Lenkijoje atšaukti R. Waterso koncertai, kilus ginčui dėl požiūrio į karą Ukrainoje

  • Teksto dydis:

Legendinės roko grupės „Pink Floyd“ vienas įkūrėjų Rogeris Watersas (Rodžeris Votersas) sekmadienį pasipiktino sprendimu atšaukti du jo koncertus Lenkijoje, Krokuvos miesto tarybai sukritikavus muzikanto požiūrį į Rusijos karą prieš Ukrainą.

Miesto valdžia ketino svarstyti siūlymą paskelbti R. Watersą persona non grata, o vienas iš tarybos narių, Lukaszas Wantuchas (Lukašas Vantuchas), paragino gyventojus boikotuoti R. Waterso pasirodymus.

Šį mėnesį R. Watersas parašė atvirą laišką, kuriame pabrėžė, kad Vakarų šalims reikėtų nebetiekti ginkluotės Kyjivui. Savo laiške muzikantas taip pat apkaltino Ukrainos prezidentą Volodymyrą Zelenskį leidžiant šalyje įsitvirtinti „kraštutiniam nacionalizmui“ ir paragino jį „nutraukti šį kruviną karą“.

Šeštadienį renginių organizatorė „Live Nation Polska“ per „Twitter“ pranešė, kad „atšaukti“ R. Waterso koncertai, turėję įvykti kitų metų balandį miesto arenoje „Tauron“, bet šio sprendimo priežasties nepatikslino.

Pats buvęs „Pink Floyd“ bosistas savo „Facebook“ žinutėje paneigė Lenkijos žiniasklaidos pranešimus, kad jo komanda atsisakė pasirodymo planų, tačiau sukritikavo L. Wantuchą ir apkaltino jį „drakonišku mano kūrybos cenzūravimu“.

„Atrodo, kad Lukaszas Wantuchas nieko nežino apie mano istoriją – kad visą gyvenimą, kartais mokėdamas asmeninę kainą, dirbau žmogaus teisių labui“, – rašė R. Watersas.

Perfrazuodamas savo hito „Another Brick in the Wall“ žodžius, muzikantas pridūrė: „Ei! Lukaszai Wantuchai! Palik tuos vaikus ramybėje!“

Jis pabrėžė, kad tenorėjo į konfliktą įsitraukusias šalis paraginti „derybomis siekti taikos, užuot eskalavusios situaciją iki skaudžios pabaigos“.


Šiame straipsnyje: Rogeris WatersasLenkijanutraukia koncertuskaras Ukrainoje

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių