„Liūdni slibinai“: pabaigos šešėlis mus lydi kiekvieną dieną

  • Teksto dydis:

„Liūdni slibinai“ šį pavasarį toliau lepina klausytojus artimu bendravimu ir naujausių savo dainų skambesiu tik kamerinėse erdvėse. Gyvai atlikdama paskutinio savo albumo „Viskas netrukus baigsis“ programą grupė nusprendė nulipti nuo tradicinės scenos, atsisakyti koncertinės pompastikos ir bendrauti su žiūrovais prie arbatos puodelio.

Ne vieną išsigandusį gerbėją nuraminę, kad ši jų programa nereiškia grupės veiklos pabaigos, „slibinų“ trijulė akis į akį susitinka su visais atėjusiais ir kviečia pozityviam muzikiniam pokalbiui apie tai, kas laukia kiekvieno iš mūsų – gyvenimo pabaigą. Prieš paskutinius šį pavasarį „Viskas netrukus baigsis“ pasirodymus, kurie vyks šį sekmadienį Šiauliuose ir balandžio 24 d. Vilniuje, „Liūdnų slibinų“ tandemas Vaidas Kublinskas, Aistė Lasytė ir Dominykas Vaitiekūnas pasakoja, kas išprovokavo kūrybines temas apie pabaigą, kodėl į pasirodymą priima vos šimtą žiūrovų, neleidžia šių sambūrių fotografuoti net žiniasklaidai ir kokių pabaigų laukia patys.

– Kaip gimė programa „Viskas netrukus baigsis“?

Aistė: Kaip neplanuotas kūdikis, bet visai iš meilės.

Dominykas: prieš kurį laiką nusprendėme, kad reikia daug kalbėtis ir beveik kasdien užsukdavome vienas pas kitą į svečius nešini muzikos instrumentais ir visokiom prasmingom, ir nelabai, mintim. Programa gimė iš mūsų trijulės pokalbių, minčių, parašytų eilėraščių ir sudėliotų natų. Tiesiog sėdėjome ir bendravome, o kai jau prisibendravom šita tema tarpusavyje, nusprendėme įtraukti ir kitus žmones. Žmones, kurie kada nors gyvenime yra pagalvoję apie pabaigas: darbų pabaigas, santykių pabaigas, pavasario, minčių, dainų, norų ir savo paties pabaigas.

– Kuo skiriasi „Viskas netrukus baigsis“ pasirodymai nuo įprastų jūsų koncertų?

Vaidas: Tai net ne visai koncertas. Čia mes gyvename laisviau, daugiau improvizuojame, daugiau sau leidžiame klausytis bei reaguoti į žiūrovą. Tai kitokia patirtis ir mums, ir klausytojams.

Dominykas: Aš juos vadinu „wireless'iniais“ - belaidžiais koncertais, nes muziką atliekame be jokių laidų, mikrofonų - be įgarsinimo. Mums malonu išbandyti kaip veikia natūralios garso bangos. Šiuose konceruose mes taip pat įžūliai paliekame vietos žiūrovo nuomonei. Čia galima su mumis nesutikti, diskutuoti ir ne internete, o gyvai pasakyti ką gi jie mano apie mūsų mintis, o svarbiausia - apie savo gyvenimą.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių