Pereiti į pagrindinį turinį

LRT žiūrovų laukia net keturi pribloškiantys reginiai

2014-05-06 09:06
DMN inf.
eurovision.tv nuotr.

Šią savaitę LRT televizijos žiūrovų laukia net keturi pribloškiantys reginiai. Jau šį vakarą – pirmoji tiesioginė transliacija iš Kopenhagos, kur prasideda visos Europos žiūrovų laukiamiausias metų renginys – „Eurovizijos“ dainų konkursas, kuriame skamba ne tik viso žemyno teismui pateikti nacionalines atrankas praėję kūriniai, bet ir atskleidžiamos naujausios televizijos, scenografijos, garso ir šviesų tendencijos.

Jau 59-ąjį kartą vykstančiame konkurse šiemet dalyvauja 37 šalys. Lygiai 22 val. antradienį prasidės „Eurovizijos“ pirmojo pusfinalio tiesioginė transliacija. Dėl dešimties bilietų į finalą šį vakarą susirungs 16 šalių: Armėnija, Latvija, Estija, Švedija, Islandija, Albanija, Rusija, Azerbaidžanas, Ukraina, Belgija, Moldova, San Marinas, Portugalija, Nyderlandai, Juodkalnija, Vengrija.

Lietuvos atstovė Vilija Matačiūnaitė antradienio vakarą dar galės kaupti jėgas ir stebėti renginį iš šalies, vertindama galimus konkurentus. Vilijos pasirodymą išvysime ketvirtadienį, antrajame „Eurovizijos“ pusfinalyje. Į sceną ji lips septinta. Su daina „Attention“ Lietuvos pasiuntinė reikalaus Europos dėmesio iš karto po prieštaringai vertinamo Austrijos atstovo – barzdoto transvestito Conchitos Wurst. Aštunti į sceną lips Suomijos pasiuntiniai – roko grupė „Softengine“. Be šių šalių, antrajame pusfinalyje dalyvauja Baltarusija, Makedonija, Gruzija, Graikija, Airija, Izraelis, Malta, Norvegija, Lenkija, Rumunija, Slovėnija, Šveicarija. Iš penkiolikos antrojo pusfinalio dalyvių į finalą pateks dešimt. Antrojo pusfinalio transliacijos pradžia – ketvirtadienį 22 val.

Šeštadienį geriausiu vakaro laiku, taip pat 22 val., žiūrovų laukia „Eurovizijos“ kulminacija – konkurso finalas, kuriame vietas jau užsitikrinę šių metų konkurso šeimininkai danai bei didžiosios „Eurovizijos“ rėmėjos – Prancūzija, Vokietija, Italija, Ispanija ir Jungtinė Karalystė. Be jų, žiūrovų ir komisijos vertinimo dar lauks 20 iš abiejų pusfinalių patekusių šalių atstovų. Primename, kad pusfinaliuose televizijos žiūrovai atlikėjus vertina tik savo šalies pasirodymo dieną. Finalo metu balsuoja visos šalys.

LRT kviečia nepraleisti ir dar vieno nepakartojamo reginio – pirmą kartą rengiamo chorų šou „Europa dainuoja“ (Europe sings). Grandioziniame Austrijoje vyksiančiame renginyje Lietuvai atstovauja merginų choras „Liepaitės“. Be Lietuvos, geriausius savo choristus į šou atsiuntė Suomija, Prancūzija, Vokietija, Latvija, Bulgarija, Kroatija ir Austrija. Europos dienai skirto specialaus koncerto tiesioginė transliacija iš Austrijos sostinės Vienos – penktadienį, gegužės 9 d. 22 val. 20 min. per LRT televiziją ir LRT radiją.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų