LNK projektas „Kaukės“: vedžioja už nosies ir atima žadą

"Žinote, čia tas pats, kaip ir Kalėdų dovaną išpakuoti per pačias Kalėdas, o ne iš anksto apie ją žinoti, kur nors pas tėvus paslėptą rasti", – apie naują LNK muzikinį šou "Kaukės" pasakoja komisijos narė Livija Gradauskienė. Televizijos ir radijo laidų vedėja tikina, kad projektas taip įtraukia, jog atsitraukti nuo televizijos ekranų bus vargiai įmanoma.

Tikrasis azartas

Projektas "Kaukės" (angl. "The Masked Singer") labai populiarus JAV, Azijos šalyse, Rusijoje. Daugybės didžiųjų valstybių didžiosios televizijos šį projektą rengia jau ne vieną sezoną. "Iki šiol retas projektas buvo pasiekęs tokį populiarumą. Tai yra visų labai trokštamas formatas, ir aš labai džiaugiuosi, kad LNK bus šis muzikinis šou", – emocijų neslepia L.Gradauskienė.

Rugsėjo 13-ąją startavusiame projekte nugalėtojas nebus renkamas, tai nėra varžybos. "Čia tiesiog ypač smagi intriga, kuri prasidėjus projektui veda iš proto visą šalį, kadangi kiekvienoje laidoje matome dainuojančias kaukes – nėra nei lašelio užuominos apie žmogų, kuris gali būti po kauke. Šie žmonės dainuoja, tai yra įžymybės, bet nebūtinai dainininkai", – pasakoja L.Gradauskienė.

Komisijos užduotis yra atspėti, kas slepiasi po kauke. "Kiekvienoje laidoje kaukės dainuoja vis kitą ir vis kitokio stiliaus dainą. Atspėti žmogų, išgirdus jo balsą, jei jis nėra dainininkas, yra labai sunku. Be to, kaukės yra tokios maskuojančios, kad atima žadą, tad komisija labai nuoširdžiai spėlioja. Laidos pabaigoje, nebeištvėrus intrigos, komisija atidengia vieną kaukę ir tai yra to vakaro šou kulminacija", – dalijasi komisijos narė.

"Pavyzdžiui, savaitė po savaitės klausomės įspūdingos lapės, kuri dainuoja skirtingas dainas, ir niekaip negalime atspėti, kas slepiasi po kauke. Lapė patenka į finalą, kuriame ir bus atskleista, kas ji yra, ko visa Lietuva šitiek savaičių negalėjo įminti. Tikras azartas", – priduria ji.

Dalyvių šeimos nežino, kad jie dalyvauja projekte. Vyras nežino, kur išeina žmona. Viskas yra labai slapta.

Lenkia galvą

Pasak Livijos, kaukės – išties išskirtinės. "Lenkiu galvą prieš mūsų dailininkus, skulptorius, kurie sugebėjo sukurti tokio sudėtingumo kaukes. Jei kas nors pasidomėtų kitų šalių "The Masked Singer" projekto kaukėmis, mūsų kai kurios, mano akimis, yra net gražesnės už holivudines. Vien dėl to matyti monstrą iš kosmoso ar veidrodine-sidabrine galva pasidabinusią blizgančią lapę, kuri šoka ir dainuoja, nepaprastai smagu", – liaupsių negaili L.Gradauskienė.

Ne vieną sezoną BTV projekto "Muzikinė kaukė" komisijos gretose praleidusi laidų vedėja ir žurnalistė sako, kad, matant žmogaus veidą ir jo klausantis, smegenys veikia kitaip. "Tu sieji vaizdą su garsu ir tau yra visiškai aišku, kad tu matai žinomą žmogų – jis dainuoja, tu pažįsti jo balsą. Bet kai matai, pavyzdžiui, prieš save vaikštančią blizgančią ir dainuojančią Kalėdų eglutę, neįsivaizduoji, koks žmogus tai yra: dainininkas, sportininkas, mėgstamiausias kulinaras?" – retoriškai klausia ji.

Nematytas slaptumas

Slaptumas – taip pat labai svarbus projekto aspektas. Pasak L.Gradauskienės, to iki šiol nėra buvę jokiame televizijos projekte. "Tie žmonės, kurie yra slepiami po kauke, iš tikrųjų yra slepiami taip, kad niekas nežino, kas yra tos žvaigždės, – tik keli projektą kuriantys žmonės. Patys dalyviai griežtai nežino, kas yra kiti dalyviai, dalyvių šeimos nežino, kad jie dalyvauja projekte. Vyras nežino, kur išeina žmona. Viskas yra labai slapta, dalyviai vežami automobiliais tamsintais langais, su kaukėmis įvedami į atskiras patalpas, jie su niekuo nekalba, kad neišsiduotų. Tai yra labai nuoširdžiai slepiamos tapatybės", – stebina ji.

"Tai gali būti žmogus, su kuriuo ką tik šnekėjai ar pietavai visai kitomis aplinkybėmis ir nė neįtarei, kad jis dabar dainuos, pasislėpęs po kokia nors kauke. Intriga didžiulė, tokio smagumo dar nesu turėjusi", – juokiasi L.Gradauskienė.

Išskirtinė komisija

Projekto "Kaukės" komisijoje – labai skirtingos asmenybės: L.Gradauskienė, krepšininkai broliai Lavrinovičiai, dar vadinami LavTwins, puikiai pažįstamas televizijos veidas Indrė Kavaliauskaitė, dizaineris Aleksandras Pogrebnojus ir "The Roop" grupės vokalistas Vaidotas Valiukevičius.

"Tapome komanda, mus vedžioja už nosies, o mes bandome bendromis jėgomis spėlioti. Mes su V.Valiukevičiumi bandome atpažinti balsus, įžvelgti muzikalumą, ar dainininkas dainuoja, ar ne. Kiti pasitelkia savo metodus, o apie brolius Lavrinovičius ką nors pasakyti iš viso sunku, nes apie ką jie kalbėtų, ką jie darytų, į juos žiūrint šypsena nedingsta nuo veido – jie visada pakelia nuotaiką. Komanda labai skirtinga, bet nepaprastai žavi", – abejonių nepalieka L.Gradauskienė.

"Apie vedėją Giedrių Savicką apskritai neturiu žodžių, nes jis yra pasaka, bendravimas su juo yra atgaiva širdžiai. Dievo dovana yra būti su tokiais žmonėmis ir tokiame projekte – ne kitaip, tikrai", – visada pozityviai nusiteikusi televzijos numylėtinė.

Skirtingi metodai

L.Gradauskienė atvira – kartais komisijai pavyksta atspėti, kas slepiasi po kauke, kartais – visai nepataiko.

"Visi komisijos nariai, prieš atskleidžiant kaukę, pateikia savo versiją ir tikrai būna, kad niekas nepataiko, nors visi taiko skirtingai. Visi pasitelkia savo metodus, tačiau šiame projekte esmė yra ne atspėti, o kaifuoti nuo intrigos, kai tave smagiai vedžioja už nosies. Žinote, čia tas pats, kaip ir Kalėdų dovaną išpakuoti per pačias Kalėdas, o ne iš anksto apie ją žinoti, kur nors pas tėvus paslėptą rasti", – paralelę išveda Livija.

"Nebandau po spintomis iš anksto ieškoti, kas paslėpta, – laukiu nušvitimo. Bet kiti komisijos nariai – atvirkščiai. Pavyzdžiui, I.Kavaliauskaitė, pasitelkusi guglą, instagramą, tikrina kiekvieną žvaigždę, net skambina visiems pažįstamiems ir klausia: ar tu ne po kauke?" – juokiasi komisijos narė.

"Broliai Lavrinovičiai sako: mes nežinome, jokio supratimo neturime. Spėja – gal Radžis? Vaidotas įsiklauso į dainavimo manierą, Aleksandras bando pritaikyti kokį nors žmogų iš kultūros pasaulio. Kartais būna, kad ant scenos ateina nuostabios figūros žmogus, jis pradeda galvoje kratyti visus savo žinomus modelius. Bet tai yra labai slidus reikalas – ne kartą buvome apgauti. Buvo ir taip, kad atrodė vienokio sudėjimo žmogus, o pasirodė – nieko panašaus. Būna net ir taip, kad negalime pasakyti, ar vyras, ar moteris dainuoja – taip susuka balselį, suvingiuoja, kad visiškai pasimeti. Spėliojame, smaginamės", – sako L.Gradauskienė.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Zena

Zena portretas
Kai pradeda lavrinoviciai kalbėti išjungiu, gal krepšinyje jie ir tinkami, bet komisijoje siaubas, vien kalbos darymas, priverčia isjunkt

danguole naulickiene

danguole naulickiene portretas
Nuostabi laida,nuostabi komisija.Kaip negeda sitaip kritikuoti ir tyciotis.Kiek pykcio pas zmogu kuris raso.

Tv

Tv portretas
LAIDA BŪT NIEKO,BET KOMISIJA TAI PASIBAISETINA
VISI KOMENTARAI 7

Galerijos

Daugiau straipsnių