„Lietuvos talentuose“ žiūrovų numylėtiniu tapo pasaulį sužavėjęs šokėjas

  • Teksto dydis:

Sekmadienį TV3 televizijos žiūrovai stebėjo ketvirtąjį „Lietuvos talentų“ pusfinalį. Tiesiogiai transliuojamame šou pasirodė vienuolika šou dalyvių. Daugiausiai žiūrovų balsų pelnė šokėjas Edgaras Kerpė. Jis gavo bilietą tiesiai į šou superfinalą.

Prieš Inetos Stasiulytės, Marijaus Mikutavičiaus ir Justino Jankevičiaus teismą stojo dvi šokėjų grupės – „SFINX“ ir „RED“. „Šie abu kolektyvai labai panašūs, tačiau aš renkuosi „RED“. J. Jankevičiui pritarė ir M. Mikutavičius, kuris ir nulėmė „RED“ pergalę.

Lukas Burba į projektą atkeliavo apginti Alytaus garbės. Vaikinas teigė, kad moka šokti ir polką su ragučiais, ir lindihopą, ir šiuolaikinius šokius. Šoka Lukas dėl vienos paprastos priežasties – merginų! „Tu esi geriausias šokėjas, kurį esu matęs“, – prisipažino J. Jankevičius.

BARO TANDEMO darbo įrankis tikrai neįprastas. jie žongliruoja ne tik baruose, bet ir įvairiausiuose čempionatuose. Nesvarbu, kad jų sąskaitoje – tūkstančiai sudužusių butelių. Kai išeina į sceną, posakis „šukės laimę neša“ nustoja galioti. „Jūs esate įspūdingi. Pas jus norisi ateiti, į jus žiūrėti. Tobula!“, – negailėjo komplimentų J. Jankevičius.

Šokėjas Edgaras Kerpė teisėjų atrankose išgirdo AUKSINĮ MYGTUKĄ. Šokti Edgaras pradėjo 8-erių. Ir dar nebaigęs mokyklos sugebėjo susišluoti krūvą apdovanojimų, įkūrė savo šokių studiją. Šio devyniolikmečio klaipėdiečio pasiekimų sąrašas – pritrenkiantis. „Esu tris kartus laimėjęs pasaulio čempionatą, patekęs į „Cirque du Soleil“ šokėjų sąrašą. Treniruoju vaikus, taip pat koncertuoju su Monique“, – pasakoja E. Kerpė.

Šokių studijos SFINX dalyvavimas projekte yra tiesiog užprogramuotas. Prieš porą metų

teisėjus ir publiką žavėjo vyresnieji SFINX šokėjai. Gatvės šokių šokėjai tikėjosi nustebinti ir išsiskirti iš kitų. „Jūs esate fejerverkas, uždegantys ir tobuli“, – komplimentų negailėjo I. Stasiulytė.

Atrankose sulaukę daug kritikos dėl vaidybos savo pasirodyme, šį kartą Titas ir Haris nustebino visus ir nepaliko abejingų. „Pagaliau jūs parodėte tai, ką mokate ir galite daryti“, – sakė J. Jankevičius. „Hi Bros“ pasirodymas sulaukė pagyrų!

Ką jau ką, o šį dredais ir barzda apaugusį žmogų jūs tikrai įsidėmėjote. Ignas Kavaliauskas iš Ignalinos – išskirtinis žmogus, išskirtinė asmenybė. Ignas jau pripratęs prie aplinkinių žvilgsnių ir šnabždesių: sako, jau mokykloje pasižymėjo kaip keistuolis. Jis save vadina plataus spektro menininku ir multiinstrumentalistu. „Tai yra fantastiška“, – sutiko visi teisėjai.

Atėnė Načajūtė – viena iš tų žmonių, į kuriuos tiesiog gera žiūrėti. Norisi jų klausytis, drauge dainuoti ir šokti. Muzikali ir išraiškinga – ši mergaitė tiesiog sutverta scenai. „Šiandien tu stovėjai su scenos profesionalais ir esi viena iš jų“, – Atėnės pasirodymu džiaugėsi J. Jankevičius.

Žygimantas Skvarčevskis – saksofonistas, koncertuojantis visame pasaulyje. Visai neseniai muzikantas grįžo iš Saudo Arabijoje vykusio festivalio, kur garsino Lietuvos vardą. „Būtent taip turi skambėti muzika be žodžių“, – pasirodymu žavėjosi I. Stasiulytė.

Kai Eduardas Butiuto atėjo į sceną, buvo aišku, kad kamuolys – jo vizitinė kortelė. Priežastis, kodėl Eduardas ne žaidžia futbolą, bet „frystailina“ – banali ir skaudi – trauma. Tačiau būtent „frystailas“ jam pelnė ir Lietuvos, ir Baltijos šalių futbolo „frystailo“ čempiono titulą, o Europoje jis – septintas. „Pasirodymas buvo puikus, ačiū jums!“, – susižavėjimo neslėpė M. Mikutavičius.

Luanai dar tik 13 metų. Ir galbūt apie ją dar išgirsime, kai ji ūgtels ir prisijungs prie kokio pasaulinio garso cirko. Visą savo lankstumą Luana teisėjams patiekė kaip ant lėkštutės, t.y staliuko. Ant jo mergaitė šoka jau septintus metus. „Tai, ką tu parodei, buvo visiškai įspūdinga, nors ir labai baisu“, – sakė J. Jankevičius.

Šokių studija RED – naujoji talentų karta, kuri kažkada prilipusi prie televizorių sekė savo trenerės pasirodymus, o dabar jau ir patys stebina sinchroniškais judesiais ir netikėtomis šokio formomis. Ir nors sugrįžti į sceną jie bijojo dėl aštrių teisėjų komentarų, viskas ėjo lyg per sviestą. Teisėjai negailėjo ir pagyrų, ir pastebėjimų, kad praeitas pasirodymas buvo geresnis.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių