Laidos filmavimo metu Ž. Barysui teko adrenalino kupinas išbandymas: pamanė, kad sustos širdis

  • Teksto dydis:

Kelionių po Lietuvą laida „Sveiki atvykę“ jau pradėjo antrąjį sezoną. Žygimantas Barysas laidos žiūrovams atskleidžia įdomiausias ir gražiausias vietas, kurias aplankyti galima dar šiemet.

Šį šeštadienį televizijos žiūrovai išvys, ką įdomaus galima patirti Kupiškio krašte. Projekto vedėjas Žygimantas skris privačiu lėktuvu, lankys vienuolyną ir net atsidurs buvusiame kalėjime, kuriame dabar įkurta kavinaitė.

„Nuostabu, kad kiekvienoje savivaldybėje, kurioje lankomės, yra tiek daug įdomių ir skirtingų vietų. Kupiškio kraštą galima stebėti iš dangaus, skraidant nedideliu lėktuvu, mėgautis vaikščiojant žeme, ir net į vienuolyno požemius patekti“, – šypteli projekto vedėjas.

Pasak Ž. Baryso, atvykus į Kupiškį įdomu pasižvalgyti po miestelio centrą, pačioje širdyje apžiūrėti grojančius fontanus, aplankyti įspūdingą bažnyčią.

„Taip pat miesto širdyje yra kavinaitė, kuri turi savo istoriją ir kepa įdomius žydiškojo paveldo gaminius. Paragavau babkos ir likau nustebintas jos skonio. Beje, kavinaitės pastatas kadaise priklausė valsčiui, vėliau čia netgi veikė kalėjimas, mechaninės dirbtuvės“, – pasakoja Ž. Barysas.

Pakilus į kone aukščiausią tašką, pilotas išjungė variklį. Net kūnas nutirpo.

Kupiškėnai rūpinasi ne tik žydiškuoju, bet ir lietuviškuoju paveldu. Adomynės dvare iki šiol kepamos unikalios bandelės, turinčios gana šiurpoką pavadinimą – pagrabinės.

„O vadinamos jos taip dėl to, jog kadaise buvo valgomos gedulingų pietų metu. Be abejo, norėjau ne tik jų paragauti, tačiau ir pats pagaminti. Pavyko kelias suformuoti ir pašauti kepti. Tiesa, prieš tai dar teko sudainuoti specialią dainą. Pagrabinės bandelės patiekiamos su karštu padažu, gaminamu iš sviesto ir grietinės. Skonis turėtų patikti visiems smaližiams“, – intriguos laidos vedėjas.

Laidos kūrėjų nuotr.

Laidos komanda aplankė ir Kupiškio marias, jaukų pliažą šalia, o filmavimo dieną čia vyko tarptautinės triatlono varžybos: gyvenimas Kupiškyje virte virė! Beje, Kupiškis turi ir savo aeroklubą, kuriame galima ne tik mokytis pilotavimo, bet ir užsisakyti skrydį privačiu lėktuvu virš Kupiškio krašto.

Laidos vedėjas Ž. Barysas turėjo galimybę tai padaryti. „Nors skraidau po pasaulį itin dažnai, tačiau su tokiu nedideliu lėktuvu turėjau galimybę paskraidyti pirmą sykį. Ir nors žodis „privatus“ išsyk asocijuojasi su prabanga, kurią ne visi sau galime leisti, tačiau taip nėra“, – pasakos Žygis.

Tiesa, laidos vedėjas išdavė, kad vieną akimirką ne juokais išsigando. „Pakilus į kone aukščiausią tašką, pilotas išjungė variklį. Net kūnas nutirpo. Tuo metu pamaniau, jog širdis sustos. Adrenalino pridėjo ir kiti triukai ore, kuriuos atliko pilotas. Juos parodysime laidoje“, – užsiminė Ž. Barysas.

Laidoje bus kalbinama ir humoristė Violeta Mičiulienė, kuri iki šiol gyvena Kupiškio rajone, Subačiaus miestelyje.

Laida „Sveiki atvykę“ iš Kupiškio krašto – jau šį šeštadienį, 11.30 val. per TV3.



NAUJAUSI KOMENTARAI

is strioko siknoj koldunas

is strioko siknoj koldunas  portretas
uzstriges buvo --sirdis cia nei prie ko...

Anonimas

Anonimas portretas
Pupulis ir tiek..:
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių