Pereiti į pagrindinį turinį

Labirintų parkas – unikali pramoga Anykščiuose: čia atvyksta net svečiai iš užsienio

2020-08-12 02:01
DMN inf.

Anykščiai – vienas įdomiausių miestų Lietuvoje, kuris traukia lankytojus ne tik iš Lietuvos, bet ir iš viso pasaulio. Čia galima rasti įvairiausių pramogų ir muziejų, kultūros bei gamtos paveldo objektų, kurie savo istorija ir originalumu sudomina tiek didelius, tiek mažus. Viena iš įsimintiniausių ir originaliausių pramogų vietų ne tik Anykščiuose, bet ir visoje Lietuvoje yra Labirintų parkas.

Šis išskirtinis ir unikalus pramogų parkas yra įsikūręs visai šalia Anykščių, pakeliui į garsųjį Lajų taką. Pagrindinės Labirintų parko pramogos – trys iš karklų nupinti labirintai: Didysis, Apvalusis ir Lenktynių. Nuo šių labirintų 2013 m. ir prasidėjo Labirintų parko istorija.

Kiekvienais metais parkas auga, teritoriją pildydamas įvairiausiomis ir originaliomis pramogomis, kurios pritraukia į Anykščių miestą dešimtis tūkstančių miesto svečių tiek iš Lietuvos, tiek iš kaimyninių šalių. Šiandien čia galima rasti net septynis skirtingo sudėtingumo labirintus: Didysis – norint jį įveikti reikia ne tik rasti išėjimą, bet ir surasti ir užlipti į apžvalgos aikštelę medyje, kurioje iš viršaus galėsite pasigrožėti parko labirintais ir pasidaryti išskirtinių asmenukių; Azarto mėgėjams – lenktynių labirintas, o romantiškiems svajokliams – Apvalusis labirintas, jo centre rasite norų akmenį, ant kurio atsistojus ir sugalvojus norą – jis visuomet išsipildo!

Jaučiantiems ramybės ir susikaupimo poreikį – dėl jūsų parke išsirangęs Energetinis labirintas. Stipresnių pojūčių mėgėjams yra paruošti Veidrodžių ir Juostelių labirintai, kuriuose klaidžiodami pasijausite tarsi kitoje dimensijoje. Beje, parke žaliuoja ir Kanapių labirintas, kuris išsiskiria unikaliu ilgastiebių kanapių sukeliamu kvapu bei išskirtinio grožio lapais.

Gyvūnų mylėtojams yra įrengtas „Mini Zoo“ bei vieno iš parke esančių tvenkinių paviršių savo nugaromis spalvina įvairiaspalviai KOI karpiai. Mažiesiems parko lankytojams paruošta didelė vaikų žaidimų aikštelė, vaikiška karuselė, mini ekskavatorius bei vaikiška vairavimo mokyklėlė. Beje, parkas lankytojų jau yra vadinamas vienu draugiškiausių parkų šeimoms, nes jame yra ne vien vaikiškos pramogos, tačiau ir begalė pramogų, kuriomis mėgaujasi tėveliai bei seneliai: net devyni mini golfo takeliai, šokinėjimo pagalvė, batutas, šaudykla, nusileidimo padangomis ir vandens mūšio valtelių atrakcionai, kreivų veidrodžių kambarys.

Apsilankant Labirintų parke nepamirškite užlipti ant milžino stalo ir pasisveikinti su milžinišku Pinokiu, kur jis sėdėdamas prie savo stalo visuomet labai laukia visų lankytojų, bei įdėmiai išklauso visus jų pasakojimus. Ramesnių pramogų mėgėjai puikiai praleis laiką žaisdami Didžiosiomis šaškėmis ir šachmatais, Didžiąja Janga, išbandydami Kabantį labirintą, įvairiausius žaidimų automatus ar tiesiog pasivaikščiodami po didžiausią Lietuvoje žaliųjų skulptūrų parką.

O kaip jums skamba idėja gimtadienį švęsti Labirintų parke? Tam yra paruošta puošni gimtadienių palapinė, kurioje vyksta ne tik linksmiausi gimtadieniai, tačiau ir bet kokia kita šeimos, darželio ar klasės šventė taps nepamirštama. Labirintų parke visuomet yra laukiamos ir vaikų ekskursijos! Juk kur kitur jei ne čia mokytojai gali būti garantuoti, kad net ir patys išrankiausi vaikai ras patinkančios veiklos, o mokytoja, kuri suorganizavo tokią išvyką, bus tikrai tituluota geriausia metų mokytoja?

Kaip manote, ką turi bendro skrupulingiausi pramogų planuotojai ir spontaniški keliautojai? Ogi visi ankščiau ar vėliau ima ieškoti vietos kur pavalgyti Anykščiuose. Šiems pramogautojams Labirintų parkas taip pat turi ką pasiūlyti. Čia veikia greito maisto užkandinė, pilna įvairiausių greitai paruošiamų užkandžių bei gėrimų. Taip pat sezono metu dirba savitarnos kavinė, kurioje kiekvienas lankytojas gali pasimėgauti įvairiausiais karštais patiekalais bei užkandžiais.

Labirintų parkas išsiskiria ir tuo, kad parko darbo laiką diktuoja gamta. Šis pramogų parkas veikia tik šiltuoju metų sezonu, atverdamas vartus lankytojams vėlyvą pavasarį, kai pilnai sužaliuoja karklų Labirintai, o užbaigia sezoną kartu su paskutiniais rudens šalnų nukąstais karklų lapais. Tad tiems, kam dar neteko lankytis šioje išskirtinėje pramogų vietoje – būtinai apsilankykite. Garantuojame, kad čia sugrįžti norėsite kiekvienais metais, nes nepaisant puikiai praleisto laiko, Labirintų parkas kiekvienais metais savo lankytojus stebina naujomis, dar niekur kitur Lietuvoje nematytomis pramogomis. Daugiau informacijos rasite čia.

Lyg to dar būtų negana, šalia Labirintų parko stūkso aukštyn kojomis pastatytas namas. Taip, norint į jį įeiti teks lipti pro antrąjį jo aukštą, o viduje vaikščioti tik lubomis. Kiekvienas lankytojas sutrinka, nes tikrai ne kiekvienam paprasta pripratinti akis prie staiga aukštyn kojomis apvirtusio pasaulio, tačiau retas kuris neišdrįsta žengti toliau ir pasigrožėti netradiciniais namų interjero sprendimais. Apverstame name galite rasti vieną ypatingą detalę – skulptoriaus Marijaus Petrausko sukurtą Labirintų Angelą, kuris stebi ir sergėja visus šio namo svečius. Beje, skirtingai nei Labirintų parkas, ši pramoga dirba ištisus metus. Daugiau informacijos rasite čia.

Šalia šio namo statomas dar vienas naujas ir akį traukiantis statinys – Pasviręs namas. Šis namas duris turėtų atverti jau 2021 metais ir bus dar viena nauja pramoga Anykščiuose, kuri stebins lankytojus ne tik savo neįprastu architektūriniu sprendimu, bet ir iš komforto zonos išstumiančiu ir daug įvairiausių emocijų sukeliančiu interjeru.

Tad, mielieji, planuokite savo keliones su šeima ir draugais į Anykščius ir pasiruoškite nepamirštamiems įspūdžiams ir geram laikui, kurį patirsite lankydamiesi Labirintų parke!

Straipsnis užsakytas

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų