Lukiškių kalėjimas atvėrė duris lietuviško serialo kūrėjams: buvo baugu

  • Teksto dydis:

Užsienio kino produkcijos gamintojų pamėgtas Lukiškių tardymo izoliatorius atvėrė duris ir lietuvių kūrėjams. Šią vasarą Lukiškių kalėjime pradėtas filmuoti trečiasis LNK serialo „Rimti reikalai“ sezonas. Paslaptimis apipintos kalėjimo sienos, niūri atmosfera ir kalinių memuarai kamerose puikiai atspindi serialo kriminalinį žanrą.

Kaip ir įprasta matyti geriausiuose veiksmo filmų epizoduose, čia neapsieita be kovos scenų, kurias ruošia aktoriai, sukaupę didelę patirtį šioje srityje. Serialo kovos scenų režisieriai Justinas Barkus ir Darius Petrikauskas atskleidė filmavimo subtilybes. „Pirmiausia, mes su Marke (akt. Darius Petrikauskas) pasistatome „baletą“, nepervertindami kitų aktorių galimybių, sukuriame, kaip atrodys kova. Ir tada prieš filmavimą, ar net aikštelėje mokome pačius aktorius. Svarbiausia – saugumas, todėl viską stengiamės daryti, kuo atsargiau, kad būtų išvengta traumų. Ypač dabar, kadangi dar tik serialo pradžia, tad aktoriai turi nesusitraumuoti ir tęsti filmavimus“, – pasakojo serialo „Rimti reikalai“ aktorius J. Barkus.

Ne visada viskas vyksta pagal planą. Pasak vieno iš serialo aktorių, svarbiausia yra įvertinti aplinką, kad rizika būtų kuo mažesnė. „Būna, kad atrodo padarai viską, sukuri, ateini į aikštelę, o ten visai kitokia aplinka. Tai ten borteliai ar žvyras, ar dar kažkas... Dėl įvairių susiklosčiusi aplinkybių tenka viską keisti vietoje, nebūna taip, kad viskas ką su Larkinu (akt. Justinas Barkus) padarome, būna įgyvendinama. Būtų labai gerai, jei visos aikštelės būtų išklotos čiužiniais ir vaidindami galėtume išvengti rimtesnių traumų“, – lūkesčiais dalinosi D. Petrikauskas.

„Ir šįkart Lukiškių kalėjime filmuodami muštynių sceną su pagrindiniu serialo herojumi Hardu (akt. Josif Baliukevič) stengėmės, kad viskas kuo sklandžiau praeitų, saugojom, nes kiekvienas pašalinis daiktas ar kampas yra labai pavojingas. Kad ir kaip stengėmės, nepavyko...“ – pasakoja J. Barkus.

Pirmą kartą besifilmuodamas tokioje aplinkoje, aktorius J. Baliukevič neslėpė, kad kalėjimo sienos sukuria visai kitokį jausmą.

„Šiame kalėjime filmavausi pirmą kartą, buvo tikrai įdomu, bet tuo pačiu ir baugu. Nekokia atmosfera, o kai praeini pro koridorius, kur iškabinti tinklai, kad niekas nenustumtų, ar pats žmogus sau kažko nepasidarytų, visokie užrašai ant sienų. Jausmas tikrai nekoks... Filmavome daug scenų, bet vienoje muštynių scenoje besifilmuodamas nikstelėjau ranką, tačiau ten nieko rimto, visa laimė, kad tai įvyko filmavimo pabaigoje, ir vaidinti nesutrukdė“, – įspūdžiais dalinosi pagrindinis serialo „Rimti reikalai“ aktorius J. Baliukevič.

Kaip serialo herojams sekėsi filmuotis Lukiškių tardymo izoliatoriuje, žiūrovai galės pamatyti jau nuo rugsėjo 7d., 21 val., per LNK.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių