Pereiti į pagrindinį turinį

Laukinių liūtų ir tigrų draugijoje ekstremalių pojūčių – per akis

2012-07-14 23:59

Ko gero, nuo karščio visai neblogai slėptis gamtoje su gyvūnais. Jei tai nepadeda sumažinti oro temperatūros, tai bent trumpam leidžia ją pamiršti ir priverčia prakaituoti ne nuo kaitros, bet nuo ekstremalių įspūdžių, juolab kai laukiniai gyvūnai ranka pasiekiami.

Įdomiau savo automobiliu

Visai netoli nuo Lietuvos, Vokietijos Šiaurės Reino-Vestfalijos žemėje, Teutoburgo miške įsikūręs Štukenbroko safario parkas. Įkurtas prieš 43 metus, dabar jis užima 65 ha plotą. Parke gyvena bemaž 600 gyvūnų. Norint apžiūrėti visą teritoriją reikėtų skirti bent pusdienį, nes čia išties yra ką veikti.

Galima rinktis autobusą, tačiau įdomiau važiuoti savo automobiliu. Nusipirkus bilietą, kuris vienam žmogui kainuoja 26 eurus, pravažiuoji du automatinius užkardus ir iškart patenki į baltųjų liūtų ir tigrų karaliją.

Su bilietais įteiktame buklete aiškiai įspėjama, kad už savo saugumą šioje teritorijoje atsako patys ratuoti parko lankytojai. Griežtai draudžiama išlipti iš automobilio ir net atidaryti jo langą, bet dauguma smalsuolių pastarojo draudimo nepaiso, nes neatsispiria pagundai nufotografuoti plėšrūnus tiesiogiai, o ne per stiklą.

Darbuotojai pasirengę apginti

Laisvi baltieji tigrai ir liūtai miško žalumoje atrodo itin neįprastai: pripratę prie nuolatinių svečių jie nevengia prieiti prie automobilio arba stabtelėja tiesiog priešais jį, užtverdami kelią.

Tolumoje lūkuriuoja tarnybinis visureigis – parko darbuotojai pasirengę padėti, jei gyvūnų elgesys imtų kelti pavojų lankytojams.

Parko teritorija suskirstyta į sektorius. Išvažiavus iš skirtojo plėšrūnams, patenkama į draugiškesnių gyvūnų draugiją. Tik spėk dairytis: kupranugariai, drambliai, antilopės, gnu, lamos, alpakos, zebrai, žirafos ir kiti gyvūnai bei paukščiai išdidžiai vaikštinėja po pievą arba čia pat snūduriuoja. Atrodo, žiūrėtum neatsižiūrėdamas, tačiau smalsumas veda toliau.

Traukinuku su beždžionėmis

Safarį keičia Zoologijos ir pramogų parkas. Parke tenka vaikščioti pėsčiomis, automobilį palikus stovėjimo aikštelėje.

Išmoningai dirbtiniais vandens kanalais atitvertose teritorijose vaikštinėja liūtai ir tigrai, bėginėja raganosiai. Snaudžiančius gepardus galima stebėti iš viršaus, užlipus į medinį bokštelį-pakylą.

Beždžionėms priklauso atskirta teritorija, į kurią vežama grotuotu traukinuku. Vos įvažiavus jos sušoka ant langų grotų ir akimis ieško gardėsių. Nors prašoma nekaišioti pirštų pro grotas, tačiau spragėsiais nusėtos visos traukinuko grindys. Akivaizdu, kad tėvai leidžia savo vaikams maitinti beždžiones, nors tai ir nesaugu: kyštelėjus tarp grotų ranką, beždžionė gali įdrėksti.

Beje, patys mažiausieji kviečiami ne tik stebėti gyvūnus, bet ir paglostyti specialiame aptvare laikomas mažas ožkytes ir ožiukus. Vaikams tai ypač patinka.

Dauguma pramogų – nemokamos

Kartą sumokėjus už bilietą, parko teritorijoje už daugumą pramogų papildomai mokėti nebereikia.

Gali kiek norėdamas suktis karuselėse, rinktis įvairius atrakcionus, pavyzdžiui, plaustais aukštai pakilti vandens kanalu ir netrukus staigiai tarsi amerikietiškais kalneliais kristi žemyn. Siūloma paplaukioti valtele ir pasivažinėti bėgine karieta.

Taip pat leidžiama pajodinėti drambliais arba išbandyti ekstremalų sportą – karstytis įveikiant kliūtis.

Veikia tiras, loterija, galima pasidaryti trumpalaikių tatuiruočių, stovi žaidimų automatai.

Nepamiršti ir smaguriai. Parke bet kada galima užkąsti, atsigerti ar atsigaivinti ledais lauko kavinėse, išpuoštose gyvūnų tematika, tačiau už tai teks sumokėti patiems.

Restoranėlyje net kviečiama atšvęsti ypatingas progas: ne tik gimtadienius, bet ir vestuves. Pageidaujantiesiems rengiama ypatinga vakarienė-šou su specialiai jums skirta gyvūnų programa.

Vokiškas mini Holivudas

Parke organizuojami cirko ir teatro artistų pasirodymai, kaubojų šou. Laukinių vakarų miestelyje netgi įrengta arena, skambiai pavadinta Holivudu.

Šiek tiek „Universal“ kino studiją primenančiuose butaforiniuose nameliuose – ir šerifo apartamentai, ir kalėjimas, ir bankas, ir kepykla. Net iškelta JAV vėliava. Greta aptvare ganosi žirgai ir zebriniai arkliukai.

Vis dėlto kad ir kokios viliojančios parko pramogos būtų, įdomiausia stebėti gyvūnus. Tokia ir buvo pirminė parko įkūrimo idėja. Tik vėliau, parkui plečiantis ir siekiant pritraukti daugiau lankytojų, imta siūlyti kitų pramogų.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų