Los Andžele išdalyti Amerikos muzikos apdovanojimai

Pietų Korėjos vaikinų grupė BTS ir britų rokeriai „Coldplay“ sekmadienį drauge atliko savo hitą „My Universe“ surengdami įspūdingą „gyvą“ pasirodymą per Amerikos muzikos apdovanojimų (AMA) ceremoniją, per kurią pagerbti geriausi muzikos atlikėjai.

Grandiozinį apdovanojimų vakarą pradėjo „Silk Sonic“, Bruno Marsas (Brunas Marsas) ir Brandonas Paakas Andersonas (Brendonas Pakas Andersonas), žinomas sceniniu vardu „Anderson .Paak“, pristatę savo bendrą darbą – ritmenbliuzo ir fanko dainą „Smokin Out the Window“. 

Vakaro vedėja Cardi B (Kardi Bi), pasipuošusi kailiniu galvos apdangalu, užvedė minią prisipažindama, jog iš jaudulio ją muša prakaitas. 

„Šiek tiek nervinuosi, – sakė reperė, išvardijusi visus numatytus pasirodymus. – Pagerbsime visus.“ 

Pirmąjį vakaro apdovanojimą – už populiariausią Lotynų Amerikos muzikos albumą – įteikė amerikiečių aktorius, dainininkas ir rašytojas Billy Porteris (Bilis Porteris). Apdovanojimas atiteko atlikėjui Benito Antonio Martinezui Ocasio (Benitui Antonijui Martinesui Okasijui), muzikos pasaulyje žinomam sceniniu vardu „Bad Bunny“, už jo albumą „El Ultimo Tour Del Mund“.   

Populiarumo viršūnėje esanti BTS vėl pelnė populiariausio popmuzikos dueto ar grupės apdovanojimą. Į sceną atbėgę susijaudinę vaikinai dėkojo ištikimiausiems savo gerbėjams, kurių dėka jie šį apdovanojimą gavo trečią kartą iš eilės.  

Anksčiau planuotas BTS ir reperės Megan Jovon Ruth Pete (Megan Džovon Rut Pit), žinomos sceniniu vardu Megan Thee Stallion (Megan Di Stalijon), bendras pasirodymas su daina „Butter“ buvo atšauktas, atlikėjai pranešus, kad dėl asmeninių priežasčių ji nedalyvaus ceremonijoje. Dėl to BTS ant scenos pasirodė drauge su ir britų rokeriais „Coldplay““.  

Visiems tą vakarą rūpėjo, ar Oliviai Rodrigo (Olivijai Rodrigo) jos albumas „Sour“, kurio pavadinimas anglų kalba reiškia „Rūgštus“, atneš saldžią pergalę. Ji pelnė daugiausiai nominacijų – septynias, įskaitant nominacijas populiariausio metų atlikėjo ir populiariausio atlikėjo naujoko kategorijose.

„Disney“ aktorė, atlikėja ir dainų kūrėja pagal nominacijų skaičių aplenkė penkiskart Amerikos muzikos apdovanojimuose triumfavusį reperį „The Weeknd“, pelniusį šešias nominacijas. Dėl populiariausio metų atlikėjo apdovanojimo su O. Rodrigo ir „The Weeknd“ varžėsi BTS, Ariana Grande (Ariana Grandė), reperis Drake'as (Dreikas) ir Taylor Swift (Teilor Svift).

Los Andžele vykusią ceremoniją tiesiogiai transliavo televizija ABC. Savo mėgstamiausius metų atlikėjus ir grupes balsuodami išrenkami gerbėjai. Nominantai atrenkami atsižvelgus į parsisiuntimų, parduotų įrašų skaičių, jų kūrinių transliavimo radijo bangomis dažnumą bei jų socialinę veiklą laikotarpiu nuo 2020 metų rugsėjo 25-osios iki 2021 metų rugsėjo 23-osios.  

Colsonas Bakeris (Kolsonas Beikeris), žinomas sceniniu vardu „Machine Gun Kelly“, pelnė populiariausio roko atlikėjo apdovanojimą.

„Noriu priimti jį už visus pripažinimo siekiančius muzikantus, visus, kurie trokšta groti, repuoti, dainuoti – ne tik roko atlikėjus, bet visus artistus“, – sakė jis, atsiimdamas apdovanojimą.  

Apdovanojimų laureatai buvo paskelbti anksčiau sekmadienį, dar prieš renginį. T. Swift tapo populiariausia metų popmuzikos atlikėja, Edas Sheeranas (Edas Širanas) – populiariausiu popmuzikos atlikėju, o reperė „Doja Cat“ ir atlikėja SZA už dainą „Kiss Me More“ pelnė metų bendradarbiavimo apdovanojimą.   

Reperis Kanye Westas (Kanjė Vestas) paskelbtas populiariausiu gospelo atlikėju.

Dainininkė Carrie Underwood (Keri Andervud) pelnė populiariausio įkvepiančio atlikėjo ir populiariausios kantri muzikos atlikėjos apdovanojimus.

Megan Thee Stallion buvo paskelbta populiariausia metų hiphopo atlikėja, o jos „Good News“ – populiariausiu hiphopo albumu.

Reperė „Doja Cat“ pelnė dar du apdovanojimus: populiariausios metų ritmenbliuzo atlikėjos ir populiariausio metų ritmenbliuzo albumo – už savo „Planet Her“.

Luke'as Bryanas (Liukas  Brajenas) paskelbtas populiariausiu kantri muzikos atlikėju, „Bad Bunny“ – populiariausiu Lotynų Amerikos muzikos atlikėju, „The Weeknd“ – populiariausiu ritmenbliuzo atlikėju, o Drake'as – populiariausiu hiphopo atlikėju.

Gabby Barrett (Gabi Baret) pelnė populiariausio kantri muzikos albumo apdovanojimą už savo „Goldmine“ ir populiariausios kantri dainos apdovanojimą – už kūrinį „The Good Ones“. 

Apdovanojimų transliacijos metu buvo parodytas bendras C. Underwood ir Jasono Aldeano (Džeisono Aldino) pasirodymas, kurio metu jie atliko dainą „If I Didn’t Love You“.

Žiūrovai taip pat galėjo išvysti, kaip Kane'as Brownas (Keinas Braunas) Tenesio universitete atlieka savo kūrinį „One Mississippi“, o ritmenbliuzo grupė „New Edition“ pirmą kartą pasirodo drauge su „New Kids on the Block“.

Pasirodymus taip pat surengė Jennifer Lopez (Dženifer Lopes), duetas  „Silk Sonic“, kurį sudaro Bruno Marsas ir „Anderson .Paak“, taip pat „Bad Bunny“,  Thomas Wesley Pentzas (Tomas Veslis Pencas), žinomas sceniniu vardu „Diplo“, kantri muzikos atlikėja Mickey Guyton (Miki Gaiton)  ir reperis bei muzikos prodiuseris Tyleris Gregory Okonma (Taileris Gregoris Okonma), prisistatantis sceniniu vardu „Tyler, The Creator“. 

JAV muzikos apdovanojimų scenoje debiutavo italų roko grupė „Maneskin“, su daina „Zitti e Buoni“ laimėjusi šių metų „Eurovizijos“ dainų konkursą.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių