E. Johnas: padarysiu viską, ką galiu, kad padėčiau Ukrainai

  • Teksto dydis:

Karo pabėgėliams ukrainiečiams ir jas priėmusioms valstybėms atiteks virš 10 milijardų eurų – tiek paaukota per labdaros renginį, praneša LNK.

„Aš, Oprah Winfrey, jungiuosi prie „Global citizen“ ir tariu nuoširdžiai ačiū visiems, kurie savanoriavo, pasisakė, rizikavo gyvybe dėl Ukrainos“, – prie renginio prisijungusi nuotoliniu būdu kalbėjo Amerikos televizijos įžymybė. 

Žymūs žmonės Amerikoje: visuomenės veikėjai, muzikos atlikėjai, aktoriai labdaros renginyje išreiškė palaikymą dėl karo nukentėjusiems ukrainiečiams.

Prie Europos Komisijos vadovės Ursulos von der Leyen paramos renginyje prisijungė Lenkijos prezidentas Andrzej Duda, o nuotoliniu būdu – ir Kanados premjeras Justin Trudeau bei Ukrainos prezidentas Volodymyras Zelenskis.

Renginio širdis – Lenkijoje, nes į šią šalį atvyko didžiausia pabėgėlių iš Ukrainos banga – 2,5 mln. iš 4,5 mln. pabėgusiųjų.

Muzikos legenda Eltonas Johnas pabrėžė – niekas neturi patirti tokios tragedijos kaip karas.

Visas LNK reportažas – vaizdo įraše:

„Rengiau koncertus Rytų Europoje nuo aštuntojo dešimtmečio, vienas ryškiausių buvo AIDS koncertas Kyjive. Pažadu jums, padarysiu viską, ką galiu, kad padėčiau Ukrainai. Šiais baisiais laikais reikia nutraukti smurtą ir kančias Ukrainoje, turime padėti tiems, kam reikia pagalbos ir padėti evakuotis kur saugiau“, – kalbėjo E. John.

Už Ukrainą ir dainininkė Celine Dion, taip pat ir 2021 metų „Eurovizijos“ nugalėtojai Maneskin, kurie ne tik remia Ukrainą, bet ir ragina Rusiją pabusti ir savo dainoje klausia: „Kaip naktį tu miegi?“

Ukrainiečiam pabėgėliams surinkta daugiau kaip 10 mlrd. eurų. Europos komisijos vadovė daugiau nei dosnią auką pavadino fantastiška.

„Pasaulis skirs 9 mlrd. eurų, o Europos rekonstrukcijos ir plėtros bankas pridės dar milijardą – tai fantastiška“, – džiaugėsi U. von der Leyen.


Šiame straipsnyje: karas Ukrainojeparama UkrainaiLNK turinysStand Up For UkraineEltonas Johnas

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių