„Lietuvos garbės“ apdovanojimuose – septynių didvyrių istorijos

  • Teksto dydis:

Jau penkiolika metų gyvuoja tradicija, kad kovo 11 d. Nacionaliniai apdovanojimai „Lietuvos garbė“ kviečia minėti vieną svarbiausių valstybinių švenčių – Lietuvos Nepriklausomybės atkūrimo dieną ir apdovanoja paprastus Lietuvos žmones už nepaprastus jų žygdarbius. Šiais metais ši šventė bus dar ypatingesnė – šiemet sukanka lygiai 30 metų, kai buvo atkurta Lietuvos nepriklausomybė.

Šiemet pagrindiniu šventės įkvėpimu ir leitmotyvu taps mūsų valstybės vėliava. Kiekviena jos spalva simbolizuoja atskirą žmonių grupę, kuri ir sudaro mūsų augančią ir stiprėjančią valstybę.

Geltona spalva neša idėjišką, švietėjišką, kultūros misiją, žalia spalva atspindi šeimą, namus, žemę ir gyvybę, raudona reiškia kovą, drąsą, stiprybę ir pergalę.

Vadovaujantis šiais principais buvo atrinktos ir paskirstytos nominacijos. Šiemet bus apdovanoti septyni didvyriai.

Pasak organizatorių, apdovanojami žmonės ir jų istorijos labai skirtingos – ir jaudinančios, ir graudinančios, ir įkvepiančios, ir keliančios pasididžiavimą.

Tačiau visos jos panašios tuo, kad jų herojai – paprasti, tarp mūsų gyvenantys žmonės, tačiau nepaprasti savo darbais ir jėga. Žmonės ant kurių pečių laikosi Lietuva.

Įspūdinga programa

Būrys geriausių Lietuvos atlikėjų, muzikantų, šokėjų džiugins ypatingais, niekur nematytais, būtent šiai progai skirtais pasirodymais, išskirtinis salės dekoras ir atmosfera bus juntami ne tik renginio dalyviams, susirinkusiems Nacionalinėje Filharmonijoje, bet ir TV žiūrovams – renginys bus transliuojamas tiesiogiai, tad kiekvienas galės pasijausti šios ypatingos šventės dalimi.

Renginį pradės Jonas Vozbutas su kvartetu. Jis pernai pelnė „Metų vaiko“ nominaciją. Neeilinio talento trylikametis akordeonistas garsina mūsų šalį toli už jos ribų, taigi, jo pasirodymu galės pasigėrėti ir susirinkę salėje, ir TV žiūrovai.

Tautišką giesmę atliks „Ažuoliuko“ choras, scenoje pasirodys garsiausi Lietuvos atlikėjai: Merūnas Vitulskis, Jazzu, Steponas Januška, Vaidas Baumila, Martynas Kavaliauskas atliks legendinės grupės „Hiperbolė“ dainų popuri, Inga Jankauskaitė akomponuojant pianinui sudainuos vieną naujausių savo dainų „Tau ir man“, projekto „Lietuvos talentai“ dalyvė Sofija ir muzikinio šou „X faktorius“ laimėtoja Milda Martinkėnaitė kartu su „Ažuoliuko“ choru atliks vieną gražiausių mūsų dainų „Laisvė“. Be to, Milda kartu su Steponu Januška sudainuos dainą „Spindulys“, renginį finalizuos naują aranžuotę ir naują skambesį įgavęs grupės „Studija“ kūrinys „Atgimimas“.

„Lietuvos garbė“ kovo 11 d., 19.30 val. bus transliuojama per TV3.

Žmonės kviečiami prisidėti sukuriant dar gražesnę šventę – siųskite linkėjimus ir sveikinimui Lietuvai čia.

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių