Pereiti į pagrindinį turinį

Lietuvės vestuvėse – "Mis Nigerija" ir "Mis Uzbekistanas"

2009-09-06 09:39
Kinijoje: Karolina tikina, kad iš pažiūros tviskančiame "Mis Tourism Queen International 2009" konkurse netrūko užkulisinių žaidimų.
Kinijoje: Karolina tikina, kad iš pažiūros tviskančiame "Mis Tourism Queen International 2009" konkurse netrūko užkulisinių žaidimų. / Karolinos Ločerytės asmeninio albumo nuotr.

"Grįžau ir susirgau", – šniurkštelėjo nosimi Karolina Ločerytė, grįžusi iš Kinijoje vykusio konkurso "Mis Tourism Queen International 2009". Tačiau 22–ejų merginai sirgti nėra kada – laukia vestuvės!

Titulas atiteko kitai

"Gyvenime negalima visko daryti pernelyg gerai", – neslepia apmaudo Vytauto Didžiojo universiteto politikos ir diplomatijos ketvirto kurso studentė. Nuo 1949-ųjų organizuojamame viename iš penkių garsiausių pasaulio konkursų K.Ločerytė pateko į skandalą.

172 cm ūgio šviesiaplaukei žaliaakei kaunietei uždainavus Trisha Yerwood dainą "How do I live", salė nuščiuvo. Pasigirdo audringi plojimai: niekas neabejojo, kad tarp 120 dalyvių kaunietė pasirodė geriausiai ir laimės "Mis talentas" titulą.

"Bet komisijos nariai buvo įsitikinę, kad aš dainavau pagal fonogramą", – chore dainavusi žinomo akordeonisto Algirdo Ločerio anūkė užkulisiuose komisijos nariams dar kartą turėjo padainuoti tą dainą. Komisija buvo priversta atsiprašyti. "Tačiau man skirtą titulą jie jau buvo atėmę ir įteikę Šri Lankos atstovei", – sako K.Ločerytė.

Egzotiškos draugės

"Užteks konkursų, dalyvavau keturiuose užsienyje, keturiuose – Lietuvoje, be to, netrukus pasikeis ir mano statusas", – šypsosi Karolina, neslėpdama, kad rugsėjo 19 dieną ji tuoksis su 28-erių mylimuoju – "Canon" atstovu Lietuvoje Andriumi Klimavičiumi.

Taip, patvirtina gandą Karolina, jos vestuvėse išties dalyvaus gražiausios Nigerijos ir Uzbekistano merginos. K.Ločerytė su būsimuoju vyru jau padėjo joms sutvarkyti vizas. Atvykti į Kauną "Mis Nigerijai" ir "Mis Uzbekistanui" galėtų sutrukdyti tik nelaimingas atsitiktinumas.

"Vestuvėse taip pat dalyvaus ir vienas komisijos narių iš Indijos", – paminėjo K.Ločerytė.

Vestuvės – asmeninė šventė, kodėl jose dalyvaus tolimų ir egzotiškų šalių merginos? Komunikabili jauna moteris atvira: jos puikios draugės, pranokstančios daugelį pažįstamų Lietuvoje.

"Su nigeriete susipažinome prieš dvejus metus konkurse "Mis Quenn of the World" Austrijoje, o su uzbeke – "Mis Tourism International Black Sea" Ukrainoje, – prisimena K.Ločerytė. – Per mėnesį, kuriame daug intrigų, užkulisinių niuansų, kur ignoruojama mažos valstybės atstovė ir pataikaujama JAV bei Rusijos dalyvėms, gali puikiai pažinti žmogų. Ir nigerietė, ir uzbekė tapo nuostabiomis draugėmis, su jomis nuolat palaikau ryšį."

Medaus mėnuo – Nigerijoje

Ne, juokiasi, Karolina, su sužadėtiniu bankininku iš Nigerijos atvyksianti juodaodė gražuolė neturėtų bijoti Lietuvos. Ji jau keliavo po Europą ir Austrijoje, kalnuose, vykusiame konkurse neatsidžiaugė pirmą kartą gyvenime pamatytu sniegu.

Karolina egzotiškosioms draugėms daug pasakojo apie Lietuvą, dovanojo atvirukų su mūsų šalies vaizdais, elektroniniu paštu nusiuntė nuotraukų.

Paklausta, ar nemano, kad nigerietė užsigeis pasilikti Lietuvoje, Karolina nusikvatojo: "Galėtų, nes ji šauni draugė. Bet, deja, taip nebus. Užtai po vestuvių mes su vyru ketiname vykti medaus mėnesio į Nigeriją."

Kuo ją sužavėjo mylimasis? Turinti savo verslą K.Ločerytė sako: "Gyvenime man labai svarbu stabilumas – psichologinis ir finansinis saugumas. Andrius ramus, padeda, pataria ir mes šimtu procentų atitikome vienas kito lūkesčius. Pinigai svarbu, tačiau ne jie sukuria laimę."

Dainuos savo svečiams

Net aštuoni grožio konkursai ir ketveri metai politologijos ir diplomatijos mokslų. Kas tarp jų bendro?

K.Ločerytė šyptelėja ir gūžčioja pečiais: "Nebent bendravimas, diplomatija."

O kam jai, šviesiaplaukei iškilia krūtine, prireikė politikos ir diplomatijos? Karolina neieško ypatingų žodžių: "Politika man patinka, joje gali būti tik tvirti žmonės. Man patinka išmanyti įstatymus, ketinu baigti magistrantūrą. Ne, kol kas Seime savęs nematau, tačiau patiktų darbas savivaldybėje."

Ar vestuvėse, kuriose dalyvaus apie 50 žmonių, nuskambės ir konkurse "Mis Tourism Queen International 2009" atlikta Trishos daina? Karolina šypsosi: dainuoti ji tikrai ketina. Žinoma, be fonogramos.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų