Lietuvių plojimai – transseksualui Joanai

Į mūsų šalį trumpam atvyko Londone surengto pasaulinio transseksualų konkurso nugalėtoja. Pritrenkiamo grožio atlikėja Joan Jullian, kuri anksčiau buvo vyras, sutiko duoti išskirtinį interviu.

Karščiausių klubų žvaigždė

Žvelgdamos į J.Jullian scenoje, moterys prikanda lūpą iš pavydo, o vyrai godžiai ryja įspūdingąją atlikėją akimis. Sunku patikėti, kad šiai Joan – moteriai su išpuoselėtu kūnu ir aksominiu balsu gamta buvo lėmusi gimti vyru.

Pasaulinio transseksualų konkurso nugalėtoja vakar skleidė glamour magiją egzotiškame San Tropezo vakarėlyje Klaipėdos klube „Dr.Who“.

J.Jullian koncertiniai turai driekiasi per karščiausius Belgijos, Olandijos, Didžiosios Britanijos klubus. Atlikėja dažnai rengia pasirodymus populiariame Antverpeno klube “Studio 54”.

Martinikos saloje gimusi Joan į šou verslą nėrė prieš 10 metų – tuomet jai tebuvo devyniolika. „Dievinu sceną. Jau vaikystėje žinojau, kad su ja susiesiu savo gyvenimą“, – tvirtino atlikėja.

Dėkoja Dievui už šeimą

Transseksualas kalbėdamas save visuomet įvardija kaip moterį. Panašių šou primadonos neretai vadinamos „drag queen“, tačiau atlikėjai Joan toks apibūdinimas nepatinka: „Tai yra klišė, kuri nelabai atspindi tai, ką aš stengiuosi publikai perteikti scenoje. Joan Jullian yra labiau moteris... Savo įkvėpėjomis vadinčiau Beyonce, Naomi Campbell, Tyra Banks“.

p>Paklausta apie savo šeimą ir apie tai, kaip artimiausi žmonės reagavo į jos ekstremalius pokyčius bei pasiryžimą tapti atlikėja, Joan nė vienu žodžiu neužsiminė apie savo tėvą, tačiau šiltai kalbėjo apie motiną ir seserį.

„Kasdien dėkoju Dievui už šeimą, kurią jis man davė, ir visus gerus dalykus, kurie nutiko mano gyvenime. Mano motina yra mano siela. Ji mane palaiko šimtu procentų – ką bedaryčiau. Mama niekad negaili gerų patarimų – ji tarsi mano geriausia draugė, kurios niekuomet neturėjau... Sesuo taip pat man yra atrama. Būti tokia kaip aš ir taip nėra lengva, bet jei neturėčiau artimų žmonių šalia, gyventi tikrai taptų sunkiau“, – kalbėjo Joan.

Išvedė lenkus iš proto

Daug koncertuojančiai atlikėjai sudėtinga kurią nors vieną šalį vadinti savo namais, tačiau Joan neslepia sentimentų Prancūzijai: „Ten lengviau bendrauti, juokauti su žmonėmis – juk mano gimtoji kalba yra prancūzų.“

Atrodytų, kad Lenkijoje, kurioje katalikiškos tradicijos labai giliai įleidusios šaknis, „kitokioms“ asmenybėms sunkiau reikštis, tačiau Joan tvirtino, kad Varšuvoje būta vieno geriausių jos pasirodymų.

„Vieną apsaugininką teko pastatyti prie pat scenos, kitą – prie mano persirengimo kambario durų, nes publika tiesiog ėjo iš proto. Žmonės mėtė man rožes po kojomis ir spiegė: „Myliu tave!“. Vienas vaikinas per pasirodymą netgi sugebėjo užšokti ant scenos, kad nusifotografuotų su manimi. Tokie dalykai – beprotiški, bet paglosto širdį“, – juokėsi Joan.

Grožiui – solidžios investicijos

Joan – neprilygstama įvaizdžio chameleonė. Vienuose pasirodymuose ji atrodo tarsi moteris-katė, kituose spinduliuoja prancūziško buduaro elegancija arba pakeri popdievaitės žavesiu. Joan neslėpė, kad kiekvienam pasirodymui rengiasi labai kruopščiai, o įvairūs grožio ritualai yra tapę neatsiejama jos dienotvarkės dalimi.

„Savo išvaizda privalau labai rūpintis. Esu tikra fitneso, bėgiojimo aistruolė, taip pat mėgstu atlikti tempimo pratimus. Kalbant apie makiažą – nė vienam svetimam žmogui neleidžiu liesti savo veido! Dažausi tik būdama viena“, – truputį praskleidė uždangą į užkulisius Joan.

Klausimą apie plastines operacijas atlikėja palydėjo skambiu juoku ir nesileido į jokius išvedžiojimus: „Kitas klausimas“.

Puošia ir R.Cavalli

Laisvalaikiu Joan renkasi patogius drabužius – džinsus, medvilninius marškinėlius, tačiau savo sceniniams apdarams yra labai reikli. Pernai viename VIP vakarėlyje San Tropeze atlikėja susipažino su kultiniu italų dizaineriu Roberto Cavalli. Šis buvo taip sužavėtas, kad pasisiūlė specialiai Joan sukurti kelis kostiumus.

„Roberto Cavalli yra nuostabus dizaineris – vos pažvelgęs į žmogų jis perpranta jo asmenybę, tad gali išsyk pasakyti, kas jam tinka, o kas ne“, – dalijosi savo įspūdžiu Joan.

„Mes – irgi žmonės“

Nors Joan neabejinga prabangai, jos charizma ryškesnė nei „Swarowski“ kristalais nusagstytos suknelės.

Atlikėja pabrėžė, kad pasiryžus dalyvauti pasauliniame transseksualų konkurse Londone vien grožio nebūtų pakakę. „Protas, talentas yra ne mažiau svarbu. Tokių konkursų tikslas – parodyti visuomenei ir pasauliui, kad esame kūrybingos, iššūkių nebijančios moterys, o svarbiausia – priminti, kad mes taip pat žmonės“, – kalbėjo „Queen of Nations Miss World 2009“ karūną iškovojusi Joan.

Skambaus titulo savininkė užsiminė, kad šiemet yra įpareigota surengti labdaros projektą. „Jaučiuosi sujaudinta. Šis titulas man reiškia labai daug ne tik todėl, kad jį iškovojau viename reikšmingiausių tokio pobūdžio konkursų – manau, jog tai labai pozityvus pasiekimas mano gyvenime“, – kalbėjo Joan.

Savojo princo dar nerado

Šiuo metu tituluotos atlikėjos širdis yra laisva. Joan prisipažino, kad jai patinka stiprūs, bet kartu ir jautrūs, mokantys džentelmeniškai asistuoti vyrai. „Mane traukia vaikiška prigimtis po tvirta išore – vadinamieji „netikri mačo“, – pažymėjo transseksualas.

Naujus iššūkius ir potyrius pilnomis saujomis semianti Joan tikisi, kad ir po 10 metų lips ant scenos. „Galbūt dar priversiu kai kuriuos žmones iš nuostabos išsinarinti žandikaulius, – juokėsi atlikėja. – Kas vėliau? Vis dar dainuoti publikai po 20 metų būtų tikras stebuklas arba prireiktų išties gero gydytojo. Neturiu aiškios vizijos, kaip viskas galėtų atrodyti tolimoje ateityje. Kol kas save regiu tik šou versle, nors jis gali būti ir negailestingas“.

Joan gyvenimo filosofija – paprasta, bet įkvepianti: „Mėgaukis kiekviena diena, tačiau nieko neskaudink, keliauk ten, kur nori būti, ir niekada nenuleisk rankų“.



NAUJAUSI KOMENTARAI

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių