosius muzikiniais pasirodymais džiugino violončelininkė Elena Daunytė, Ievos Paniulaitytės Trio ir akordeono meistrė Eglė Bartkevičiūtė, į renginį atvykusi tiesiai iš Paryžiaus. Atlikėja yra viena tituluočiausių akordeonistų visame pasaulyje, triumfavusi tarptautiniuose konkursuose Italijoje, Estijoje, Rusijoje, Baltarusijoje, Lenkijoje, Latvijoje ir Lietuvoje.

„Nėra nieko smagiau, nei visą dieną matyti švytinčius vaikų veidus – tai pats didžiausias pasiekimas“, – renginio sėkme džiaugėsi Vilmantas Petrauskas, Vilniaus Šv. Kristoforo Rotary klubo prezidentas. „Norėčiau padėkoti visiems dalyvavusiems, garbiems svečiams, kurie skyrė savo laiką vaikučiams ir, be abejonės, renginio partneriams, be kurių tikrai nebūtume surinkę šių, Antazavės vaikų namams gyvybiškai svarbių, lėšų.“

Prie renginio organizavimo prisidėjo reklamos ir komunikacijos agentūra „Win Win“, renginio metu vaikus ir tėvus džiugino parduotuvių tinklo „Maxima“ vaišės bei Martyno Žymanto braserijos „Paralelė 39“ saldumynai, o dovanas mažiesiems įsteigė „Drogas“, „Remax“ nekilnojamo turto brokerė Rima Okon ir užsakomųjų skrydžių bendrovė „Grand Cru Airlines“. Po vaišių šventės dalyvių laukė susitikimas su šešiskart Dakaro ralio dalyviu Antanu Juknevičiumi, kuris teigė, kad pristatyti tokį technišką sportą vaikams – didelis iššūkis, tačiau džiaugėsi, kad pavyko išlaikyti net ir mažiausiųjų dėmesį.

„Tokia auditorija atrodo labai atlaidi, tačiau čia, kaip ir Dakare – mažiausia duobutė ar įtrūkimas gali lemti visas varžybas, – pusiau juokais, pusiau rimtai pasakojo lenktynininkas. „Džiugu, kad turėjau progą prisidėti prie šio kilnaus tikslo. Manau, kad tiek naujasis namas, tiek vaikų laikas praleistas vasaros stovyklose jiems bus labai naudingas, suteiks pasitikėjimo savimi ir noro siekti užsibrėžto tikslo. Ką gali žinoti, gal po šiandienos tas tikslas bus Dakaras.“



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių